Potraviny a vaření
Odolné připáleniny od jídla v hrncích, nádobí - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2252x
Pokud jsou hrnce tak zanesené, že je nesvedete umýt, naplňte je vodou, přidejte lžičku jedlé sody nebo trochu mycího prostředku a postavte na plotýnku. Přiveďte vodu k varu a nechte 10 minut provařit, pak plotnu vypněte a počkejte, až
Číst dál: Odolné připáleniny od jídla v hrncích, nádobí - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Skvrny, zbytky jídla v nerezových hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (čpavek)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1705x
Skvrny a zbytky jídla v hrncích z nerezové oceli můžete odstranit čpavkem naředěným vodou.
Skvrny, zbytky jídla v nerezových hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (mycí prostředek)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1973x
Skvrny a zbytky jídla v hrncích z nerezové oceli? Zbytečně se kvůli nim nerozčilujte, zkuste do hrnce nalít vařící vodu s několika kapkami mycího přípravku na nádobí a ohřívejte to všechno pár minut na mírném ohni. Potom nechte hrnec
Číst dál: Skvrny, zbytky jídla v nerezových hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (mycí prostředek)
Odolné skvrny, fleky od připáleného jídla na pánvích - jak, čím vyčistit, odstranit (sůl)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1790x
Pokud jsou skvrny zvlášt' těžko odstranitelné, můžete se jich zbavit jednoduše tak, že v pánvičce vaříte osolenou vodu.
Černé skvrny, fleky na páncičkách, pánvích - jak, čím vyčistit, odstranit (vinný kámen)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4381x
Pokud jsou vaše pánvičky začernalé, můžete do nich dát vařit půl litru vody a přidat lžičku vinného kamene (draselné soli kyseliny vinné, hydrosenvinanu draselného).
Černé skvrny, fleky na páncičkách, pánvích - jak, čím vyčistit, odstranit (šťáva z rajčat)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5694x
Jak vyčistit černé skvrny na pánvičkách? Pokud vaše pánvičky (především ty používané k přípravě smažených jídel) jsou začernalé, nalijte dovnitř št'ávu z rajčete a nechte ji hodinu působit. Až je opláchnete, uvidíte, že budou jako nové.
Připáleniny od jídla na hrncích, kastrůlcích - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2275x
Skvrny a zbytky připáleného jídla na kastrůlcích? Naplňte kastrůlek vařící vodou, přidejte lžičku jedlé sody, několik minut vyčkejte a pak opláchněte.
Připáleniny od jídla na nerezových hrncích, nádobí - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2277x
Stopy po připáleninách na nerezových hrncích? Nalijte ocet na připálené plochy tak, aby byly zcela ponořené, a před opláchnutím nechte alespoň hodinu působit.
Skvrny, fleky od vody na nerezových hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (citronová šťáva)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2192x
Skvrny od vody na nerezových hrncích vyčistíte, když na ně nalijete št'ávu z citronu a necháte před opláchnutím hodinu působit.
Hrnce lesklé, beze skvrn - jak, čím docíli (voda z bramborových slupek)
Zveřejněno: pondělí 29. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3310x
Abyste docílili naleštěných hrnců beze skvrn, omyjte je odvarem připraveným ze slupek brambor.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Zápach z ryb, cibule na pánvích - jak, čím odstranit (čajové lístky, sůl)
- Mytí nádobí - jak, čím urychlit odmaštění (citron)
- Mytí nádobí v myčce - jak, čím posílit účinek mycího prostředku, prášku (citron)
- Lesklé nádobí po umytí - jak docílit, co použít (ocet)
- Mytí nádobí v myčce - jak zajistit, aby se během cyklu dobře odmastilo (soda)
- Salát z kysaného zelí - jak připravit, udělat
- Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
- Salát ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
- Sterilovaný zelný salát s mrkví a křenem - jak připravit, udělat
- Zelí s křenem a jablky - recept, postup návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)