Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vepřový jazyk na zázvoru - recept, postup, návod

Vepřový jazyk na zázvoru - recept: Jazyk uvařte s kořením v osolené vodě doměkka. Zchlaďte ho ve studené vodě, oloupejte. Cibuli nakrájejte, orestujte na sádle, přidejte protlak, osmahněte a zaprašte moukou. Přilijte vodu a provařte. Papriku nakrájejte a přidejte s nastrouhaným zázvorem do omáčky. Jazyk vložte do omáčky, deset minut povařte. Omáčku osolte, opepřete, případně oslaďte.

Číst dál: Vepřový jazyk na zázvoru - recept, postup, návod

Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Bůčková roláda - recept: Mrkev vodorovně rozkrojte a v osolené vodě ji uvařte do poloměkka. Párek a sterilované okurky podélně rozkrojte. Bůček rozkrojte na plát. Rozklepejte ho, nasolte a opepřete. Rozložte ho na pracovní plochu, potřete hořčicí a obložte zeleninou. Pak ho pevně sviňte a upevněte provázkem.   Roládu vložte do pekáčku, podlijte vodou, posypejte kmínem a obložte šalvějí. Přiklopte pečte v předehřáté troubě při200°C asi 40 minut. Potom roládu odklopte a za občasného přelévání výpekem ji dopečte dozlatova. Podávejte s bramborovými knedlíky.

Číst dál: Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovar s křenem - recept, postup, návod

Ovar s křenem - recept: Vepřové koleno s bůčkem opláchněte. Ledvinu rozřízněte, odstraňte kanálky a velmi důkladně ji propláchněte. Do hrnce nalijte vodu, osolte ji, přidejte nové koření, kuličky celého pepře a přiveďte ji k varu. Poté vložte rozpůlenou cibuli a všechno maso. Podle potřeby dolijte horkou vodu, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni vařit. Průběžně sbírejte vysráženou pěnu. Ke konci vaření přidejte do hrnce na menší kousky nakrájenou mrkev a pórek. Měkké maso (bůček a ledvinu) spolu se zeleninou vyjměte a uchovejte v teple. Koleno, které potřebuje delší dobu varu, nechte dovařit doměkka. Křen očistěte, nastrouhejte najemno a pokapejte ho citronovou šťávou nebo octem, aby netmavl. Potom ho spařte vroucím vývarem. Vmíchejte do něj nastrouhaná oloupaná jablka, podle chuti ho dosolte. Vařené maso rozdělte na talíře a podávejte s pečivem a připraveným křenem.

Číst dál: Ovar s křenem - recept, postup, návod

Plněný bůček - recept, postup, návod

Plněný bůček - recept: Jelítka zbavte střívka. Rozmačkejteje, promíchejte s vejcem a směs dochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Kůži bůčku nařežte do mřížky. Bůček prokrojte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte ji nádivkou, uzavřete párátky, maso potřete prolisovaným česnekem, osolte a pokmínujte. V
pekáčku ho podlijte vývarem a přiklopte. Při 170 C pečte 80 minut, poté odklopte a nechte zezlátnout. Štávu přelijte do kastrůlku, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody. Dle potřeby rozřeďte vývarem a krátce povařte. Bůček nakrájejte a podávejte se špenátem a bramborami.

Číst dál: Plněný bůček - recept, postup, návod

Ovesná kaše s meruňkami a zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše s meruňkami a zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovesná kaše s brusinkami a pékanovými ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše s brusinkami a pékanovými ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovesná kaše s kokosem a ananasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše s kokosem a ananasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovesná kaše mocca - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše mocca - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovesná kaše s čokoládou a višněmi - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše s čokoládou a višněmi - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Ovesná kaše s mandarinkou a pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.

Číst dál: Ovesná kaše s mandarinkou a pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny