Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jaká drůbež je vhodná k dušení - rady, doporučení

K dušení používáme nepříliš tučnou drůbež, pro lepší chuť špikujeme slaninou.

Jaká je ztráta hmotnosti masa při vaření

Maso ztrácí při vaření hmotnost asi 35-40 % z 500 g vařeného drůbežího masa získáme přibližně 300 g vařeného masa.

Jak, čím ovlivnit změknutí masa při vaření - tipy, rady, doporučení (ocet)

Ke starším kusům při vaření můžeme přidat několik lžíc octa maso částečně změkne.

Co udělat s tvrdým drůbežím masem - tipy, rady, doporučení

Pokud je maso i po dlouhém vaření tvrdé (stará slepice, kohout) umeleme na masovém strojku a připravíme haši nebo karbanátky.

Jak vařit drůbeží maso a jak dosáhnout kvalitního drůbežího vývaru - rady, doporučení

Drůbež vaříme na mírném plameni a necháme maso jen táhnout. Kvalitní drůbeží vývar se vaří 2-3 hodiny podle velikosti kusu.

Jak porcovat husu po upečení - postup, návod

Husu porcujeme přímo v pekáči odkud jsme slévali sádlo, nebo na prkénku. Nejdříve odstřihneme stehna, křídla a část prsou. Stehna se nůžkami rozstřihnou na 2 části, potom se rozstřihne trup. Prsa se stříhají podél prsní kosti na 4 díly, z kobylky (biskupa) uděláme 2 porce.

Jak využít a kde použít husí sádlo - tipy, rady, doporučení

Husí sádlo má více cenných mastných kyselin než vepřové. Je výborné na topinky, do česnečky, rovněž do těsta, zejména do vánoček.

Jak to udělat, co použít, aby se tuk při smaření nepřipaloval - tipy, rady, zlepšováky

Aby se tuk nepřipaloval vložíme do pánve nebo na plech několik koleček mrkve.

Jak to udělat, aby maso při smažení nenasáklo velké množství tuku - tipy, rady, zlepšováky

Smažené maso nenasákne tolik tuku, když je po obalení v trojobalu znovu namočíme do rozšlehaného bílku.

Jak smažit větší počet porcí - tipy, rady, zlepšováky

Větší počet porcí smažíme v troubě na plechu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny