Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Květák vydrží déle čerstvý - jak to udělat, co použít (miska s vodou)

Aby květák vydržel delší dobu čerstvý, dejte ho hned do misky s vodou, spodní častí dolů.

Loupání hrášku z lusků - jak vyloupat snadno a rychle (vroucí voda)

Nemáte čas čerstvý hrášek vyloupat z lusků? Vhod'te ho celý na chvilku do vařící vody, lusky se při vaření samy otevřou a vyplavou na povrch. Lehce je pak vyndáte sítem a k další přípravě pak použijete jen kuličky hrášku.

Karotka, mrkev vydrží dlouho čerstvá - jak to udělat, co použít (sklenice s vodou)

Karotka nepovadne, když ji vložíte špičkami do sklenice s vodou a uložíte do lednice.

Mrkev při vaření neztratí barvu - jak to udělat, co použít (sůl)

Když mrkev omyjete ve slané vodě a zprudka vložíte do již vroucí vody, uchová si krásnou barvu i po uvaření.

Loupání česneku - jak oloupat snadno a rychle (mrazák)

Česnek jednoduše oloupete tak, že ho vložíte před použitím na pár minut do mrazáku.

Brambory vařené ve slupce při vaření praskají, neprasknou - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Občas se stává, že při vaření brambor na salát nebo na loupačku se brambory rozpadají a praskají. Tomu se vyhnete, když do vody, v níž je budete vařit, přidáte trošku octa.

Den staré brambory - co s nimi udělat, aby byly jako čerstvé (sůl)

Zbyly vám brambory od včera? Zalijte je vařící slanou vodou, nechte je přivést k varu, pak je hned slijte a můžete podávat. Chutnají jako právě uvařené.

Vaření brambor - jak, čím zkrátit dobu, čas vaření o polovinu (pivo)

Jakmile začne vařit voda s bramborami, nalijte do hrnce 1 dcl světlého piva. Ta zkrátí dobu vaření až o polovinu.

Brambory po uvaření kluzké, mazlavé - jak, čím zabránit, zamezit (papírová kuchyňská utěrka)

Když uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často se stane, že se v hrnci zapaří a jsou hodně vlhké, až nepříjemně mazlavé. Zabráníte tomu tak, že jakmile slijete vodu, vložíte mezi hrnec a pokličku papírovou kuchyňskou utěrku. Ta pohltí páru a brambory zůstanou krásně suché a déle teplé.

Brambory vařené ve slupce, brambory na loupačku - jak to udělat, vařit, aby se dobře loupaly (olej)

Slupka z brambor na loupačku půjde dolů, když do vody, v níž brambory vaříte, přidáte lžičku oleje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny