Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Zaschlý karamel v hrnci - jak, čím odstranit (voda)

Zaschne-li vám v hrnci karamel, nesnažte se ho seškrábat ani jinak mechanicky odstranit. Hrnec naplňte vodou a vařte ji, dokud se karamel zcela nerozpustí.

Špikování masa slaninou - jak špikovat

Maso špikujte ve směru vláken - slanina tak snáze vnikne do masa a při krájení napříč vlákny utvoří v mase bílé čtverečky.

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (houby)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete povařením sušených hub.

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (sladká paprika)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete přidáním sladké papriky rozpuštěné v kousku másla.

Tmavá barva masového vývaru, tmavý masový vývar - jak, čím docílit (cibule)

Tmavší barvy masového vývaru dosáhnete přidáním dozlatova opečené cibule.

Zkažené ořechy ve skořápce - jak poznat, rozpoznat (voda)

Ponořte ořechy na pár vteřin do vroucí vody. Ty, které vyplavou na povrch, jsou zkažené.

Zdravější vaření brambor - co přidat pro zdravější klouby (bobkový list)

Při vaření brambor přidejte do vody bobkový list - odvádí škrob, který znamená zbytečnou zátěž pro klouby.

Přesolený guláš - jak, čím pomoci, zmírnit slanost (cukr, med)

Přesolený guláš zachráníte přidáním lžičky cukru nebo medu.

Oschlá vánočka, koláč - jak, čím změkčit a zvláčnit (mléko)

Oschlou vánočku či koláč potřete mlékem a vložte na chvíli do trouby - budou opět měkké a vláčné.

Vytékání sýru při smažení - jak, čím zabránit, zamezit (mrazák)

Aby sýr při smažení nevytékal, obalte jej ve dvojité vrstvě vajíčka a strouhanky a před úpravou vložte na 30 minut do mrazáku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny