Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (coca-cola)

Připálený hrnec snadno vyčistíte, když do něho nalijete pravou Coca-Colu a pak povaříte.

Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)

Připálené hrnce vyčistí jedlá soda, stačí ve vodě povařit 5 lžic a nechat odstát.

Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (kysané zelí)

Připálené dno hrnce vyložte větším množstvím kysaného zelí a nechte působit 10 minut až 1/2 hodiny. Po této době odstraníte všechny nečistoty z hrnce úplně snadno bez namáhavého drhnutí.

Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (prací prášek, ocet)

Připálený hrnec zasypte vrstvou pracího prášku, zalijte do 1/3 vodou a nechte pár minut povařit, případně chvíli odstát. Pak stačí otřít houbičkou na nádobí. Hrnec ale poté omyjte octovou vodou, aby zmizela vůně pracího prášku.

Nerezové nádobí zašlé, flekaté - jak, čím vyčistit (sůl)

Skvrny na nerezovém nádobí, které jsou už zašlé, nejlépe odstraníte pomocí kuchyňské soli. Po solné očistě vložte nádobí na 15 minut do vlažné vody a na závěr vyleštěte bavlněným hadříkem.

Nerezové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit (voda z brambor)

Nerezové nádobí vyčistíte s použitím vody z uvařených brambor.

Ostružinový džem - recept

Ostružinový džem - příprava: Očištěné ostružiny namočíme na 20 minut do osolené vody, pak sebereme z hladiny nečistoty a vodu slijeme. Ostružiny důkladně propláchneme, v hrnci rozmačkáme vidličkou, zasypeme cukrem a pomalu vaříme 5 minut. Pak sebereme pěnu a přidáme kyselinu citronovou. Džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.

Číst dál: Ostružinový džem - recept

Ostružinový kompot pro diabetiky - recept

Ostružinový kompot pro diabetiky - příprava: Přebrané ostružiny zbavíme stopek, propláchneme vodou, necháme okapat a setřeseme do čtvrtlitrových skleniček. Zalijeme je teplou vodou, do každé skleničky přidáme 1-2 tablety umělého sladidla, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Ostružinový kompot pro diabetiky - recept

Ostružinový kompot - recept

Ostružinový kompot - příprava: Cukr svaříme s vodou. Ostružiny očistíme, propereme, necháme okapat a nasypeme do sklenic. Zalijeme vychladlým nálevem, do každé sklenice kápneme trošku rumu a zavíčkujeme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Ostružinový kompot - recept

Sirup z rybízu a malin - recept

Sirup z rybízu a malin - příprava: Očištěné a oprané ovoce v hrnci rozmačkáme, podlijeme troškou vody a vaříme tak dlouho, až pustí co nejvíce šťávy. Procedíme přes pláténko, ale ovoce nevymačkáváme, sirup by rosolovatěl. Cukr svaříme s troškou vody na hustý sirup, přidáme ovocnou šťávu a asi čtvrt hodiny povaříme. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.

Číst dál: Sirup z rybízu a malin - recept

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny