Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba

Citrónová limonáda - pětilitrový soudek naplníme vodou, přidáme 1 kg citronů  pokrájených na kolečka, i s kůrkou. Soudkem  dvakrát denně zakolíbáme. Lze dosladit medem dle  chuti. Za týden slijeme do lahví, láhve zašpuntujeme  a uložíme naležato.

Jablko-mrkvové müsli - recept, postup, návod na výrobu

Jablko-mrkvové müsli - suroviny:   1 jablko, 2 mrkve, 1/2 kelímku nízkotučného  jogurtu, po lžíci ovesných  otrub a sekaných ořechů, po lžíci pšeničných  klíčků a citrónové šťávy, trochu cukru na  dochucení. Recept: jablko i se slupkou a oloupané  mrkve nastrouháme nahrubo. Smícháme s otrubami,   dochutíme cukrem a citronovou šťávou.   Polijeme jogurtem, posypeme ořechy  a kličky.

Jablko-banánové müsli - recept, postup, návod na výrobu

Jablko-banánové müsli - suroviny:   6 lžic nízkotučného mléka, 4 lžíce ovesných vloček,   jablko, 1/2 banánu, po lžičce rozinek, medu, citrónové  šťávy. Recept: vločky zalijeme mlékem a necháme  přes noc stát. Ráno nahrubo nastrouháme  jablko i se slupkou, rozmačkáme banán,   obojí přidáme do ovesných vloček  i s ostatními složkami a dochutíme  citronovou šťávou.

Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod

Byť je to skoro neuvěřitelné, na kile domácího skořicového cukru můžete ušetřit skoro 100 Kč (počítáme-li, že sáček 20g skořicového cukru stojí 4 Kč), než kdybyste ho koupili v obchodě. Poměr cukru a skořice ve skořicovém cukru je velmi jednoduchý a to 9:1. Znamená to, že na 90 gramů cukru dáte 10 gramů skořice. Za 1 kg domácího skořicového cukru dáte jen asi 60 Kč (900 gramů cukru 10Kč, 100 gramů skořice asi 50 Kč) Přejeme příjemné pečení : -) Jak si vyrobit vanilkový cukr z pravé vanilky za minutu se dozvíte zde.  

Číst dál: Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod

Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept

Zbylé palačinky nebo placky zabalíme a uchováme do druhého dne. Stočíme je, napříč pokrájíme na nudle, osmahneme na másle a podáváme je vlažné s malinovou šťávou. Můžeme je také podávat i jako vložku do hovězí polévky.

Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny

Houbový kuba - suroviny:   300 g krup,   50 g sušených hřibovitých hub,   3 dcl sádla nebo oleje,   2 menší cibule,   ¾ l vody,   špetka majoránky,   čerstvě mletý pepř,   lžička drceného kmínu,   půl paličky česneku.  

Číst dál: Houbový kuba - recept, postup, návod, suroviny

Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu

Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - suroviny:   Omáčka -  1 střední máslová dýně nebo dýně Sweet Dumpling 600 g,   lžíce olivového oleje,   ½ polévkové lžíce usušené šalvěje,   sůl a pepř,   5 kuliček pepře,   1 citron,   parmazán a čerstvá šalvěj na ozdobení.  

Číst dál: Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu

Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin

Barevné těstoviny si můžete snadno doma vyrobit pomocí přírodních barviv. Těsto na barevné těstoviny vyrobíme z  1 vejce a 100 g mouky.  

Číst dál: Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu

Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - suroviny:   ¼ kg mangoldu,   2 stroužky česneku, jeden nasekaný, jeden překrojený na půlku,   120 g uzeného pstruha (nebo makrely),   2 lžíce olivového oleje,   2 krajíce celozrného venkovského chleba,   sůl,   čerstvě namletý pepř,   kousky citronu na pokapání.  

Číst dál: Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu

Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - suroviny:   1 kg lososa bez kůže,   1 lžíce olivového oleje,   1 nakrájená šalotka,   ¼ hrníčku octa z červeného vína,   ¼ hrníčku hrubozrné hořčice,   ¼ hrníčku hnědého cukru,   salát,   400 g řeřichy (a dalších listovin tohoto druhu),   hrst konopných semínek,   citron nakrájený na klínky.  

Číst dál: Glazovaný losos se salátem a konopnými semínky - recept, postup, návod na výrobu

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny