Bezinková šťáva - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 4989x
Bezinková šťáva - recept: Květy omyjeme. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do džbánku postupně vkládáme bezinky, jablka a šťovík. V další nádobě přivedeme k varu vodu s medem. Když začne vřít, nalijeme směs na bezinky a jablka. Přikryjeme a necháme na chladném místě 3 až 5 dnů odpočívat. Tekutinu přecedíme a nalijeme do čistých lahví. Necháme vychladnout. Tuto šťávu můžeme v ledničce skladovat až týden.
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 3846x
Citronový dort s medem - recept: V kuchyňském robotu smícháme mouku, sůl, cukr a máslo pokrájené na kousky, až získáme hmotu podobnou strouhance. Přidáme vodu a vypracujeme vláčné těsto. Vytvoříme z něj bochník, zabalíme do fólie nebo alobalu a necháme v ledničce 30 minut odpočívat. Mezitím připravíme náplň. V misce smícháme tvaroh či ricottu s medem a dobře propracujeme, abychom získali hladkou hmotu. Přidáme vajíčka, skořici, citronovou kůru a šťávu a dobře promícháme.
Topinky nasladko - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2323x
Topinky nasladko - recept: Svaříme mléko s cukrem, skořicí a vanilkou. Necháme vychladnout. Do vlažného mléka namočíme z obou stran krajíce chleba. Dáváme pozor, aby se nerozpadly. V misce našleháme vajíčka. Chléb vyndáme z mléka, necháme okapat a namočíme ve vajíčku. Na pánvi rozehřejeme olej a topinky opatrně smažíme, aby se ani nyní nerozpadly. Vyndáme z pánve a vydatně polijeme medem. Ozdobíme citronovou kůrou.
Lívanečky s medem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2429x
Lívanečky s medem - recept: Vajíčko lehce našleháme a přilijeme olej, víno a anýzový likér. Vše dohladka promícháme. Přidáme prosátou mouku a mícháme dřevěnou vařečkou. Vypracujeme poddajné těsto, podle potřeby zahustíme moukou, nebo naopak zředíme vínem či likérem. Vytvarujeme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat na chladném místě. Těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme velmi tenkou placku a krájíme na čtverce o straně 5 cm.
Katalánský moučník Mel i mató - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2357x
Katalánský moučník Mel i mató - recept: Do misky nalijeme trochu vody a rozpustíme v ní droždí. Mléko přivedeme k varu. Když začne vařit, přidáme 4 lžíce kvásku a dobře promícháme. Mléko opatrně přecedíme přes jemný cedník do misky, mató nám zůstane na cedníku. Mató dáme do keramické misky a uložíme do ledničky. Podáváme přímo v této misce. Do druhé misky dáme med, aby si každý posloužil dle své chuti.
Číst dál: Katalánský moučník Mel i mató - recept, postup, návod
Ovocný salát slazený medem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2392x
Ovocný salát slazený medem - recept: Dužinu melounu nakrájíme na kostky. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky. Mango nakrájíme na kostky. Všechno ovoce naservírujeme do pohárů. Smícháme pomerančovou šťávu, med a skořici (případně také bílý jogurt). Nalijeme na ovoce a ozdobíme hroznovým vínem.
Číst dál: Ovocný salát slazený medem - recept, postup, návod
Jablka se sušeným ovocem a medem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2328x
Jablka se sušeným ovocem a medem - recept: Jablka omyjeme a osušíme. Vykrojíme jádřince tak, aby jablka zůstala v celku. Ve středu nařízneme slupku, aby při
pečení nepraskla. V misce smícháme med, piniové oříšky, pistáciové oříšky a hrozinky. Směsí naplníme jablka a vložíme je do pekáče. Na dno pekáče nalijeme vodu a vložíme do trouby předehřáté na 150 C. Pečeme přibližně 30 minut. Potom jablka zalijeme vínem a ještě několik minut necháme v troubě, dokud nezměknou. Podáváme je vlažná nebo zcela vychladlá.
Číst dál: Jablka se sušeným ovocem a medem - recept, postup, návod
Pečené fazole na kari - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2361x
Pečené fazole na kari - recept: Fazole přes noc namočíme do hrnce s osolenou vodou. Druhý den je v téže vodě vaříme přibližně 2 hodiny, dokud nezměknou. V případě potřeby přilijeme více vody. Necháme okapat a vodu uschováme. Fazole dáme do pekáče a přidáme ostatní suroviny. Zalijeme vodou, v níž se fazole vařily. Všechny suroviny musejí být ve vodě. Pekáč přikryjeme, dáme do trouby předehřáté na 150 C a pečeme asi hodinu. Odkryjeme a necháme v troubě dalších 30 minut. Občas podlijeme.
Krevetový pohár - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2669x
Krevetový pohár - recept: Předehřejeme troubu na 180 C a upečeme papriky. Vyndáme je z trouby a odložíme stranou. Oloupeme slupku a vyjmeme semínka. Papriky nakrájíme na tenké proužky. Krevety opláchneme a na 5 minut ponoříme do vroucí vody, do níž jsme přidali lžíci soli. Necháme je okapat a oloupeme je. V pánvi rozehřejeme na středním plameni olej, přidáme med a poté krevety. Z každé strany je půl minuty osmahneme a odstavíme z ohně.
Plněná jehněčí kýta - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2308x
Plněná jehněčí kýta - recept: Kýtu vykostíme a dobře opláchneme. Ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté maso, najemno nakrájenou šunku, sůl, natvrdo uvařené vajíčko, mrkev a rajče nakrájené na kostičky, česnek nakrájený na tenké plátky, trochu strouhanky a šťávu z jednoho pomeranče. Vše zlehka osmahneme. Směsí naplníme kýtu a sepneme ji špikovacími jehlami.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Lilky na medu - recept, postup, návod
- Vepřová pečeně na medu - recept, postup, návod
- Pečené kuře s medem a bylinkami - recept, postup, návod
- Sladkokyselá kuřecí křidélka - recept, postup, návod
- Kandovaná zelenina s medem - recept, postup, návod
- Salát z tresky s medem - recept, postup, návod
- Kapverdský salát - recept, postup, návod
- Medová majonéza - recept, postup, návod
- Zázvorová omáčka s medem - recept, postup, návod
- Sladká omáčka s kari a medem vhodná k luštěninám, zelenině i masu - recept, postup, návod
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba