Potraviny a vaření
Zavařená kukuřiční zrna - jak, s čím zavařovat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3111x
K zavařování kukuřičných zrn používáme nepřezrálé, ale již žluté palice. Vyloupaná zrna zavařujeme samotná, nebo ve směsi se zeleninou či fazolemi.
Zavařování kukuřice - jak velké klasy kukuřice jsou nejvhodnější
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3080x
Zavařujeme hlavně mladé kukuřičné klásky o velikosti 8-12 cm, které zpracováváme podobně jako okurky. Jsou nejlepší ve sladkokyselém nálevu.
Květák naložený se zeleninou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2110x
Květák naložený se zeleninou - příprava: Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Vložíme je do vroucí vody s kyselinou citronovou, 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout. Poté je v míse promícháme s
Číst dál: Květák naložený se zeleninou - jak připravit, udělat
Sterilovaný květák s kapií - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2074x
Sterilovaný květák s kapií - příprava: Květák očistíme, rozebereme na menší růžičky, vložíme do vroucí vody okyselené kyselinou citronovou a asi 5 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a naskládáme do sklenic, přičemž je
Číst dál: Sterilovaný květák s kapií - jak připravit, udělat
Květák ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2133x
Květák ve sladkokyselém nálevu - příprava: Květák zbavíme listů, omyjeme a rozebereme na menší růžičky, které vložíme do vroucí vody okyselené kyselinou citronovou a uvaříme do poloměkka. Scedíme jej, spolu s kořením urovnáme
Číst dál: Květák ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
Sterilovaný květák jako polotovar - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1998x
Sterilovaný květák jako polotovar - příprava: Růžice květáku očistíme, odkrojíme nepěkné části, opereme a rozdělíme na růžičky, které krátce povaříme v osolené vodě. Po vychladnutí květák naskládáme růžicemi vzhůru do sklenic,
Číst dál: Sterilovaný květák jako polotovar - jak připravit, udělat
Okurky ala Znojemské - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2061x
Okurky ala Znojemské - příprava: Očištěné a oprané okurky naskládáme do sklenic, volná místa prokládáme kolečky cibule a mrkve. Navrch dáme snítky kopru (nejlépe okolíky se semeny), zalijeme prochladlým nálevem, uzavřeme víčky
Okurkové řezy s citronem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1890x
Okurkové řezy s citronem - příprava: Dobře oprané okurky nakrájíme na řezy, citron omyjeme v horké vodě a nakrájíme na tenké plátky. Okurkové řezy vložíme do sklenic, přičemž je proložíme plátky citronu, do každé sklenice přidáme
Sterilovaný okurkový salát s paprikami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2386x
Sterilovaný okurkový salát s paprikami - příprava: Dobře očištěné a omyté okurky nastrouháme na tenká kolečka, papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na tenká čtvrtkolečka, vše promícháme s octem, cukrem a přípravkem Deko a
Číst dál: Sterilovaný okurkový salát s paprikami - jak připravit, udělat
Sterilované pikantní okurky s feferonkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 10. září 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1990x
Sterilované pikantní okurky s feferonkami - příprava: V míse promícháme dobře očištěné a omyté okurky a celé nebo nadrobno nasekané feferonky. Směs nandáme do sklenic, zalijeme prochladlým nálevem, uzavřeme víčky a sterilujeme
Číst dál: Sterilované pikantní okurky s feferonkami - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rychlokvašky v octovém nálevu - jak připravit, udělat
- Rychlokvašky s česnekem - jak připravit, udělat
- Sterilovaný okurkový salát s mrkví - jak připravit, udělat
- Sterilovaný pikantní okurkový salát - jak připravit, udělat
- Sterilovaný okurkový salát s česnekem - jak připravit, udělat
- Papriky ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat
- Papriky v rajčatovém protlaku (polotovar) - jak připravit, udělat
- Naložené masité papriky - jak připravit, udělat
- Sterilované červené kapie - jak udělat, připravit
- Sterilované papriky se zelím - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)