Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Sterilovaná ostrá papriková pomazánka - jak připravit, udělat

Ostrá papriková pomazánka - příprava: Očištěné papriky a feferonky umeleme, přidáme olej, ocet, cukr a přípravek Deko a za častého míchání vaříme asi hodinu. Těsně před koncem přidáme petosu. Pomazánku nalijeme do skleniček,

Číst dál: Sterilovaná ostrá papriková pomazánka - jak připravit, udělat

Paprikový protlak - jak udělat, připravit

Papriky zbavíme stopek a semeníků, opereme, pokrájíme na menší kousky a podlité troškou vody rozvaříme. Pak je rozmixujeme a paprikovou hmotu vaříme za stálého míchání tak dlouho, až získá hustotu kečupu. Nalijeme ji do

Číst dál: Paprikový protlak - jak udělat, připravit

Nakládané papriky s cibulí - jak udělat, připravit

Papriky s cibulí -příprava: Ve vodě povaříme 10 minut ocet a přípravek Deko, potom přecedíme, přidáme cukr a olej a ještě chvilku povaříme. Papriky zbavíme stopek a semeníků, omyjeme, nakrájíme na nudličky a vložíme je do

Číst dál: Nakládané papriky s cibulí - jak udělat, připravit

Omáčka připálená, přichycená - jak, čím pomoci, zabránit připálené chuti (máslo)

Pokud si všimnete, že se omáčka připaluje a už se přichytává ke kastrolu, rychle ji přelijte do čisté pánve, kde jste rozpustili oříšek másla. Při přelévání se vyhněte škrábání dna, protože i tato část omáčky by mohla zanechat připálenou

Číst dál: Omáčka připálená, přichycená - jak, čím pomoci, zabránit připálené chuti (máslo)

Omáčka tekutá, řídká - jak, čím zahustit (maizena)

Je-li omáčka naopak moc tekutá a vy nemáte čas na prodlužování varu a odpařování vody, nasypte do omáčky lžíci maizeny, která v pár minutách omáčku bezvadně zahustí.

Rajčatová omáčka, ragú kyselé - jak, čím osladit (cukr, smetana)

Pokud má rajčatová omáčka nebo ragú lehce nakyslou chuť, můžete ji odstranit špetkou cukru nebo trochou čerstvé smetany.

Zastavení varu těstovin při vaření - jak to udělat, co použít

Pro zastavení varu těstovin nalijte do hrnce sklenici studené vody před tím, než těstoviny scedíte. Vyhnete se tím jejich slepení.

Vaření těstovin - jaké množství vody použít

Pro optimální var těstovin je třeba, aby množství vody bylo alespoň pětkrát větší než množství těstovin určených k vaření: na 500 gramů těstovin potřebujete aspoň 2, 5 litru vody.

Hroznové víno čerstvé - jak, podle čeho poznat při nákupu

Při výběru dobrého hroznového vína rozhoduje vzhled kuliček. Ty musí být lesklé, téměř průhledné, stonek hroznu musí být jasně zelené barvy. Pokud je tmavý, znamená to, že víno bylo sbíráno před delší dobou nebo dozrávalo v bedně.

Kupovaný hrášek čerstvý - jak, podle čeho poznat při nákupu

Hrášek je čerstvý, pokud se neporuší stopky držící jej v tobolce, zatímco ho vylupujete.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny