Potraviny a vaření
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3140x
Dýně zavařená nakyselo - příprava: Dýňovou dužinu bez jádřinců nakrájíme na kostičky, oloupané cibule na kolečka, vložíme do mísy, zalijeme octem a olejem, přidáme koření, cukr a sůl a promícháme. Směs přikryjeme a necháme 24
Ostrá cuketová hořčice - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2812x
Ostrá cuketová hořčice - příprava: Cukety oloupeme, vykrájíme měkký střed, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, pokrájené feferonky zbavené semínek, olej, ocet, cukr, pepř a sůl a na mírném ohni za
Jemná cuketová hořčice - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2880x
Jemná cuketová hořčice - příprava: Cukety oloupeme, vykrájíme měkký střed, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme k nim očištěné, omyté a pokrájené papriky, oloupaný a prolisovaný česnek, olej, ocet, vodu, cukr a sůl a dusíme asi 45
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3206x
Cuketová pomazánka - příprava: Nadrobno nakrájené cibule osmažíme na oleji, přidáme oloupané a měkkých středů zbavené cukety pokrájené na kostky, nadrobno nasekaný česnek, sójovou omáčku, mletou papriku, mletý pepř a sůl a
Salát z cuket a paprik - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1916x
Salát z cuket a paprik - příprava: Oloupané cukety zbavíme měkkého středu a nahrubo nastrouháme, přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a najemno nakrájenou cibuli a vše promícháme. Do směsi přidáme cukr, ocet a
Sterilovaná cuketa se zeleninou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2360x
Sterilovaná cuketa se zeleninou - příprava: Cukety oloupeme, vykrojíme z nich měkký střed a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, oloupané cibule a očištěné papriky nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka. Vše promícháme, nandáme do
Číst dál: Sterilovaná cuketa se zeleninou - jak připravit, udělat
Naložené cuketové zelí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2445x
Naložené cuketové zelí - příprava: Cukety oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, ocet, olej, cukr a sůl a 20 minut podusíme. Napěchujeme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85
Malinovka z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2836x
Malinovka z červené řepy - příprava: Oloupanou řepu pokrájíme, zalijeme vodou a rozvaříme. Pakji důkladně rozmixujeme, přidáme kyselinu citronovou, malinový sirup a cukr a zahříváme, až se cukr rozpustí. Šťávu nalijeme do
Sirup z červené řepy - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2662x
Sirup z červené řepy - příprava: Červenou řepu okrájíme, nahrubo nastrouháme, zalijeme 4 l vody a vaříme asi hodinu. Poté scedíme, propasírujeme a šťávu odměříme. Přidáme tresť, kyselinu citronovou a potřebné množství cukru,
► Čatní z červené řepy a pomeranče - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 18. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2635x
Čatní z červené řepy - příprava: Řepu, jablka i cibule oloupeme, jablka zbavíme jádřinců, vše pokrájíme a vložíme do většího kastrolu. Přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru a koření, přivedeme k varu, pak
Další rady a tipy v této kategorii:
- Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
- Sterilovaná červená řepa s cuketou - jak připravit, udělat
- Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
- Sterilovaná červená řepa se strouhaným křenem - jak připravit, udělat
- Sterilovaná červená řepa s křenem - jak připravit, udělat
- Sterilovaná červená řepa - jak připravit, udělat
- Předvaření červené řepy určené k zavařovaní, nakládání - jak poznat, zda je dostatečně uvařená
- Česneková pasta - jak připravit, udělat
- Pikantní česnek naložený ve víně - jak připravit, udělat
- Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)