Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak uchovat drobenkový koláč zamražením

Zmražený drobenkový koláč bude chutnat jako čerstvě upečený, když ho necháte asi 5 minut rozpéct v troubě při 200 °C. 

Sněhové makronky s mandlemi - recept, postup, návod k výrobě

Ušlehejte pevný sníh ze 4 bílků, v němžjste průběžně nechali rozpustit 250 g cukru. Pak přimíchejte 250 g strouhaných mandli. Utvořte malé kopečky těsta na plechu vyloženém papírem na pečeni. Nechte na vzduchu oschnout. Makronky potom upečte v troubě předehřáté na 160 °C. Pečte na nejspodnější příčce asi 20-30 minut.

Jak snadno odlepit korpus od dortové formy

Jestliže nemůžete upečený korpus vyklopit z dortové formy, pomozte si obyčejnou nití. Uchopte konce nitě oběma rukama a opatrně podtáhněte pod korpusem co nejblíže dna plechu.

Čím nahradit papírové filtry do kávovaru

Udělejte kornout z papírové kuchyňské utěrky. Použití takového filtru je ale jen jednorázové, pak použitou papírovou kuchyňskou utěrku se socem vyhoďte a buď použijte novou utěrku a nebo ještě lépe pořiďte nové filtry. 

Jak zabránit slzení očí při krájení cibule

Přelijte cibuli před krájením vroucí vodou, nebudete potom při jejím krájení tolik slzet.

Flambované rozinky s cukrem ke zmrzlině - recept, postup, návod k výrobě

Pamlsek k vanilkové zmrzlině: Nechte na pánvi rozpustit trošku másla a přidejte do něj rozinky, vanilkový cukr a mandlové hoblinky. Nechte zpěnit a pak oftambujte s troškou hnědého rumu. Velice si pochutnáte. 

Dopékání pečeně v omáčce v troubě

Zdá se vám, že maso už je dostatečně propečené, ale když ho rozkrojíte, zjistíte, že ještě potřebuje dopéci? Nakrájejte ho tedy na plátky a v omáčce vložte zpět do trouby k dopečení. 

► Jak dlouho namáčet sušené houby

Nejprve sušené houby  důkladně propláchněte  vodou, potom je  nechte namočené ve vodě  nebo ve víně 15-30 minut.

Jak udělat bramborák křehký a křupavý

Aby byl bramborák křehký a křupavý, stačí do nastrouhaných brambor přidat lžíci hrubší strouhanky.

Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce

Nejnepříjemnější na přípravě bramboráku je jistě strouhání brambor. Řada žen dokonce z tohoto důvodu ochuzuje svou rodinu o příjemný labužnický zážitek z pravého českého bramboráku. Pomoc je však neobyčejně snadná, velmi rychle totiž brambory nastrouháme na strojku na strouhání rohlíků (strouhanky).

Číst dál: Jak snadno nastrouhat brambory na bramborák skoro bez práce

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny