Uchování potravin
Džem déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (rum, celofán)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3690x
Skleničku džemu zalejte slabou vrstvou rumu, převažte celofánem a uložte na chladné místo. Takto uskladněný džem vydrží i tři roky.
Mošt déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (křen)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2214x
Chystáte se stáčet mošt do lahví a demižónů? Přidejte do něj jemně nastrouhaný křen. Na 1 l moštu počítejte 1 polévkovou lžičku křenu. Nezapomeňte ho důkladně promíchat. Mošt pak déle vydrží. Před konzumací je však třeba mošt scedit.
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8735x
Pokud nesníte ananas celý, pokapejte ho citronovou šťávou, která zabrání zhnědnutí, zabalte do alobalu a uložte. Takto upravený ananas vydrží čerstvý 2 dny. Před další konzumací ho nechte chvilku při pokojové teplotě.
Květák vydrží déle čerstvý - jak to udělat, co použít (miska s vodou)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2059x
Aby květák vydržel delší dobu čerstvý, dejte ho hned do misky s vodou, spodní častí dolů.
Karotka, mrkev vydrží dlouho čerstvá - jak to udělat, co použít (sklenice s vodou)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2551x
Karotka nepovadne, když ji vložíte špičkami do sklenice s vodou a uložíte do lednice.
Káva - jak skladovat, zesílit aroma (sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 19. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1982x
Přesypte kávu do pevné uzavíratelné nádoby a přimíchejte malou špetku soli. Sůl zesílí kávové aroma a přitom nápoj neznehodnotí.
Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (sušení)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2387x
Česnek nakrájejte na tenké plátky, rozprostřete je na rovnou plochu a nechte sušit několik dní podle tloušťky plátků. Poté důkladně nasekejte nebo rozmixujte a uložte do kořenky. Usušit lze i celé palice - pověste je na suché, chladné a dobře větrané místo (nejlépe kolem 15 C).
Číst dál: Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (sušení)
Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (mrazák)
Zveřejněno: středa 18. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2608x
Stroužky česneku osušte a v mikrotenovém sáčku vložte do mrazáku. Druhý den s ním zatřeste, případně lehce uhoďte o linku - stroužky se oddělí, takže si je budete moci brát podle potřeby. Pak sáček vraťte do mrazáku. Před použitím nechte česnek rozmrazit a pracujte s ním, jako by byl čerstvý.
Číst dál: Uchovávání, skladování česneku - jak uchovat, skladovat, aby dlouho vydržel (mrazák)
Skladování jablek, ovoce přes zimu - jak skladovat, uchovat, aby se nezkazilo, nenabodal hmyz (česnek)
Zveřejněno: sobota 14. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2398x
Urodilo se vám na zahradě ovoce? Pokud jste si ho uskladnili na zimu a bojíte se, aby neshnilo, zkuste tuto jednoduchou babskou radu: mezi uskladněné plody vložte oloupené stroužky česneku. Zabráníte jeho kažení a česnek odpudí i obtížný hmyz, pokud by se náhodou poblíž nějaký objevil.
Česnek vydrží dlouho čerstvý, nevyschne - jak to udělat, co použít (olej)
Zveřejněno: sobota 14. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6153x
Babské rady do kuchyně nemohou zapomenout na česnek, ten skvělý léčivý přírodní prostředek. Stává se vám, že přeženete množství nakoupeného česneku a on vám pak "vyhluchne"? Připravte si na zimu česnekovou zásobu. Česnek totiž zůstane dlouho čerstvý, když ho oloupete, vložíte do sklenice, zalijete stolním olejem a uložíte na chladném místě.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nedopité, zbylé víno - jak uskladnit, použít, aby se nezkazilo (vinné kostky)
- Kryslalky ledu ve zmrzlině při uchovávání v mrazáku - jak, čím zabránit vzniku (potravinová fólie)
- Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (papírový, mikroténový sáček)
- Chléb zůstane déle čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
- Třtinový cukr tvrdý, zatvrdlý - jak, čím zabránit, předcházet (mrazák)
- Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (káva)
- Maso vydrží déle čerstvé - jak to udělat, co použít (mléko)
- Salám oschlý, okoralý - jak, čím zabránit, zamezit (slanina)
- Uchovávání, skladování nakrájeného citronu v lednici - jak skladovat, uchovat (sklenice)
- Skladování, uchovávání kávy - jak skladovat, aby si uchovala vůni (lednice)
Další rady v kategorii
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Brynza - jak, kde skladovat, uchovávat, aby déle vydržela
-
Bylinky a plíseň - jak zabránit množení plísně v bylinkách uskladněných doma
-
Česnek - jak uskladnit česnek, aby byl jako čerstvý (mrazák)
-
Česnek - jak uskladnit, uchovat zbylé stroužky pro další použití (olivový olej)
-
Česnek - jak, čím třít česnek určený k uskladnění, aby nezratil svou barvu - tipy, rady
-
Česnek - uskladnění třeného česneku - jak, čím třít, aby česnek nezhnědl
-
Česnek vydrží dlouho čerstvý, nevyschne - jak to udělat, co použít (olej)
-
Chléb plesnivý - jak, čím zabránit, zamezit vzniku plísně při skladování (papírový ubrousek)
-
Chléb zůstane déle čerstvý - jak to udělat, co použít (jablko)
-
Chléb zůstane dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (papírový, mikroténový sáček)
-
Cibule při skladování nevyklíčí - jak to udělat, co použít (chleba)
-
Cibule v lednici déle vydrží - jak to udělat, co použít (máslo, olej, alobal)
-
Citron rozkrátý, rozříznutý - jak skladovat, uchovat, aby déle vydržel (ocet)
-
Citron, citrony - jak skladovat, aby déle vydržely (rýže)
-
Co použít proti potravinovým molům ve spíži - postup, návod (ocet)
-
Co se zbylou šlehačkou - jak uchovat, použít (pusinky)
-
Domácí sirup - jak uchovat, skladovat, nač si dávat pozor
-
Džem déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (rum, celofán)
-
Hrozny - jak skladovat, aby déle vydržely, nehnily (vosk)
-
Jak a kde uchovávat olej - tipy, rady, doporučení
-
Jak mrazit, zamrazovat česnek - postup, návod
-
Jak nejlépe uskladnit jablka
-
Jak ochladit nápoj bez použití ledničky, lednice, chladničky
-
Jak ochránit potraviny před potravinovými moly - tipy, rady, doporučení
-
Jak odstranit škůdce v mouce (mrazák)
-
Jak odstranit vlhkost z boxu na ovoce a zeleninu v ledničce, lednici, chladničce
-
Jak ozdobit skleničku s marmeládou kterou chcete darovat jako dárek - tipy
-
Jak při skladování uchránit maso pře hmyzem - tipy, rady, doporučení (cibule, voda, ocet)
-
Jak prodloužit čerstvost zeleniny v lednici (savý papír)
-
Jak prodloužit trvanlivost jogurtu a tvaroh v lednici
-
Jak prodloužit trvanlivost mletého masa v ledničce - tipy, rady, doporučení
-
Jak prodloužit trvanlivost muffinů
-
Jak prodloužit trvanlivost nebaleného sýru - tvrdé sýry, plísňové sýry, aromatické sýry
-
Jak prodloužit trvanlivost nebalených uzenin v lednici - tipy, rady, návody
-
Jak prodloužit trvanlivost zeleniny v lednici (suchá houba)
-
Jak rychle ochladit pivo nebo jiný nápoj v ledničce - postup, návod, tipy, rady
-
Jak se vyhnout plísni v chlebníku kuchyně
-
Jak se vyhnout plísni ve sklenici s marmeládou
-
Jak skladnit vlašské ořechy bez zavařování
-
Jak skladovat brambory
-
Jak skladovat čerstvé bylinky aby neuvadly a daly se použít?
-
Jak skladovat česnek přes zimu - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat citron, aby nám co nejdéle vydržel - tipy, rady
-
Jak skladovat drůbeží maso, abychom vyloučili nákazu salmonelou - doporučení
-
Jak skladovat již použitý olej, aby se nezkazil a zachoval si svou chuť - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat kakao aby neztratilo aroma - tipy, rady, návod
-
Jak skladovat maso při odmrazování mrazáku
-
Jak skladovat mouku, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak skladovat vejce, aby se na nich nemnožily bakterie
-
Jak skladovat větší množství oleje, aby olej nežluknul - tipy, rady, doporučení (cukr)
-
Jak skladovat větší množství pečiva (rohlíků, chleba) - tipy, rady
-
Jak skladovat, uchovávat česnek - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat česnek na sítu s pískem - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat česnek, aby co nejdéle vydržel - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat citrony, aby co nejdéle vydržely čerstvé - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat mrkev - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat pomeranče, aby co nejdéle vydržely - rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat potraviny, aby se do nich nedostali potravinoví moli - tipy, rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat vejce v lednici - rady, doporučení
-
Jak skladovat, uchovávat větší množství česneku - postup, návod
-
Jak skladovat, uchovávat vnitřnosti, mleté maso - rady, doporučení
-
Jak správně uchovávat mouku - rady, doporučení
-
Jak správně uchovávat, skladovat rybu v mrazáku a jak ji rozmrazovat - rady, doporučení
-
Jak správně uskladnit vejce v lednici
-
Jak sušit ovoce na plechu - rady, doporučení
-
Jak to udělat, aby nám brynza déle vydržela
-
Jak to udělat, aby nám chleba vydržel déle čerstvý, jak uchovávat chléb - tipy, rady
-
Jak to udělat, aby si drůbeží maso zachovalo bílou barvu - rady, doporučení
-
Jak to udělat, co použít, aby maso v chladničce neoschlo
-
Jak to udělat, co použít, aby nám moučkový cukr nezvlhl, nezhrudkovatěl - postup, návod
-
Jak to udělat, co použít, aby nám salám neoschl
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám v luštěninách neusazovali moli - tipy, rady, doporučení (bobkový list)
-
Jak to udělat, jak uchovábat šunku v lednici, aby zůstala déle čerstvá
-
Jak uchovat bílky mražením, jak zmrazovat bílky, aby se daly později použít - postup, návod
-
Jak uchovat bílky sušením, jak usušit bílky, aby se daly později použít - postup, návod
-
Jak uchovat máslo čerstvé bez použití lednice (voda, sůl)
-
Jak uchovat na delší dobu větší množství masa - postup, návod
-
Jak uchovat olej, ve kterém jsme smažili ryby, aby byl znova použitelný - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovat otevřené víno aby se nezkazilo
-
Jak uchovat vafle jako čerstvé zmražením
-
Jak uchovat zmrazené potraviny při stěhování
-
Jak uchovávat chléb, aby vydržel déle čestvý - rady, postupy
-
Jak uchovávat chleba v mrazáku, jak jej správně rozmrazovat - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat koláče v mrazáku, abychom mohli rozmrazit jen požadované množství - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat nedozrálá rajčata - rady, doporučení
-
Jak uchovávat pečivo, bábovky, nakrojené buchy, aby neokoraly a zůstaly vláčné - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat rozkrojený citrón bez použití lednice - tipy, rady, zlepšováky
-
Jak uchovávat rozpůlený ananas v lednici, aby vydržel co nejdéle čerstvý - tipy, rady
-
Jak uchovávat syrové hovězí maso, aby zůstalo déle čerstvé - rady, doporučení
-
Jak uchovávat sýry, aby zůstaly déle čerstvé
-
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo co nejdéle svěží - tipy, rady (mléko, podmáslí)
-
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo svěží - tipy, rady (víno, pivo)
-
Jak uchovávat upečenou husu, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení
-
Jak uchovávat žloutky v lednici - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat, jak skladovat česnek v mrazáku, aby vydržel celý rok - tipy, rady
-
Jak uchovávat, skladovat čaj, aby nevyčichl - tipy, rady, doporučení
-
Jak uchovávat, skladovat česnek ve slaném nálevu - postup, návod
-
Jak uchovávat, skladovat konzervy v bytě a jak rozpoznat jejich použitelnost