Potraviny a vaření
Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2068x
Pikantní kečup s feferonkami - příprava: Zeleninu očistíme a pokrájíme, přidáme ostatní ingredience a povaříme asi hodinu. Pak vše propasírujeme přes síto, povaříme do zhoustnutí a dochutíme. Kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme
Číst dál: Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2000x
Rajčatový kečup s paprikami a jablky - příprava: Očištěnou zeleninu a jablka pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše v kastrolu rozvaříme. Uvařené rozmixujeme a propasírujeme. Naplníme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut
Číst dál: Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2267x
Rajčatový kečup s paprikami - příprava: Očištěná rajčata, papriky a cibuli rozemeleme, přidáme cukr, olej a přípravek Deko a za častého míchání hodinu podusíme. Horkou směs propasírujeme, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a
Číst dál: Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
Lehce pikantní kečup - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2263x
Lehce pikantní kečup - příprava: Očištěnou zeleninu pokrájíme, přidáme k ní ostatní suroviny a rozvaříme. Směs propasírujeme přes síto a necháme odpařit na požadovanou hustotu. Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme,
Domácí kečup - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3663x
Domácí kečup - příprava: Očištěná rajčata, jablka a cibule pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny. Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí. Horký kečup nalijeme do
Domácí ořechovka - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4022x
Domácí ořechovka - příprava: Na výrobu domácí ořechovky použijeme takové ořechy, které mají již vyvinutou skořápku a mléčné jádro, ale jsou ještě zelené. Pokrájíme je na čtvrtky a vložíme do třílitrové sklenice. Přidáme hřebíčky a kousek
Ořechový kompot s vanilkou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2099x
Ořechový kompot s vanilkou - příprava: Zelené ořechy propícháme vidličkou a přibližně 14 dní je necháme máčet ve studené vodě, přičemž ji denně vyměňujeme. Z vody, krystalového a vanilkového cukru, hřebíčků, skořice a
Číst dál: Ořechový kompot s vanilkou - jak připravit, udělat
Kompot ze zelených ořechů - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2013x
Kompot ze zelených ořechů - příprava: Zelené ořechy na několika místech propícháme vidličkou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, kde je ponecháme týden, přičemž vodu každý den vyměňujeme. Cukr svaříme s vodou na nit a tímto
Zavařené zelené ořechy - jak zavařit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2392x
Ořechy s měkkou skořápkou opereme, vložíme do kastrolu a zalijeme studenou vodou, ve které je necháme 2-3 týdny, přičemž ji každý den vyměňujeme. Jakmile ořechy ztmavnou, přivedeme je k varu a vaříme doměkka, tj. až se dají
Ořechy v medu - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2532x
Ořechy v medu - příprava: Ořechová jádra dobře očistíme, napěchujeme do sklenic a zalijeme tekutým medem. Sklenice uzavřeme víčky a uložíme na chladné a temné místo. Ořechy v medu používáme hlavně do moučníků.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Marmeláda z ořechů - jak připravit, udělat
- Ořechy zavařené v mikrovlnné troubě - jak zavařit, uchovat
- Zavařená ořechová jádra - jak zavařit, uchovat
- Vyloupané zralé vlašské ořechy - jak uchovávat
- Houbová pomazánka - jak připravit, udělat
- Ostrá houbová omáčka - jak připravit, udělat
- Houbová příloha k masu - jak připravit, udělat
- Zavařené houbové řízky - jak připravit, udělat
- Houbový salát se zelím - jak připravit, udělat
- Houbový salát s paprikami - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)