Kandovaná dýně - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Zobrazeno: 3210x
Kandovaná dýně - recept: Na 1 kg dýně budete potřebovat: 2–3 citrony, 1 pomeranč a 0,5 kg cukru. Tuhou část dužiny nakrájejte na kostičky zhruba půl až centimetr velké, zalijte vodou a šťávou ze 2 až 3 citronů a nechte přes noc máčet. Ráno vodu slijte, přidejte šťávu z 1 pomeranče, přisypte půl kilogramu cukru a nechte znovu odpočívat. Večer (nebo až se k nim dostanete) dýně zahřejte na bod varu, stáhněte plamen a za mírného varu nechte zesklovatět.
Číst dál: Kandovaná dýně - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Zobrazeno: 4322x
Dýňový kompot - recept: na 1 litr vody budete potřebovat: šťávu ze 2–3 citronů, 2–3 hřebíčky, celou skořici, citronové plátky na dno zavařovacích sklenic a 0,5 kg cukru. Dýni nakrájejte na kostičky zhruba 2 centimetry velké, vymačkejte na ni 2 až 3 citrony, zalijte vodou a nechte stát. Večer nebo druhý den vodu slijte stranou a dýni můžete buď lehce předvařit či rovnou naskládat do zavařovacích sklenic, na jejichž dno vložíte hřebíčky, kousek skořice a kolečko citronu. Přelijte je cukerným roztokem (0,5 kilogramu cukru na 1 litr vody) a sterilujte zhruba 30 minut při 85 °C.
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Zobrazeno: 3587x
Dýňové pyré - recept: dýně rozpulte, vydlabejte a položte na plech rozkrojenou stranou. Zalijte trochou vody (aby byly cca 1 cm ponořené) a dejte péct na 180 °C. Po hodině až hodině a půl už by dýně měly být dostatečně měkké na to, aby šly propíchnout vidličkou. Nechte je vystydnout, vydlabejte dužinu a rozmixujte dohladka. V případě, že je pyré moc řídké, nechte ho v lednici v cedníku pár hodin vykapat. Přendejte ho do umělohmotných dóz a zamrazte.
Číst dál: Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Sušené dýňové plátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Zobrazeno: 2607x
Sušené dýňové plátky - recept: na 1 kg dýně budete potřebovat: 2–3 citrony, 0,5 kg cukru, celou skořici, 2–3 hřebíčky. Dýni nakrájejte na tenké plátky, zalijte vodou s vymačkanými citrony a nechte odpočívat. Druhý den vodu slijte, plátky prosypte cukrem, aby byly všechny obalené, a znovu dejte stranou klidně do dalšího dne. Poté je nechte zhruba 5 minut povařit v puštěné šťávě spolu s kousky skořice a hřebíčkem. Nechte okapat a sušte buď v pootevřené troubě na pečicím papíru či v sušičce.
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 29. srpen 2015 | Zobrazeno: 4448x
Domácí ruská zmrzlina - recept: připravíme si vyšší formu. Na dno naskládáme sušenky. Z bílků, krystalového a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Když máme ušlehaný sníh, přidáme jeden žloutek po druhém. Nakonec přimícháme vyšlehanou šlehačku a vařečkou promícháme. Můžeme přidat na hrubém struhadle nastrouhanou hořkou čokoládu.
Číst dál: Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Polštářkový koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: úterý 25. srpen 2015 | Zobrazeno: 2520x
Polštářkový koláč - recept: oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme vodu, olej a polovinu cukru - 60 g. Z bílků a zbytku cukru uděláme sníh. Polovinu sněhu přidáme do žloutků. Pak přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme zbytek sněhu. Těsto nalijeme na vymaštěný plech.
Číst dál: Polštářkový koláč - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Okurkový salát s limetkou a koriandrem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 23. srpen 2015 | Zobrazeno: 2288x
Opravdu expresní recept na výborný letní oběd. Vyzkoušejte exotickou kombinaci koriandru a limetky. Společně s okurkovými plátky a pikantním kořením tvoří výrazný chuťový zážitek jako dělaný pro letní měsíce. Pokrájenou papričku a česnek vložte do mísy.
Zeleninové čatní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 23. srpen 2015 | Zobrazeno: 2714x
Jedna z variant na chutného zeleninového čatní z rajčat, paprik, chilli papričky, cibule, česneku, koření, octa a soli. Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky, papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, omytou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké proužky, cibule i stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na drobno.
Číst dál: Zeleninové čatní - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Ledová káva s medem, šlehačkou, malinami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 3567x
Ledová káva s medem - recept: tyčinku skořice vložíme do džbánku a zalijeme horkou kávou. Necháme vychladnout. Skořici vyndáme a přidáme med. Dobře rozmícháme. Dvě sklenice do poloviny naplníme ledovou tříští. Přelijeme kávou a ozdobíme šlehačkou a malinami.
Číst dál: Ledová káva s medem, šlehačkou, malinami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Koktejl plný energie - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2985x
Koktejl plný energie - recept: Pomeranče vymačkáme. Šťávu smícháme s jogurtem. Přidáme obiloviny, med a mateří kašičku. Dobře promícháme a nalijeme do pohárů.
Tento nápoj má vysokou energetickou hodnotu. Hodí se zejména v období fyzického a duševního vypětí nebo při chudokrevnosti. Pokud si ho dopřejeme k snídani, dodá nám energii na celý den. Použijeme-li šťávu jen ze vou pomerančů, získáme chutný dezert.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Bezinková šťáva - recept, postup, návod
- Citronový dort s medem - recept, postup, návod
- Topinky nasladko - recept, postup, návod
- Lívanečky s medem - recept, postup, návod
- Katalánský moučník Mel i mató - recept, postup, návod
- Ovocný salát slazený medem - recept, postup, návod
- Jablka se sušeným ovocem a medem - recept, postup, návod
- Pečené fazole na kari - recept, postup, návod
- Krevetový pohár - recept, postup, návod
- Plněná jehněčí kýta - recept, postup, návod
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba