Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 ml vody, špetka soli, 80 g másla, 80 g hrubé mouky, 55 g pohankové mouky, 4 vejce, libovolný krém, rumová nebo karamelová poleva.   Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu, přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do vychládlého těsta postupně vmícháme vejce a dobře vypracujeme.

Číst dál: Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   200 g másla, 180 g cukru, 2 celá vejce, 1/2 čajové lžičky skořice, citronová kůra, 3 polévkové lžíce rumu, 250 g tvarohu, 250 g pohankové mouky, 250 g výběrové hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g rozinek, 60 g loupaných krájených mandlí, 60 g kandovaného ovoce, 60 g rozpuštěného másla, vanilkový cukr na posypání.   Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept:   Máslo utřeme do pěny a postupně do něj zašleháme vejce, cukr, skořici, citronovou kůru, rum, tvaroh.

Číst dál: Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 50 g droždí, 250 ml mléka, 70 g cukru, 2 žloutky, 170 g rozpuštěného másla, 1/2 čajové lžičky soli, kůra z 1 citronu, 1/2 čajové lžičky skořice, 2 tlučené cípky badyánu, 10 strouhaných hořkých mandlí, 120 g krájených loupaných mandlí, 150 g rozinek, 60 g kandovaného ovoce, 50 g rozpuštěného másla, cukr na posypání.

Číst dál: Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava,...

Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - suroviny:   1,5 kg pohankové mouky, 1,5 kg hladké mouky, 4 dl vody, 20 g droždí, 6 uvařených pomačkaných brambor, sůl, kmín.   Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept:   Mouku smícháme dohromady a 500 g mouky smícháme s 4 dl vlažné vody, do které jsme přidali droždí. Přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí přidáme uvařené brambory.

Číst dál: Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, smetana, 1 vejce.   Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - recept:   Mouku zpracujeme s máslem, solí a trochou smetany. Uválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Potřeme žloutkem a upečeme dorůžova. Smícháme trochu mouky, soli a vody, touto směsí postříkáme preclíčky, dáme na vymaštěný plech a na pár minut vložíme do předehřáté trouby.

Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g pohankové mouky, 200 g hladké mouky, 300 g másla, 1 žloutek, 5 g droždí, mléko, smetana, 2 vejce na pomazání.   Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept:   Mouku smícháme s máslem, přidáme žloutek, droždí rozmíchané v polévkové lžíci mléka, sůl a trochu smetany. Dobře smícháme a necháme v chladu odstát. Rozválíme, potřeme vejcem, přeložíme na třikrát a dáme do chladu. Po čtvrthodině opakujeme rozvalování, natírání vejcem, překládání. Potom rozválíme a potřeme vejcem. Když uschne, znovu potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.

Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   250 g pohankové mouky, 250 g hladké mouky, 200 g škvarek, 1/2 polévkové lžíce tuku, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 dl smetany, mléko, sůl.   Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - recept:   Droždí necháme vykynout v troše mléka. Smícháme mouku s tukem, žloutky, smetanou, solí a vykynutým kváskem. Dobře propracujeme. Rozválíme, potřeme rozemletými škvarky a poskládáme. Postup opakujeme třikrát. Po 25 minutách znovu rozválíme, skroutíme na podélný bochník, položíme na vymaštěný plech a znovu necháme 25 minut stát. Potřeme žloutkem a pečeme asi hodinu.

Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - suroviny:   1 kg pohankové mouky, 200g režné mouky, kvásek nebo droždí, rostlinný tuk dle potřeby (2 - 3 polévkové lžičky), sůl, mléko nebo voda.
Na posypání:   Můžeme použít pohankovou krupici, ovesné vločky, lisované obilí, sezamová semínka, mák, kmín, či jiné koření, a sůl.   Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept:   Mouku smícháme se solí, kváskem, mlékem, tukem a necháme vykynout. Potom utvoříme chlebovníky, posypeme je a dáme na vymaštěný plech. Pečeme přibližně při teplotě 230 stupňů zhruba 15 minut.

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 115 g másla, 1 cibule, 2 sterilované feferonky, 1 dl světlého piva, drcený kmín, mletá paprika, sůl, 1 polévková lžíce pohankové mouky.   Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - recept:   Tvaroh ušleháme s máslem a pivem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, pohankovou mouku, osolíme, ochutíme kmínem i paprikou a promícháme.

Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny

Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - suroviny:   250 g měkkého tvarohu, 20 g nivy, 5 - 6 polévkových lžic smetany, 2 polévkové lžíce sekaných vlašských ořechů, 1 - 2 polévkové lžíce pohankové mouky, petrželka. Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - recept:   Tvaroh ušleháme se smetanou do pěny, přidáme strouhanou nivu, ořechy, pohankovou mouku, nasekanou petrželku a dobře promícháme.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny