Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Moc pepře v jídle, pokrmu - jak, čím pomoci, zmírnit ostrost (jablko)

Pokud jste pokrm moc přepepřili, nakrájejte 2 jablka na větší kousky, vložte je do jídla a krátce povařte. Ostrost jídla se tím o dost zmírní.

Mletý pepř v kořence vlhne - jak, čím zabránit, zamezit (celý pepř)

Vlhne vám mletý pepř v kořence? Přidejte do ní 2 až 3 kuličky celého pepře. Ty ochrání mletý pepř před zvlhnutím.

Připalování oleje při smažení - jak, čím pomoci, zabránit (mrkev)

Pokud by olej při smažení začal připalovat, zachrání ho tři kolečka mrkve.

Prskání oleje při smažení - jak čím zabránit, zamezit (párátka)

Když začne olej na pánvi prskat, přidejte několik dřevěných párátek.

Skladování olivového oleje - jak skladovat, uchovat (lednice)

Olivový olej je nejvhodnější skladovat v chladničce, ale při zchlazení ztuhne. Část tedy odlijte do jiné láhve a nechte ve spíži při pokojové teplotě. Při použití pak smíchejte studený i teplý olivový olej, bude opět kapalný.

Zápach z ryb v místnosti, bytě - jak, čím zabránit, zamezit (mléko, pepř)

Zápachu z ryb se zbavíte tak, že je namočíte na 30 minut do mléka s trochou čerstvě mletého pepře.

Žampiony při vaření zůstanou bílé, pevné - jak to udělat, co použít (citronová šťáva)

Žampiony po umytí a nakrájení přelijte citronovou šťávou, zůstanou bílé a dokonce při dušení pevné.

Houby lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (sůl)

Houby budou stravitelnější, jestliže je před tepelnou úpravou osolíte.

Rozinky v těstě nabudou, nepropadají se v těstě - jak to udělat, co použít (voda, mouka, cukr)

Rozinky při pečení krásně nabudou, když je před použitím na chvilku namočíte do horké vody a pak opláchnete v ledové. Pak je obalte v trošce mouky nebo cukru, nebudou tak klesat příliš ke dnu těsta.

Sušené rozinky křehké, šťavnaté - jak to udělat, co použít (slaná vody, citronová šťáva)

Rozinky namočte je na 1/2 hodiny do vlažné osolené vody se šťávou z 1/2 citronu a budou zase křehké a šťavnaté.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny