Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Krémová polévka s topinambury – recept, postup přípravy:   topinambury očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy s vodou a s plátky citronu. Rozpustíme si na pánvi máslo, přidáme ještě cibuli a česnek a smažíme po dobu přibližně 3 minut na mírném plameni, jen zlehka a tak, aby nezměnila barvu. Topinambury necháme okapat (plátky citronu již odstraníme) a vložíme k cibuli.

Číst dál: Krémová polévka s topinambury - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Topinamburová polévka - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Topinamburová polévka – postup přípravy, recept:   Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj cibuli. Topinambury oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Vše vaříme po dobu asi 15 minut. Pak přidáme smetanu a ochutíme vše solí, pepřem a trochou pažitky. Tuto polévku můžeme podávat i za studena.

Číst dál: Topinamburová polévka - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Pochoutka z topinamburů a rajčat - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Pochoutka z topinamburů a rajčat – postup přípravy, recept:   Rajčata na chvíli vložíme do horké vody, vyjmeme je a necháme ochladnout. Mezitím si v hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, bazalku a vše opražíme. Přidáme topinambury, směs promícháme a dusíme na mírném ohni. Rajčata oloupeme, trochu je rozmělníme vidličkou, přidáme k topinamburům, zamícháme a dochutíme mletým pepřem a solí. Ještě asi 10 minut směs podusíme ve vlastní šťávě na velmi mírném plameni. Podáváme v hlubokých talířích a posypeme posekanou petrželkou.

Číst dál: Pochoutka z topinamburů a rajčat - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Salát z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Salát z topinamburů – postup přípravy, recept:   Topinambury očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouháme si rovněž mrkev a celer a vše promícháme. Přidáme hrášek, olej, zakapeme citrónovou šťávou a promícháme. Podáváme s pečivem nebo opečenými tousty.

Číst dál: Salát z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava

Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava

Mandlová mouka - recept: vyrobte si vlastní domácí mandlovou mouku. V mixéru rozmixujte mandle na jemný prášek, dejte do jemného plátýnka a nechce důkladně proschnout. Občas promíchejte, dokud není mouka zcela suchá.

Číst dál: Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava

Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava

Jeden z receptů na klasické francouzské crème brûlée. Mnohokrát ozkoušen, mnohokrát vychvalován. Zkuste jej také!   Creme brulee, crème brûlée - recept:   Smetanu nalijeme do rendlíku, společně s polovinou cukru a zahříváme, dokud smetana nezačne maličko bublat u okrajů. Začneme předehřívat troubu na 150 °C.   Mezitím si v misce rozmícháme žloutky s druhou polovinou cukru a lžičkou vanilkového extraktu.  

Číst dál: Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava

Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny

Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept:   výhonky dobře umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5litrovou láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků asi 5 cm vysokou, prosypeme třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo.

Číst dál: Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept, postup, návod, příprava, výroba,...

Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Nepečené sušenky s malinovou náplní:   tuhle dobrotu si nebudete vyčítat, naopak vám za ní tělo poděkuje. Velice rychlé a zdravé sušenky. Bez mouky, vajíček a dokonce je nemusíte ani péct! Perfektní snídaně, nebo když vás honí mlsná.   Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept: Smíchejte všechny ingredience na těsto, měla by vzniknout lehce lepkavá hmota.   Vzniklé těsto zabalte do potravinového folie a dejte odpočívat do lednice aspoň na 10 minut.   Těsto vyválejte na tloušťku asi 5 mm. Je dobré vyvalovat na pečicím papíru, aby se vám těsto nelepilo k podložce.

Číst dál: Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí ruská zmrzlina - recept: Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. : )   Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.   Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.   Vše smícháme.   Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.   Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.   Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne.

Číst dál: Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Makovec, makovník - recept: Dohromady sícháme sypké suroviny a promícháme, pak přidáme mák - zase promícháme a ostatní suroviny doporučuju promíchat zvlášť v nádobě a pak přelít do sypkých a pořádně to promíchat až z toho bude krásné těsto bez hrudek - pak vylít na plech s pečícím papírem a péct cca 20-30 minut při 170 °C (elektrická trouba).

Číst dál: Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny