Potraviny a vaření
Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5500x
Vaječné skořápky se dají použít například na vymytí dna termosky (od čaje, kávy), kam se nedostaneme. Rozdrcené skořápky smíchejte s troškou vody a šejkrujte uzavřenou nádobou.
Číst dál: Jak vyčistit termosku, remosku od kávy, čaje snadno a rychle pomocí skořápek z vajec
Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava
Zveřejněno: pondělí 11. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4880x
Mandlová mouka - recept: vyrobte si vlastní domácí mandlovou mouku. V mixéru rozmixujte mandle na jemný prášek, dejte do jemného plátýnka a nechce důkladně proschnout. Občas promíchejte, dokud není mouka zcela suchá.
Číst dál: Výroba mandlové mouky - postup, návod, recept, příprava
Jak, s čím podávat plněný pečený bůček - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2870x
Upečený nadívaný bůček krájíme ostrým nožem na tenké plátky, aby byla vidět mozaika a podáváme teplý s vařeným bramborem a zelným salátem nebo studený se zeleninovými saláty.
Jaká příloha je vhodná k pečenému bůčku - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6250x
Protože vepřový bůček je velmi sytý, nepodáváme ho s knedlíky, ale raději s vařenými šťouchanými brambory, bramborovou kaší. Dobře se hodí i bramborový knedlík.
Jak udělat, vytvořit při pečení masa více šťávy - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3586x
Chceme-li mít při pečení více šťávy, vyjmeme měkké maso, do šťávy přidáme trochu hladké mouky, necháme zasmažit, zředíme vodou a povaříme. Můžeme přidat pro chuť i třený nebo sušený česnek.
Co udělat s připečenou šťávou po krajích pekáče - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3867x
Připečené části šťávy z okraje nádoby seškrabujeme během pečení do šťávy. Dodávají nám nejen barvu, ale i chuť. Nesmějí být ovšem spálené, potom by byla šťáva hořká.
Jak upéct bůček do křupava a čím ho podlévat - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3697x
Vepřový bůček a každou jinou pečeni, kterou chceme mít do křupava upečenou, poléváme jen vypečeným tukem. Aby se tuk nepřipaloval, podléváme pečeni vroucí vodou.
Jak to udělat, aby se bůček při pečení nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2831x
Aby se nám bůček při pečení zespoda nepřipaloval, dáváme pod něj na pekáč špejle nebo vykostěné kosti.
Jak si připravit koření ze sušených hub - postup, návod
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4990x
Ze sušených hub si můžeme připravit koření – houby najemno utlučeme, nasypeme do skleničky a dobře uzavřeme.
Jak poznáme, že jsou bylinky usušené a jak je skladovat, uchovávat - rady, doporučení
Zveřejněno: pátek 1. květen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3554x
Jakmile bylinky začnou chřestit, jsou usušené. Rozemneme je v ruce, popř. ještě prosejeme, aby byly jemné, a uchováváme ve sklenicích se zabroušenou zátkou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak sušit bylinky, aby se co nejrychleji usušily - tipy, rady, doporučení
- Jak sušit ovoce na plechu - rady, doporučení
- Marináda na ryby a jiné maso z citronu a sojové šťávy - postup, návod
- Jak uchovávat rozkrojený citrón bez použití lednice - tipy, rady, zlepšováky
- Jak, čím zjemnit chuť masa před pečením, grilováním - tipy, rady, doporučení (citrón)
- Jak získat z pomeranče co nejvíce šťávy - postup, návod
- Jak zjistíme, zda je drůbeží maso dostatečně propečené - tipy, rady, doporučení
- Příprava masa před grilováním - rady, doporučení
- Jak grilovat drůbeží maso - tipy, rady, doporučení
- Proč nesolit drůbeží maso určené na grilování - rady, doporučení
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)