Hovězí steak s kari omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 3220x
Hovězí steak s kari omáčkou - recept: Hovězí maso odblaňte, nakrájejte na steaky a lehce je naklepejte přes mikrotenovou fólii. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a nechte v chladu marinovat aspoň 20 minut. Jarní cibulku nakrájejte najemno, čerstvý zázvor pak na drobné kostičky. Vše osrmahněte na oleji. Nakonec přidejte kari, orestujte a zalijte kokosovým mlékem a sójovou omáčkou. Nechte zredukovat, osolte a opepřete. Marinované steaky zprudka opečte přibližně tři minuty z každé strany, dochuťte je solí a nechte krátce dopéct v troubě. Hotové steaky přelijte kari omáčkou a podávejte s rýží. Na talíři můžete doplnit čerstvou zeleninou.
Číst dál: Hovězí steak s kari omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Polévka s haluškami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2654x
Polévka s haluškami - recept: Kosti zalijte 1,5 l studené vody. Přidejte cibuli, pepř, nové koření, bobkový list a osolte. Vařte asi dvě hodiny, sbírejte pěnu. Pak přidejte kořenovou zeleninu a uvařte ji doměkka. Celerovou nať odložte stranou. Z mléka a krupice uvařte hustou kaši. Po zchladnutí vmíchejte vejce, rozetřete na prkénko a nožem odkrajujte kousky do vroucí osolené vody. Uvařené halušky nechte okapat. Vývar přeceďte, kořenovou zeleninu nakrájejte a vraťte ji do vývaru. Přidejte dvě lžíce okapaného hrášku a uvařené halušky. Na talířích polévku ozdobte celerovou natí.
Číst dál: Polévka s haluškami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Kuře po sečuánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 3235x
Kuře po sečuánsku - recept: Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky. Lehce je osolte a dobře promíchejte se škrobem. Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Pak ho vyjměte a uchovejte teple. Do výpeku dejte nakrájený zázvor, nadrobno nakrájený česnek a semínek zbavené a nadrobno nakrájené chilli papričky. Krátce orestujte. Přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a hlívu. Všechno dobře promíchejte a asi pět minut opékejte na pánvi. Opečené kuřecí maso vložte zpět, přilijte bílé víno, přidejte sójovou omáčku a nakrájenou jarní cibulku. Vše zlehka promíchejte a podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem. Podávejte s rýží.
Číst dál: Kuře po sečuánsku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Sladkokyselé hovězí maso s bylinkami a ovocem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2461x
Sladkokyselé hovězí maso s bylinkami a ovocem - recept: Cibuli nakrájejte, nechte zesklovatět na oleji, přidejte maso a opečte ho. Přidejte sůl, pepř, kurkumu, zázvor a skořici. Podlijte vodou a vínem a poduste. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a nakrájejte. Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte i s rajčaty k masu. Vše poduste doměkka. Ovoce nakrájejte a přidejte k masu. Krátce prohřejte. Nakonec maso dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s pečivem nebo rýží.
Číst dál: Sladkokyselé hovězí maso s bylinkami a ovocem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Indická hrachová polévka se zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 3239x
Indická hrachová polévka se zázvorem - recept: Hrách uvařte doměkka. Ke konci vaření ho osolte. Měkký hrách sceďte a vývar zachyťte do druhého hrnce. Asi 3/4 hrachu rozmixujte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte. Chilli papričku a papriku zbavte semínek. Papriku nakrájejte na nudličky, chilli papričku na kolečka. Poté v kastrolu rozehřejte olej, orestujte na něm nakrájenou cibuli a přidejte zbylou zeleninu. Vše ještě krátce opečte. Zeleninovou směs zasypejte kari, přidejte asi půl lžičky koriandru a kardamomu a jednu lžíci zázvoru. Přilijte výar a podle potřeby vodu. Přidejte sterilovaný hrášek a rozmixovaný i zbylý celý vařený hrách. Polévku krátce povařte. Rozdělte ji do talířů, můžete ozdobit čerstvými lístky koriandru.
Číst dál: Indická hrachová polévka se zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2369x
Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept: Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a plátky mrkve na něm za stálého míchání asi deset minut poduste. Cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte k mrkvi. Saturejku nasekejte nadrobno a polovinu přidejte k mrkvi. Zalijte připraveným zeleninovým vývarem (může být i z kostky) a pomerančovou šťávou. Vařte, dokud není mrkev měkká. Pak nechte polévku vychladnout a dohladka ji rozmixujte. Osolte a opepřete. Před podáváním polévku opět prohřejte a přidejte zbytek nasekané saturejky nebo tymiánu. Nemáte-li čerstvé bylinky, můžete samozřejmě použít sušené. Každému přidejte na talíř do polévky lžíci bílého hustého jogurtu, okořeňte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a ozdobte malou snítkou saturejky.
Číst dál: Mrkvová polévka s bylinkami a bílým jogurtem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Šafránové nudle s pangasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2224x
Šafránové nudle s pangasem - recept: Šafrán namočte asi na deset minut do trošky horké vody. Mrkev oškrábejte, podélně rozkrojte a pokrájejte na špalíčky. Vývar přiveďte k varu. Přidejte do něj šafrán (i s vodou, v níž se louhoval) a dochuťte ho solí a kajenským pepřem. Vložte nudle a nechte je vařit. Když jsou těstoviny téměř na skus měkké, přisypejte k nim mrkev s hráškem a dovařte je. Vše sceďte a uchovejte teplé. Filety pangase očistěte, pokapejte citronovou šťávou, osolte je a opepřete. Pak je zvolna jemně opékejte na oleji po obou stranách.
Číst dál: Šafránové nudle s pangasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Sladké těstoviny s ořechy a meruňkami – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2289x
Sladké těstoviny s ořechy a meruňkami – recept: Těstoviny vsypejte do vroucí osolené vody a přidejte trochu oleje. Dobře je promíchejte a uvařte podle návodu uvedeném na obalu doměkka. Hotové těstoviny přeceďte, nechte okapat a poté je promíchejte s máslem. Ořechy nasekejte nahrubo, okapané meruňky nakrájejte na menší kousky a vše promíchejte s cukrem. Těstoviny smíchejte s ořechovou směsí a rozdělte na talíře. Posypejte cukrem.
Číst dál: Sladké těstoviny s ořechy a meruňkami – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2334x
Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept: Všechna vejce si uvařte nahniličko. Ve studené vodě je pak nechte trochu zchladnout a oloupejte je. Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Sceďte je a nechte dobře okapat. Olej z tuňáka nalijte do pánve a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli. Poté přidejte zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypte nadrobno nasekanou pažitku. Vše dochuťte solí a mletým černým pepřem a prohřejte. Do směsi přidejte tuňáka a uvařené okapané špagety. Vše dobře prohřejte. Špagety rozdělte do talířů nebo misek. Každou porci doplňte uvařeným pokrájeným vajíčkem. Vhodnou přílohou je zeleninový salát s citronovou zálivkou.
Číst dál: Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Těstoviny se sýrem – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2470x
Těstoviny se sýrem – recept: Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Trochu vody, ve které se vařily, si ponechte. Česnek nakrájejte na plátky, cuketu na tenká kolečka a rajčata na měsíčky. Na oleji osmahněte česnek. Přidejte cuketu a také ji orestujte. Vmíchejte rajčata a vše dochuťte provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Poté zeleninu podlijte vodou z těstovin a přidejte k ní těstoviny, olivy a mozzarellu. Vše prohřejte a ihned podávejte.
Číst dál: Těstoviny se sýrem – recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Špagety se slaninou - recept, postup, návod
- Těstovinový hrnec se zeleninou - recept, postup, návod
- Domácí těstoviny - recept, postup, návod
- Tvarůžkové taštičky s houbovou omáčkou - recept, postup, návod
- Plněná tvarůžková kuřecí kapsa - recept, postup, návod
- Toasty s tvarůžky - recept, postup, návod
- Tvarůžkový koláč - recept, postup, návod
- Smažené tvarůžky - recept, postup, návod
- Tvarůžkové kuře, kuře s tvarůžkovou nádivkou - recept, postup, návod
- Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba