Potraviny a vaření
Zeleninová směs do polévky na sádle - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3253x
Zeleninová směs do polévky na sádle - příprava: Očištěnou zeleninu i s natěmi umeleme na masovém strojku, přidáme sůl a asi půl hodiny podusíme na sádle. Horké naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilovat nemusíme.
Číst dál: Zeleninová směs do polévky na sádle - jak připravit, udělat
Zelenina do polévky bez sterilizace - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2338x
Zelenina do polévky bez sterilizace - příprava: Všechnu zeleninu očistíme a umeleme na masovém strojku. Promícháme ji se solí a necháme 24 hodin na chladném místě odstát. Poté směs namačkáme do skleniček tak, abychom vytlačili
Číst dál: Zelenina do polévky bez sterilizace - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina do polévky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2656x
Sterilovaná zelenina do polévky - příprava: Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nahrubo nastrouháme, osolíme a na másle dusíme asi 20 minut. Pak přidáme jemně nasekané zelené natě, vložíme do skleniček, uzavřeme víčky a
Číst dál: Sterilovaná zelenina do polévky - jak připravit, udělat
Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2066x
Sterilovaná zelenina v soli - příprava: Očištěnou zeleninu nahrubo nastrouháme a promícháme se solí. Napěchujeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 C. Zeleninu používáme do polévek, omáček,
Číst dál: Sterilovaná zelenina v soli - jak připravit, udělat
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2930x
Domácí hořčice se zelím - příprava: Očištěnou zeleninu pokrájíme a spolu se semínky umeleme. Vložíme do kastrolu, přidáme ocet, cukr a sůl a za častého míchání dusíme asi půl hodiny. Horkou hořčici nalijeme do skleniček, uzavřeme a
Pikantní hořčice ze zelených rajčat - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4165x
Pikantní hořčice ze zelených rajčat - příprava: Zeleninu očistíme, pokrájíme a rozmixujeme na kaši. Vložíme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, mletou papriku a přípravek Deko a 40 minut povaříme. Horkou hořčici nalijeme do
Číst dál: Pikantní hořčice ze zelených rajčat - jak udělat, připravit
Pikantní zeleninová hořčice - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2150x
Pikantní zeleninová hořčice - příprava: Zralá rajčata, papriky, cibule a feferonky očistíme, pokrájíme a umeleme na masovém strojku. Připravenou zeleninu vložíme do kastrolu, přidáme cukr, sůl, ocet a olej a dusíme asi hodinu, až
Číst dál: Pikantní zeleninová hořčice - jak připravit, udělat
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3366x
Domácí hořčice s hořčicí - příprava: Rajčata, papriky, cibule a česnek očistíme a umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, sůl, ocet, olej a mletý pepř a za častého míchání povaříme asi půl hodiny. Po vychladnutí přimícháme hořčici.
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3085x
Domácí hořčice z cukety a česneku - příprava: Pokrájené cukety, oloupaný a pokrájený česnek a očištěné a pokrájené feferonky vložíme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, olej, sůl a pepř a za častého míchání vaříme nejméně hodinu. Poté
Číst dál: Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1873x
Mangové čatní - příprava: Oloupaná manga nakrájíme na kostičky a spolu s najemno nakrájenými cibulemi vložíme do kastrolu. Přidáme cukr a ocet a pomalu za častého míchání necháme probublávat. Vaříme, až čatní zkaramelizuje a je
Číst dál: ► Mangové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Další rady a tipy v této kategorii:
- ► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rebarborové čatní, čatný z rebarbory - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rajčatové čatní, čatný se švestkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- ► Cuketové čatní, čatný s jablky a meruňkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
- Kořeněný rajčatový kečup - jak připravit, udělat
- Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
- Kečup z jablek - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)