Potraviny a vaření
Mrkvový džem s ananasem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2097x
Mrkvový džem s ananasem - příprava: Oškrábanou mrkev nastrouháme na tenké nudličky, promícháme s ananasovým kompotem, přidáme citronovou šťávu, želírovací cukr, skořici, zrníčka vyškrábaná z vanilkového lusku i samotný
Mrkvový džem s medem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1942x
Mrkvový džem s medem - příprava: Oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, vložíme do kastrolu, přidáme med, šťávu ze 2 citronů, vanilkový cukr a skořici a za častého míchání vaříme asi 3/4 hodiny. Po vychladnutí rozmixujeme,
Mrkvová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2226x
Mrkvová marmeláda - příprava: Očištěnou mrkev pokrájíme, vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody, přidáme kůru z dobře omytého pomeranče a uvaříme doměkka. Přisypeme cukr a vaříme, až se rozpustí. Mrkev rozmixujeme ponorným
Cuketový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3701x
Cuketový džem - příprava: Nahrubo nastrouhanou cuketu uvaříme doměkka, přidáme cukr, tresť a želírovací přípravek a dál postupujeme podle návodu výrobce. Horký džem nalijeme do skleniček a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 C.
Cuketová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3532x
Cuketová marmeláda - příprava: Do hrnce vložíme cuketu nakrájenou na kolečka, najemno nastrouhaný oloupaný zázvor, šťávu a kůru okrájenou z dobře umytých citronů a hřebíčky a za občasného míchání vaříme asi půl hodiny.
Cuketa jako ananas - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3463x
Cuketa jako ananas - příprava: Cukety oloupeme, vykrojíme měkký střed a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do nálevu z vody, cukru a kyseliny citronové a povaříme do sklovita. Do každé skleničky dáme lžíci rumu, vložíme cuketové
Naložený celer s mrkví - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2856x
Naložený celer s mrkví - příprava: Okrájený celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do vroucí vody se lžičkou soli a 5 minut povaříme. Scedíme, vložíme do skleniček, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme víčky a na 10
Sterilovaný celerový salát s houbami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2236x
Celerový salát s houbami - příprava: Okrájený celer a očištěné papriky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, promícháme, vložíme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté propláchneme a
Číst dál: Sterilovaný celerový salát s houbami - jak připravit, udělat
Sterilovaný celerový salát s cibulí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2241x
Celerový salát s cibulí - příprava: Okrájený a omytý celer nakrájíme na menší kostičky, osolíme je, opepříme a střídavě s nakrájenými cibulemi vrstvíme do sklenic. Zalijeme vychladlým nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 C.
Číst dál: Sterilovaný celerový salát s cibulí - jak připravit, udělat
Sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: pondělí 19. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3540x
Sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu - příprava: Očištěný celer nakrájíme na kostičky nebo nudličky, které povaříme ve vodě okyselené citronovou šťávou nebo kyselinou citronovou téměř doměkka. Scedíme, vložíme do sklenic,
Číst dál: Sterilovaný celer ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
- Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
- Sterilovaný cibulový salát - jak připravit, udělat
- Malé cibulky s feferonkou - jak připravit, udělat
- Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
- Patisony s křenem - jak připravit, udělat
- Naložené patisony na sladkokyselo - jak připravit, udělat
- Naložený lilek na způsob hub - jak připravit, udělat
- Pikantní dýňová hořčice - jak připravit, udělat
- Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)