Potraviny a vaření
Zápach z plastových nádob, plastů - jak, čím se zbavit zápachu (ocet)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6342x
Nepřijemných pachů v nádobách z plastu se zbavíte omytím čistým octem, opláchnutím a pečlivým osušením.
Skvrny, fleky od kávy, čaje na šálcích, hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet, sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2016x
Skvrny od kávy, čaje na šálcích vyčistíte, když namočíte skvrnu octem a vydrhnete ji hadrem namočeným ve vodě se solí.
Skvrny, fleky od kávy, čaje na šálcích, hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1850x
Skvrny od kávy, čaje na šálcích můžete rychle vyčistit houbičkou, kterou jste posypali trochou jedlé sody.
Skvrny, fleky od kávy, čaje na šálcích, hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (sůl)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1815x
Skvrny od kávy, čaje na šálcích můžete rychle setřít houbičkou, kterou jste posypali trochou soli.
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda, voda)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3006x
K odstranení mastných a připálenách skvrn na grilu můžete použít lžičku jedlé sody rozpuštěnou ve vodě. Utěrkou namočenou v tomto roztoku gril důkladně vydrhněte.
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3095x
Pokud mastnota na grilu není stará a mimořádně odolná, zkuste vyčistit gril studenou kávou (pokud máte zbytek lógru). Nalijte na gril a osušte utěrkou.
Mastné a připálené skvrny, fleky na grilu - jak, čím vyčistit, odstranit (soda)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3459x
Mastné a připálené skvrny na grilu: vložte gril do velké nádoby vroucí vody a přidejte půl šálku sody. Ponořte gril a nechte 30 minut působit, pak vydrhněte ocelovým kartáčem (ruce si chraňte rukavicemi z odolné gumy).
Zbytky sýra na ocelovém struhadle - jak, čím vyčistit, odstranit (mrazák)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2347x
Pro odstranění zbytků sýra z ocelového struhadla postupujte takto: čtvrt hodiny ho nechte v mrazáku, aby sýr zmrzl. Po vyndání sýr lehce oklepejte a struhadlo opláchněte.
Pěkná držadla u žáruvzdorných hrnců - jak to udělat, co použít (konopné lano)
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1681x
Abyste zachovali pěkná držadla hrnců z žáruvzdorného materiálu, obtočte je hrubým konopným provazem nebo pruhem juty, které zároveň dodají vaší péči o hrnce osobitý ráz.
Nová zapékací mísa - jak, čím předejít, zabránit prasknutí při pečení
Zveřejněno: čtvrtek 1. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2288x
Pokud chcete začít péct v nové keramické zapékací nádobě, tak ji před prvním použitím ponořte celou do velkého hrnce plného studené vody a pomalu přiveďte k varu. Tak se vyhnete riziku, že vám při prvním kontaktu s ohněm popraská.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Připálené, přichycené mléko v hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (sůl, ocet)
- Připálené, přichycené mléko v hrncích - jak, čím vyčistit, odstranit (kávová sedlina, papír)
- Vetší odolnost, životnost smaltovaného nádobí - jak, čím docílit (sůl, ocet)
- Připáleniny na železné pánvi, pánvi ze železa - jak, čím vyčistit, odstranit (pemza)
- Hrnec s připálenou krustou na dně - jak, čím vyčistit, odstranit (saponát, škrabka)
- Měděné hrnce zašlé, bez lesku - jak, čím vyleštit, naleštit (mouka, ocet)
- Rez v litinovém hrnci - jak, čím vyčistit, odstranit (citronová šťáva, savý papír, olej)
- Tmavé skvrny, fleky způsobené oxidací na hrncích z hliníku - jak, čím vyčistit, odstranit (cibule, citronová šťáva, slupky z jablek)
- Vodní kámen v hliníkových hrncích, hrncích z hliníku - jak, čím vyčistit odstranit (citronová kůra)
- Vodní kámen na hrncích z nerezové oceli, nerezu - jak, čím vyčistit, odstranit (líh)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)