Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Mrkvové chipsy se smetanou - recept, postup, návod k výrobě

Oloupejte mrkve, omyjte, osušte a nakrájejte na jemné plátky. Na rozpáleném oleji je po částech tři až čtyři minuty fritujte. Pak je vyjměte z tuku a nechte okapat. Teď už mrkvičku stačí jen posolit a servírovat se zakysanou smetanou. 

Jak udělat z majonézy nebo tatarky dietní light

Majonézu nebo tatarskou omáčku můžete zředit přírodním jogurtem. Získá svěží chuť a navíc je i mnohem lepší pro vaši postavu.

Jak urychlit kynutí těsta pomocí podmáslí

Když droždí na kynuté těsto rozmícháte s podmáslím, těsto rychle vykyne a bude obzvlášť lehké a nadýchané. Pokud nemáte podmáslí, kynutí těsta urychlíte tak, že těsto ponoříte (samozřejmě v nějaké nádobě) do horké vody. 

Jak zajistit kyprost moučníku z tuku, žlutků a cukru

Cukr vždy šlehejte nebo třete s tukem či žloutky tak dlouho, až se úplně rozpustí. Jenom tak budou moučníky hezky kypré.

Čím nahradit alkohol přidávaný do těsta

Alkohol působí při zpracování těstajako kypřicí prostředek. Jestliže ho nahradíte jinou tekutinou, musíte do těsta přidat navíc trochu prášku do pečiva nebo droždí.

Jak zabránit zvlhnutí korpusu na ovocný koláč

Korpus na ovocný koláč z kynutého těsta se nepromáčí, když ho před obložením potřete slabě bílkem nebo posypete strouhankou. Můžete použít i rozdrcené máslové sušenky nebo dětské piškoty.

Jak poznat správnou teplotu čokoládové polevy na roztírání

Čokoládová poleva se na pečivo nejlépe roztírá, pokud není příliš horká. Správné teploty docílíte, když dvě třetiny čokolády na vaření rozpustíte v teplé vodní lázni a potom přidáte nastrouhaný zbytek. Když se rozpustí a poleva je hladká, pusťte se do zdobení.

Jak udělat máslové pečivo křehčí a jemnější

Zkuste do tukového těsta přidat pár kapek octa či citronové šťávy a při pečení vložte do trouby šálek s vodou.

Jak upéct celozrnné pečivo aby nebylo tuhé

Kdo chce péct pečivo z celozmné mouky, ten by měl vypracované těsto nechat ještě nejméně čtvrt hodinky odpočívat, aby mouka mohla trochu nabobtnat. Jinak by byl moučník příliš tuhý.

Dietní netučná marináda na grilované maso

Přemýšlíte jak rychle namarinovat maso před grilováním? Pokud nedržíte dietu, natřete ho před tepelnou úpravou tatarskou omáčku (ta se skládá z vaječných žloutků a tuku) a pokud chcete mít maso dietnější a méně tučné, namarinujte ho šťávou z pomeranče nebo grepovou šťávou. Maso získá neobvyklou chuť.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny