Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec

Vaječné skořápky se dají použít například na vymytí dna termosky (od čaje, kávy), kam se nedostaneme. Rozdrcené skořápky smíchejte s troškou vody a šejkrujte uzavřenou nádobou.

Číst dál: Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec

Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava

Mandlová mouka - recept: vyrobte si vlastní domácí mandlovou mouku. V mixéru rozmixujte mandle na jemný prášek, dejte do jemného plátýnka a nechce důkladně proschnout. Občas promíchejte, dokud není mouka zcela suchá.

Číst dál: Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava

Jak, s čím podávat plněný pečený bůček - tipy, rady, doporučení

Upečený nadívaný bůček krájíme ostrým nožem na tenké plátky, aby byla vidět mozaika a podáváme teplý s vařeným bramborem a zelným salátem nebo studený se zeleninovými saláty.

Jaká příloha je vhodná k pečenému bůčku - tipy, rady, doporučení

Protože vepřový bůček je velmi sytý, nepodáváme ho s knedlíky, ale raději s vařenými šťouchanými brambory, bramborovou kaší. Dobře se hodí i bramborový knedlík.

Jak udělat, vytvořit při pečení masa více šťávy - postup, návod

Chceme-li mít při pečení více šťávy, vyjmeme měkké maso, do šťávy přidáme trochu hladké mouky, necháme zasmažit, zředíme vodou a povaříme. Můžeme přidat pro chuť i třený nebo sušený česnek.

Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení

Připečené části šťávy z okraje nádoby seškrabujeme během pečení do šťávy. Dodávají nám nejen barvu, ale i chuť. Nesmějí být ovšem spálené, potom by byla šťáva hořká.

Jak upéct bůček do křupava a čím ho podlévat - tipy, rady, doporučení

Vepřový bůček a každou jinou pečeni, kterou chceme mít do křupava upečenou, poléváme jen vypečeným tukem. Aby se tuk nepřipaloval, podléváme pečeni vroucí vodou.

Jak to udělat, aby se bůček při pečení nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky

Aby se nám bůček při pečení zespoda nepřipaloval, dáváme pod něj na pekáč špejle nebo vykostěné kosti.

Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod

Ze sušených hub si můžeme připravit koření – houby najemno utlučeme, nasypeme do skleničky a dobře uzavřeme.

Jak poznáme, že jsou bylinky usušené a jak je skladovat, uchovávat - rady, doporučení

Jakmile bylinky začnou chřestit, jsou usušené. Rozemneme je v ruce, popř. ještě prosejeme, aby byly jemné, a uchováváme ve sklenicích se zabroušenou zátkou.

Více o sušení bylin a bylinek - zde.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny