Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat

2 kg klouzků důkladně očistíme, pokrájíme, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Scedíme je a vložíme do sklenic. Zalijeme teplým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.

Číst dál: Zavařené klouzky v octě - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat

Houby očistíme, nakrájíme a povaříme s cibulí nakrájenou na půlkolečka 10 minut v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme do skleniček, zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 30

Číst dál: Zavařené houby s cibulí - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat

Očištěné houby povaříme 5 minut v osolené vodě, propláchneme a necháme okapat a zchladnout. Do každé sklenice dáme 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list a 1/2 lžičky hořčičného semínka (sklenice o objemu 720

Číst dál: Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat

Potřebujeme 2 kg hub a sůl. Očištěné houby pokrájíme, 10 minut povaříme v osolené vodě a scedíme. Vložíme do skleniček, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 90 C.

Číst dál: Zavařené houby v octě - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat

Potřebujeme 40 kloboučků tvrdých hub (křemenáče, hříbky apod.), 2 lžíce gulášového koření. Očištěné houby nakrájíme na plátky a dusíme tak dlouho, až se odpaří veškerá tekutina. Přidáme koření a za stálého míchaní ještě 5 minut

Číst dál: Zavařené houby jako polotovar na guláš - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby na smaženici - jak připravit, zavařit, uchovat

Očištěné houby pokrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě s kmínem. Propláchneme je, scedíme, nandáme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C.

Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat

Na 1 kg hub potřebujeme 250 g sádla nebo másla a 1 lžíci soli. Očištěné houby pokrájíme, osolíme a podusíme na tuku. Ihned je i s tukem vložíme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při teplotě 95 C. Pro delší trvanlivost

Číst dál: Zavařené houby v tuku - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené houby ve vlastní šťávě - připravit, zavařit, uchovat

Houby očistíme, pokrájíme a s troškou soli podusíme. Nandáme i s vydušenou šťávou do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 95 °C, druhý den sterilaci zopakujeme.

Houbová směs - co přidat, čím zvýraznit chuť

Do jakékoliv směsi hub můžeme přidat i malé okurčičky, cibulky či feferonky.

Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením

Houby zavařujeme co nejdříve po sběru. Očištěné houby pokrájíme na větší kousky, menší houbičky necháváme celé, anebo překrojené napůl. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a asi 10 minut povaříme, tvrdší houby vaříme déle.

Číst dál: Zavařování hub - jak připravit, co s nimi udělat před zavařením

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny