Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 11987x
2 kg klouzků důkladně očistíme, pokrájíme, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Scedíme je a vložíme do sklenic. Zalijeme teplým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.
Číst dál: Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3319x
Houby očistíme, nakrájíme a povaříme s cibulí nakrájenou na půlkolečka 10 minut v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme do skleniček, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30
Číst dál: Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3267x
Očištěné houby povaříme 5 minut v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat a zchladnout. Do každé sklenice dáme 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list a 1/2 lžičky hořčičného semínka (sklenice o objemu 720
Číst dál: Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3258x
Potřebujeme 2 kg hub a sůl. Očištěné houby pokrájíme, 10 minut povaříme v osolené vodě a scedíme. Vložíme do skleniček, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.
Číst dál: Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4134x
Potřebujeme 40 kloboučků tvrdých hub (křemenáče, hříbky apod.), 2 lžíce gulášového koření. Očištěné houby nakrájíme na plátky a dusíme tak dlouho, až se odpaří veškerá tekutina. Přidáme koření a za stálého míchaní ještě 5 minut
Číst dál: Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 9338x
Očištěné houby pokrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě s kmínem. Propláchneme je, scedíme, nandáme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C.
Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5538x
Na 1 kg hub potřebujeme 250 g sádla nebo másla a 1 lžíci soli. Očištěné houby pokrájíme, osolíme a podusíme na tuku. Ihned je i s tukem vložíme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C. Pro delší trvanlivost
Číst dál: Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4863x
Houby očistíme, pokrájíme a s troškou soli podusíme. Nandáme i s vydušenou šťávou do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 95 °C, druhý den sterilaci zopakujeme.
Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4274x
Do jakékoliv směsi hub můžeme přidat i malé okurčičky, cibulky či feferonky.
Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
Zveřejněno: neděle 24. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4202x
Houby zavařujeme co nejdříve po sběru. Očištěné houby pokrájíme na větší kousky, menší houbičky necháváme celé, anebo překrojené napůl. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a asi 10 minut povaříme, tvrdší houby vaříme déle.
Číst dál: Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
- Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
- Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)
- Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
- ► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod
- Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
- V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
- Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
- Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
- Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
Houbová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Houbová příloha k masu - jak připravit, udělat
-
Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť
-
Houbový salát s paprikami - jak připravit, udělat
-
Houbový salát se zelím - jak připravit, udělat
-
Houby a alkohol - jakým nápojem zapíjet houby a co raději nepít - tipy, rady, doporučení
-
Houby lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (sůl)
-
Houby při vařené tmavnou, hnědnou - jak, čím zabránit (ocet)
-
Jak nakrájet žampiony na plátky snadno a rychle
-
Jak obalit houbové řízky snadno a rychle (sáček)
-
Jak předem upravit houby, které chceme použít do zapékaných pokrmů - tipy, rady, doporučení
-
Jak připravit koření z hub (mlýnek na pepř)
-
Jak rozmrazovat houby před použitím - tipy, rady, doporučení
-
Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat, zavařovat houby, aby neztratily chuť a vůni - postup, návod
-
Jak správně připravit, uvařit houbovou smaženici, nač si dát pozor - postup, návod, doporučení
-
Jak sušit, usušit houby - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít, aby houby při zavařování zbělely - postup, návod
-
Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)
-
Jak vařit, upravovat houby, aby byly lépe stravitelné - tipy, rady, doporučení
-
Jak zabránit hnědnutí žampionů při tepelné úpravě, pečení (citronová šťáva)
-
Jak zabránit zčernání žampionu
-
Jak zamrazit houby do zásoby pro omáčky a rizoto
-
Jak zavařovat houby - tipy, rady
-
Jak, jakým způsobem udělat z hub kořenící prášek, jak ho skladovat - postup, návod
-
Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
-
Ostrá houbová omáčka - jak připravit, udělat
-
Ostrý hříbkový salát - jak udělat, připravit
-
Plněné žampiony - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Sušení hub - jak sušit, usušit (síto)
-
Uchovávání hub v mrazáku - jak houby před mrazením upravit - postup, návod
-
V jakém množství je vhodné mrazit houby - tipy, rady, doporučení
-
Žampiony při vaření nezhnědnou - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Žampiony při vaření zůstanou bílé, pevné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)
-
Zavařené houbové řízky - jak připravit, udělat
-
Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařený václavkový salát, salát z václavek - jak připravit, zavařit, uchovat
-
Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením
-
► Jak čistit houby aby nezměkly a zůstaly pevné
-
► Jak dlouho namáčet sušené houby
-
► Jak dlouho skladovat žampiony v ledničce
-
► Jak nakrájet houby snadno a rychle (kráječ na vejce)
-
► Jak skladovat, uchovávat houby v lednici aby vydržely čerstvé - postup, návod