Vepřový jazyk na zázvoru - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3000x
Vepřový jazyk na zázvoru - recept: Jazyk uvařte s kořením v osolené vodě doměkka. Zchlaďte ho ve studené vodě, oloupejte. Cibuli nakrájejte, orestujte na sádle, přidejte protlak, osmahněte a zaprašte moukou. Přilijte vodu a provařte. Papriku nakrájejte a přidejte s nastrouhaným zázvorem do omáčky. Jazyk vložte do omáčky, deset minut povařte. Omáčku osolte, opepřete, případně oslaďte.
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 4838x
Bůčková roláda - recept: Mrkev vodorovně rozkrojte a v osolené vodě ji uvařte do poloměkka. Párek a sterilované okurky podélně rozkrojte. Bůček rozkrojte na plát. Rozklepejte ho, nasolte a opepřete. Rozložte ho na pracovní plochu, potřete hořčicí a obložte zeleninou. Pak ho pevně sviňte a upevněte provázkem. Roládu vložte do pekáčku, podlijte vodou, posypejte kmínem a obložte šalvějí. Přiklopte pečte v předehřáté troubě při200°C asi 40 minut. Potom roládu odklopte a za občasného přelévání výpekem ji dopečte dozlatova. Podávejte s bramborovými knedlíky.
Číst dál: Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovar s křenem - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 3860x
Ovar s křenem - recept: Vepřové koleno s bůčkem opláchněte. Ledvinu rozřízněte, odstraňte kanálky a velmi důkladně ji propláchněte. Do hrnce nalijte vodu, osolte ji, přidejte nové koření, kuličky celého pepře a přiveďte ji k varu. Poté vložte rozpůlenou cibuli a všechno maso. Podle potřeby dolijte horkou vodu, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni vařit. Průběžně sbírejte vysráženou pěnu. Ke konci vaření přidejte do hrnce na menší kousky nakrájenou mrkev a pórek. Měkké maso (bůček a ledvinu) spolu se zeleninou vyjměte a uchovejte v teple. Koleno, které potřebuje delší dobu varu, nechte dovařit doměkka. Křen očistěte, nastrouhejte najemno a pokapejte ho citronovou šťávou nebo octem, aby netmavl. Potom ho spařte vroucím vývarem. Vmíchejte do něj nastrouhaná oloupaná jablka, podle chuti ho dosolte. Vařené maso rozdělte na talíře a podávejte s pečivem a připraveným křenem.
Plněný bůček - recept, postup, návod
Zveřejněno: sobota 30. květen 2015 | Zobrazeno: 4120x
Plněný bůček - recept: Jelítka zbavte střívka. Rozmačkejteje, promíchejte s vejcem a směs dochuťte prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Kůži bůčku nařežte do mřížky. Bůček prokrojte tak, aby vznikla kapsa. Naplňte ji nádivkou, uzavřete párátky, maso potřete prolisovaným česnekem, osolte a pokmínujte. V
pekáčku ho podlijte vývarem a přiklopte. Při 170 C pečte 80 minut, poté odklopte a nechte zezlátnout. Štávu přelijte do kastrůlku, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody. Dle potřeby rozřeďte vývarem a krátce povařte. Bůček nakrájejte a podávejte se špenátem a bramborami.
Ovesná kaše s meruňkami a zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2534x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s meruňkami a zázvorem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše s brusinkami a pékanovými ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2162x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s brusinkami a pékanovými ořechy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše s kokosem a ananasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2355x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s kokosem a ananasem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše mocca - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2365x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše mocca - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše s čokoládou a višněmi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2163x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s čokoládou a višněmi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Ovesná kaše s mandarinkou a pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Zobrazeno: 2339x
Recept na za studena dělanou ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno : ) Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Pokud použijete drcené ovesné vločky, tak se nasáknou mlékem mnohem rychleji a můžete si tyto kaše uvařit ráno, než půjde do školy, či do práce.
Číst dál: Ovesná kaše s mandarinkou a pomerančem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Ovesná kaše s malinami a vanilkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s banány a arašídy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s banány a kakaem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s jablky a skořicí - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s borůvkami a javorovým sirupem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Ovesná kaše s mangem a mandlemi - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Gratinované topinambury s cibulí - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- Salát z jablek a topinamburu - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- Topinamburový salát s avokádem - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
- „Bramborák" z topinamburů - recept, postup, návod, suroviny, výroba, příprava
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba