Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Ředkvičky v octě - jak připravit, udělat

Ředkvičky v octě - příprava: Ředkvičky očistíme a omyjeme, větší překrájíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem a necháme v něm do druhého dne rozležet. Pak sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Ředkvičky v octě - jak připravit, udělat

Sterilované ředkvičky na sladkokyselo - jak připravit, udělat

Ředkvičky na sladkokyselo - příprava: Oloupané ředkvičky povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme oschnout. Pak je vložíme do sklenic, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Sterilované ředkvičky na sladkokyselo - jak připravit, udělat

Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat

Čalamáda z gigantů - příprava: Všechnu zeleninu očistíme, kedlubny a mrkev nahrubo nastrouháme, cibule nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, papriky na proužky a vše v míse promícháme. Směs napěchujeme do sklenic, zalijeme nálevem,

Číst dál: Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat

Kedlubny s křenem - jak připravit, udělat

Kedlubny s křenem - příprava: Okrájené kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme najemno nakrájené cibule a křen a vše promícháme. Směsí naplníme sklenice, zalijeme nálevem z Deka s přísadou cukru a oleje, uzavřeme

Číst dál: Kedlubny s křenem - jak připravit, udělat

Sterilované kedlubnové zelí - jak připravit, udělat

Kedlubnové zelí - příprava: Okrájené kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a povaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme cedníkem, necháme okapat a nandáme do sklenic. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme 30

Číst dál: Sterilované kedlubnové zelí - jak připravit, udělat

Pikantní sterilované kedlubny - jak připravit, udělat

Pikantní sterilované kedlubny - příprava: Okrájené kedlubny nakrájíme na 1 cm silné plátky, které podle velikosti kedluben ještě překrojíme na poloviny či na čtvrtiny. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme téměř doměkka. Poté

Číst dál: Pikantní sterilované kedlubny - jak připravit, udělat

► Zavařené kedlubny s mrkví - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Zavařené kedlubny s mrkví - příprava: Kedlubny a mrkve nakrájíme na kostičky, které podusíme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme, vložíme do skleniček, zalijeme vývarem ze zeleniny, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při

Číst dál: ► Zavařené kedlubny s mrkví - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Kopr naložený ve slaném nálevu - příprava: Snítky kopru opereme, zbavíme silnějších stonků a najemno nasekáme. Promícháme se solí, napěchujeme do skleniček a necháme chvíli stát, až pustí šťávu. Pak povrch posypeme vrstvou soli,

Číst dál: Kopr naložený ve slaném nálevu - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - příprava: Kopr propláchneme studenou vodou, odstraníme silnější stonky a nakrájíme jej nadrobno. Napěchujeme do skleniček, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme

Číst dál: Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu (sladší) - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - příprava: Snítky kopru dobře propereme, scedíme, odstraníme silnější stonky a napěchujeme do skleniček. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Kopr zavařený ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny