Potraviny a vaření
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3368x
Česnek naložený v oleji - příprava: Oloupané pěkné stroužky česneku nandáme do menších skleniček, zalijeme dobrým olejem tak, aby byly zcela ponořeny, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Pikantní naložené fazolky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3588x
Pikantní naložené fazolky - příprava: Fazolové lusky opereme, seřízneme stopky a špičky a stáhneme tuhé vlákno. Buď je necháme celé, nebo je nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do sklenic, proložíme oloupanými stroužky česneku a
Fazolky ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4366x
Fazolky ve slaném nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem, v
Fazolky v kyselém nálevu - jak udělat, připravit
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3607x
Fazolky v kyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme nálevem,
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3570x
Fazolky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Z fazolových lusků odstraníme tuhá vlákna a špičky a nakrájíme je na asi 5 cm dlouhé kousky. Vložíme je do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do sklenic, zalijeme
Číst dál: Fazolky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3809x
Jemné feferonkové dochucovadlo - příprava: Feferonky zbavíme stopek a semínek, opereme a společně s rajčaty rozmixujeme dohladka. Nandáme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.
Číst dál: Jemné feferonkové dochucovadlo - jak připravit, udělat
Feferonková pasta - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4081x
Feferonková pasta - příprava: Feferonky očistíme od stopek a semeníků, překrájíme je, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme asi 5 minut. Pak je rozmixujeme, přendáme do širšího kastrolu, přidáme prolisovaný
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3359x
Feferonky s rozinkami - příprava: Očištěné feferonky po straně opatrně prořízneme, vyjmeme semeníky a místo nich vložíme rozinky. Naskládáme je do menších zavařovacích skleniček, zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3640x
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - příprava: Očištěné feferonky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vložíme je spolu s kořením do skleniček, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při
Číst dál: Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 12. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2405x
Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - příprava: Oškrábanou a omytou mrkev povaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a po zchladnutí nakrájíme na kostičky. Potom ji buď promícháme s vyloupaným hráškem, nebo obojí do
Číst dál: Mrkev s hráškem ve sladkoslaném nálevu - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Mrkev naložená v soli - jak připravit, udělat
- Mrkev v okurkovém nálevu - jak připravit, udělat
- Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Mangoldové pesto - jak udělat, připravit
- Zavařený kadeřávek - jak připravit, udělat
- Naložená hlávková kapusta - jak připravit, udělat
- Růžičková kapusta ve slaném nálevu - jak připravit, udělat
- Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Ředkvičky naložené se zeleninou - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)