Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Koření, dochucovadla a bylinky

Křen s kečupem a česnekem - jak připravit, udělat

Křen s kečupem a česnekem - příprava: Křen najemno nastrouháme na nerezavém struhadle, přidáme česnek utřený se solí, kečup a dobře promícháme. Nandáme do malých skleniček, uzavřeme víčky a uložíme do lednice.

Číst dál: Křen s kečupem a česnekem - jak připravit, udělat

Jablkový krenex - jak připravit, udělat

Jablkový krenex - příprava: Oloupaný křen a jablka najemno nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Nandáme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 C.

Číst dál: Jablkový krenex - jak připravit, udělat

Mixovaná křenová pasta - jak připravit, udělat

Mixovaná křenová pasta - příprava: Křen pokrájíme a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujeme dohladka. Dáme do malých skleniček, uzavřeme a uložíme do lednice. Nesterilujeme. Část vody můžeme nahradit smetanou, pasta bude

Číst dál: Mixovaná křenová pasta - jak připravit, udělat

Křen s vínem a hořčicí - jak připravit, udělat

Křen s vínem a hořčicí - příprava: Křen najemno nastrouháme, přidáme víno, olej, ocet, cukr, sůl a hořčici a dobře promícháme. Nandáme do skleniček, uzavřeme víčky a uložíme v lednici.

Číst dál: Křen s vínem a hořčicí - jak připravit, udělat

Smetanový křen - jak připravit, udělat

Smetanový křen - příprava: Křen nastrouháme na jemném struhadle, přidáme smetanu, ocet, cukr a sůl a promícháme. Dáme do malých skleniček, uzavřeme a uložíme v lednici. Nesterilujeme.

Číst dál: Smetanový křen - jak připravit, udělat

Domácí krenex - jak připravit, udělat

Domácí krenex - příprava: Křen najemno nastrouháme na nerezovém struhadle a promícháme s ostatními ingrediencemi. Dáme do malých skleniček a uložíme v lednici. Nesterilujeme.

Číst dál: Domácí krenex - jak připravit, udělat

Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit

Olivovo-česneková pasta - příprava: Vše smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě 2-3 dny

Číst dál: Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit

Hořčice z datlí - jak udělat, připravit

Hořčice z datlí - příprava: Datle rozmixujte. Smíchejte všechny ingredience. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě

Číst dál: Hořčice z datlí - jak udělat, připravit

Chilli salsa - jak udělat, připravit

Chilli salsa - příprava: Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 8-12 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Nechte dva dny stát a poté uchovejte v

Číst dál: Chilli salsa - jak udělat, připravit

Hořčice ostrá, štiplavá - jak, čím zjemnit chuť (med)

Chuť příliš ostré hořčice snadno zjemníme, když do ní vmícháme trochu tekutého medu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny