Tvarůžkové bramboráčky - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2606x
Tvarůžkové bramboráčky - recept: Tvarůžky nahrubo nastrouhejte. Uvařené brambory nechte zchladnout, oloupejte a nastrouhejte k tvarůžkům. Přidejte tvaroh, vejce, kmín, sůl a pepř a zahustěte moukou a krupici. Promíchejte a zprazpracujte na těsto, které rozválejte na silnější placku. Skleničkou nebo vykrajovátkem vypíchněte z placky kolečka a na oleji je zvolna usmažte dozlatova. Hotové bramboráčky přendejte na papírovou utěrku, která odsaje tuk. Podávejte je s tatarskou omáčkou.
Vepřové kotlety plněné tvarůžkovou nádivkou - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2474x
Vepřové kotlety plněné tvarůžkovou nádivkou - recept: Vyzrálé olomoucké tvarůžky nakrájejte na malé kostičkya dejte je do misky. Přidejte najemno nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, lžíci zakysané smetany a mletou červenou papriku. Vše promíchejte. Vepřové kotlety si očistěte a podélně je uprostřed nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Potom je zlehka naklepejte a vložte do nich připravenou tvarůžkovou nádivku. Okraj sepněte párátkem, aby náplň nevytekla, a nakonec je zaprašte hladkou moukou. Na pánvi si rozpalte sádlo, kotlety na něm po obou stranách opečte a přendejte je na pekáček. Posypejte je mletým kmínem, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vše pak zalijte smetanou. Pekáček s kotletami vložte do předehřáté trouby a maso při 180°C dopečte doměkka. Plněné žebírko podávejte s vařenými bramborami a dušenou míchanou zeleninou.
Číst dál: Vepřové kotlety plněné tvarůžkovou nádivkou - recept, postup, návod
Ovocný koláč z listového těsta - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 3119x
Ovocný koláč z listového těsta - recept: Listové těsto rozválejte na pomoučeném vále na kulatý plát o průměru 30 cm. Vložte ho do formy o průměru 26 cm a vytvořte 2 cm vysoký okraj. Na těsto položte alobal a zatěžkejte ho fazolemi. Korpus pečte v troubě předehřáté na 200 C asi 15 minut. Pak alobal s fazolemi odstraňte a při 180 C dopékejte dalších deset minut. Korpus nechte vychladnout v pečicí formě, pak ho vyjměte a potřete jahodovým džemem. Tvaroh utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Kiwi, pomeranč a mandarinku oloupejte, mochyni opláchněte a vše nakrájejte na plátky. Pizzu ozdobte tvarohem a kousky ovoce. Ihned podávejte.
Číst dál: Ovocný koláč z listového těsta - recept, postup, návod
Trojúhelníčky z listového těsta plněné jablky a marmeládou - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2622x
Trojúhelníčky z listového těsta plněné jablky a marmeládou - recept: Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a rozkrájejte na čtverce 12 x 12 cm. Čtverce rozkrojte na trojúhelníky, rozložte na plech s pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Jablka nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Kulatým tvořítkem vykrojte ve středu jádřinec a kolečka jablek potřete citronovou šťávou. Do středu každého trojúhelníku položte kolečko jablka, do otvoru dejte lžičku marmelády. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 C asi 20 minut. Po upečení nechte trojúhelníčky vychladnout na kovové mřížce.
Číst dál: Trojúhelníčky z listového těsta plněné jablky a marmeládou - recept, postup, návod
Šněci z listového těsta, plnění meruňkovou marmeládou a rozinkami - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2888x
Šněci z listového těsta, plnění meruňkovou marmeládou a rozinkami - recept: Rozinky zalijte rumem, nechte nabobtnat. Žloutky vyšlehejte s vanilkovou esencí, cukrem a moukou na hladké těstíčko. Mléko v kastrůlku vložte do vodní lázně. Když se zahřeje, přidejte těstíčko a míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Těsto rozválejte na plát asi 30 x 45 cm. Potřete krémem, posypejte rozinkami, stočte do rolády a rozkrájejte na plátky. Pečte 30 minut při 180 C, horké potřete nahřátým džemem.
Číst dál: Šněci z listového těsta, plnění meruňkovou marmeládou a rozinkami - recept, postup, návod
Řezy z listového těsta plněné vanilkovým krémem - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2628x
Řezy z listového těsta plněné vanilkovým krémem - recept: Listové těsto rozválejte na plát 48 x 30 cm a rozkrájejte ho na čtyři pruhy. Přendejte je na dva plechy a povrch propíchejte vidličkou. Těsto pečte ve vyhřáté troubě při 200 C asi 20 minut. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém a za stálého míchání jej nechte vychladnout. Pak ho rozšlehejte a přidejte na kousky nakrájené máslo. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Jeden pruh těsta potřete polovinou vanilkového krému a rozložte na něj část okapaných mandarinek. Na ně položte druhý pruh těsta. Stejným způsobem potřete i dva zbylé upečené pruhy. Nech je v chladničce ztuhnout a nakrájejte na řezy. Povrch sypejte moučkovým cukrem.
Číst dál: Řezy z listového těsta plněné vanilkovým krémem - recept, postup, návod
Slaninový koláč se sýrem a nivou z listového těsta - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2906x
1 balení listového těsta
200g anglické slaniny
2 papriky
100g nivy
100g 45% eidamu
200g zakysané smetany
4 vejce
Plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na obdélníkový plát a poté ho přendejte na plech. Plátky anglické slaniny překrojte. Papriky omyjte a očistěte a nakrájejte na nudličky. Nivu nakrájejte na plátky a eidam nastrouhejte. Rozválený plát těsta potřete zakysanou smetanou. Na ni poklaďte anglickou slaninu, nakrájenou papriku a nivu. V misce si rozšlehejte vejce a koláč po celé ploše přelijte. Nakonec ho posypejte nastrouhaným sýrem. Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 30 minut při 180 °C. Hotový slaninový koláč nakrájejte a ještě teplý ihned podávejte.
Tip: Dietnější verzi připravíte, když namísto anglické slaniny použijete šunku nebo šunkový
salám a 45% eidam nahradíte eidamem 30%.
Slaný hráškový koláč z listového těsta - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 3063x
Slaný hráškový koláč z listového těsta - recept: Hrášek nechte rozmrznout. Těsto rozválejte do silnějšího čtverce. Formu vymažte tukem a vyložte rozváleným těstem, které propíchejte vidličkou. Na těsto vsypejte okapaný hrášek a na měsíčky nakrájenou cibuli. Smetanu smíchejte se dvěma vejci, vše opepřete, osolte a vlijte na koláč. Zbylé vejce rozšlehejte a potřete jím okraje koláče. Koláč předpečte při 190 °C deset minut. Pak teplotu zmírněte na 160 °C a dopékejte dalších 20 minut. Nechte trochu zchladnout a rozkrájejte.
Číst dál: Slaný hráškový koláč z listového těsta - recept, postup, návod
Plněné sýrovo-špenátové taštičky z listového těsta - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 2978x
Plněné sýrovo-špenátové taštičky z listového těsta - recept: Cibuli, česnek, papriku a sýr nakrájejte na kostičky. Listy špenátu rozmrazte a překrájejte. Na másle poduste cibulku a česnek, přidejte špenát a orestujte ho. Vmíchejte papriku, sýr, sůl, pepř a oregano. Těsto rozválejte a rozkrájejte na čtverce 6 x 6cm. Na ně rozdělte špenát, okraje těsta potřete bílkem, přehněte přes náplň do trojúhelníku a přitiskněte je. Potřete žloutkem, posypejte sezamern a rozložte na plech. Pečte při 200 °C asi 15 minut. Podávejte s tvarohovým dipem.
Číst dál: Plněné sýrovo-špenátové taštičky z listového těsta - recept, postup, návod
Citronový koláč - recept, postup, návod
Zveřejněno: neděle 31. květen 2015 | Zobrazeno: 4296x
Citronový koláč - recept: Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Do středu udělejte důlek, vložte do něj tuk, přidejte vodu a vypracujte těsto. Vyválejte kulatý plát, vložte ho do formy a těsto propíchejte vidličkou. Pečte při 180 "C asi 30 minut. Nechte zchladnout a naplňte citronovým krémem. Na krém uvařte klasický pudink podle návodu, dejte ale o trochu méně mléka, krém pak pěkně drží. Do pudinku vmíchejte rozpuštěné máslo, žloutky, kůru a šťávu z citronu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Karibský tunel s banány - recept, postup, návod
- Jablečný dort - recept, postup, návod
- Zapečený prejt - recept, postup, návod
- Pečené vepřové ocásky - recept, postup, návod
- Kroupová polévka s vepřovým masem - recept, postup, návod
- Huspenina z vepřového masa - recept, postup, návod
- Smažené sladké pletánky - recept, postup, návod
- Škvarkové placky - recept, postup, návod
- Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
- Guláš v chlebu - recept, postup, návod
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba