Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 8092x
Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept: Mango oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s citronovou šťávou. V kastrůlku zahřejeme med a pomerančovou šťávu. Ochutíme špetkou soli, hořčicí a smetanou ke šlehá ní. Dobře promícháme a přidáme čerstvý sýr. Do směsi smetany a medu nasypeme kousky manga. Tato omáčka výborně zdůrazní chuť masových jídel.
Číst dál: Mangová omáčka vhodná k masitým pokrmům - recept, postup, návod
Jogurtová zálivka s medem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2797x
Jogurtová zálivka s medem - recept: V míse smícháme bílý jogurt a med. Přidáme pepř a sůl a vymícháme do jemna. Chuť této zálivky dál vylepšíme, pokud těsně před podáváním přisypeme pažitku.
Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 2. srpen 2015 | Zobrazeno: 2526x
Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept: Do mísy dáme olej, citronovou šťávu, med, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Všechny suroviny dobře smícháme. Tato zálivka je velmi jednoduchá a hodí se dobře ke všem druhům salátů. V ledničce ji můžeme v uzavřené skleněné nádobě uchovat i několik dnů.
Číst dál: Medová zálivka vhodná na všechny druhy salátů - recept, postup, návod
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: pondělí 20. červenec 2015 | Zobrazeno: 4221x
Znáte to, jak udeří léto, děti se dožadují zmrzlin se zvýšenou frekvencí. „Už si dneska měl, “ slyší pak od rodičů, když chtějí druhou, třetí, čtvrtou zmrzlinku. Člověk je nechce cpát sladkými zmrzlinami, které jsou často plné éček a kdoví čeho, ale odolávat dětskému naléhání také není nadvakrát symbolem letní pohody.
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 4. červenec 2015 | Zobrazeno: 3985x
Chlebový kvas s bylinkami - recept: Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho v troubě opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu a zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme ustát. Pak tekutinu slijeme, přidáme droždí, cukr, med, mátu, zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě 5-6 hodin kvasit. Po zkvašení přecedíme do lahví, do každé láhve dáme pár hrozinek, láhev zazátkujeme a uložíme na 2-3 dny do chladu. Je to nápoj vhodný pro letní dny.
Číst dál: Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Nápaditá svačinka pro děti - motýlci z toastů - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2394x
Motýlci z toastů - recept: Z chleba vykrojte tvořítkem 16 motýlků a v troubě je opečte nasucho. Motýlky vykrájejte i ze sýra a salámů. Polovinu chlebíčků potřete máslem, obložte salámem, sýrem a přiklopte zbylými chlebíčky. Pomocí kornoutku nakreslete hořčicí obrys motýla, kečupem ozdobte křídla. Z papriky udělejte tykadla. Podávejte na listu salátu.
Číst dál: Nápaditá svačinka pro děti - motýlci z toastů - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Nápaditá svačinka pro děti - chlebové rybičky s pomazánkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2094x
Chlebové rybičky s pomazánkou - recept: Vejce uvařte natvrdo, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Vidličkou rozmačkejte rybičky s polovinou šťávy. Přidejte tvaroh s máslem a vejce. Pomazánku ochuťte citronovou šťávou, solí, hořčicí a dobře promíchejte. Z krajíčků chleba vykrojte podle papírové šablony ryby a potřete je pomazánkou. Podle fantazie zdobte zeleninou.
Nápaditá svačinka pro děti - bramborové lodičky - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2440x
Bramborové lodičky - recept: Batáty neloupejte, jenom je omyjte a osušte (klasické brambory oloupejte). Nakrájejte z nich 16 větších a 16 malých kousků a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je olivovým olejem, osolte je a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte při 180 C, dokud nejsou měkké. Rajčátka opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky. Lístečky šťovíku nebo špenátu operte pod studenou vodou a nechte je dobře okapat. Na každé párátko napíchněte malý kousek batátu či brambory, pak mozzarellu zabalenou do lístku šfovíku nebo špenátu a nakonec rajčátko. Špízek zapíchněte do většího kousku brambory.
Kachní zázvorové nudličky s pohankou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2715x
Kachní zázvorové nudličky s pohankou - recept: Kachní prsíčka nakrájejte na tenké plátky. Posypejte je solí, mletým černým pepřem a chilli kořením. Dobře promíchejte a obalte v solamylu. Nechte asi 15 minut odležet. Pórek, cibuli, houby (sušené houby si předem namočte a krátce je povařte) a mrkev nakrájejte na kousky. Zázvor oloupejte a nakrájejte. Na pánvi na větším množství oleje kachní maso zprudka a ze všech stran opečte. Pak přidejte nakrájenou zeleninu a houby a vše orestujte.
Číst dál: Kachní zázvorové nudličky s pohankou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Krůtí závitky se špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 1. červen 2015 | Zobrazeno: 2376x
Krůtí závitky se špenátem - recept: Brambory oloupejte, pokrájejte a v osolené vodě uvařte na skus. Nasypejte je do mísy, přidejte olej, sůl, pepř a citronovou šťávu. Cibuli i žampiony nasekejte a krátce orestujte. Lusky spařte a pokrájejte. Vše přidejte k bramborám. Papriky vložte do pekáčku s pečicím papírem a pečte při 200 °C, dokud se na slupce nezačnou tvořit tmavé puchýře. Papriky vyndejte, zabalte do fólie a nechte odpočinout. Pak z nich odstraňte slupku, rozčtvrťte je a vyjměte semínka. Špenát spařte ve vroucí osolené vodě, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Maso nakrájejte na osm plátků a lehce naklepejte. Potřete kari pastou, poklaďte špenátem, paprikami a sviňte do roládek. Převažte je potravinářským provázkem a zprudka ze všech stran opečte na oleji. Osolte je, opepřete a přendejte na pekáček. V troubě vyhřáté na 150°C dopékejte asi 15 minut. Pak je vyndejte, nechte na teplém místě 10 minut dojít a odstraňte z nich provázek. Podávejte se salátem.
Číst dál: Krůtí závitky se špenátem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Zapékané krůtí plátky se zeleninou a smetanovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Krůtí řízky se smetanovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Kuřecí stehna na rozmarýnu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Kuřecí nudličky v těstíčku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Kuřecí nudličky na pivu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Křenové brambory - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Losos s křenovou kaší - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Křenová sekaná - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Plněné řízky s překvapením - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Uzená polévka s křenem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba