Potraviny a vaření
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (coca-cola)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3271x
Připálený hrnec snadno vyčistíte, když do něho nalijete pravou Coca-Colu a pak povaříte.
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3214x
Připálené hrnce vyčistí jedlá soda, stačí ve vodě povařit 5 lžic a nechat odstát.
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (kysané zelí)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3471x
Připálené dno hrnce vyložte větším množstvím kysaného zelí a nechte působit 10 minut až 1/2 hodiny. Po této době odstraníte všechny nečistoty z hrnce úplně snadno bez namáhavého drhnutí.
Hrnec připálený, připálené jídlo v hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (prací prášek, ocet)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3623x
Připálený hrnec zasypte vrstvou pracího prášku, zalijte do 1/3 vodou a nechte pár minut povařit, případně chvíli odstát. Pak stačí otřít houbičkou na nádobí. Hrnec ale poté omyjte octovou vodou, aby zmizela vůně pracího prášku.
Nerezové nádobí zašlé, flekaté - jak, čím vyčistit (sůl)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2222x
Skvrny na nerezovém nádobí, které jsou už zašlé, nejlépe odstraníte pomocí kuchyňské soli. Po solné očistě vložte nádobí na 15 minut do vlažné vody a na závěr vyleštěte bavlněným hadříkem.
Nerezové nádobí zašlé - jak, čím vyčistit (voda z brambor)
Zveřejněno: neděle 29. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1896x
Nerezové nádobí vyčistíte s použitím vody z uvařených brambor.
Ostružinový džem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 26. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2016x
Ostružinový džem - příprava: Očištěné ostružiny namočíme na 20 minut do osolené vody, pak sebereme z hladiny nečistoty a vodu slijeme. Ostružiny důkladně propláchneme, v hrnci rozmačkáme vidličkou, zasypeme cukrem a pomalu vaříme 5 minut. Pak sebereme pěnu a přidáme kyselinu citronovou. Džem nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Ostružinový kompot pro diabetiky - recept
Zveřejněno: čtvrtek 26. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2271x
Ostružinový kompot pro diabetiky - příprava: Přebrané ostružiny zbavíme stopek, propláchneme vodou, necháme okapat a setřeseme do čtvrtlitrových skleniček. Zalijeme je teplou vodou, do každé skleničky přidáme 1-2 tablety umělého sladidla, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Ostružinový kompot - recept
Zveřejněno: čtvrtek 26. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2154x
Ostružinový kompot - příprava: Cukr svaříme s vodou. Ostružiny očistíme, propereme, necháme okapat a nasypeme do sklenic. Zalijeme vychladlým nálevem, do každé sklenice kápneme trošku rumu a zavíčkujeme. Sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Sirup z rybízu a malin - recept
Zveřejněno: čtvrtek 26. leden 2017 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2138x
Sirup z rybízu a malin - příprava: Očištěné a oprané ovoce v hrnci rozmačkáme, podlijeme troškou vody a vaříme tak dlouho, až pustí co nejvíce šťávy. Procedíme přes pláténko, ale ovoce nevymačkáváme, sirup by rosolovatěl. Cukr svaříme s troškou vody na hustý sirup, přidáme ovocnou šťávu a asi čtvrt hodiny povaříme. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Sirup z černého rybízu - recept
- Rybíz s mrkví - recept
- Rynglový džem se slivovicí - recept
- Rynglový, rynglótový džem s pomerančem - recept
- Falešná grapefruitová marmeláda - recept
- Voňavá mirabelková marmeláda - recept
- Špendlíková marmeláda - recept
- Marmeláda z rynglí, rynglótová marmeláda - recept
- Rynglový kompot s rumem - recept
- Šípkové víno - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)