Potraviny a vaření
Sterilované zelí s křenem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 17. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2576x
Sterilované zelí s křenem - příprava: Do velké nádoby vložíme nakrouhané zelí, na hodně tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a křen, posypeme dekem a cukrem, zalijeme octem a olejem, dobře promícháme a necháme do druhého dne stát.
Ostrý zelný salát - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 17. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2034x
Ostrý zelný salát - příprava: Všechny druhy zeleniny očistíme, zelí a cibuli nastrouháme nahrubo, mrkev najemno, papriky a feferonky nadrobno pokrájíme. Vložíme do mísy, přidáme cukr, ocet, olej a přípravek Deko a dobře
Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 17. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2630x
Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - příprava: Očištěnou řepu uvaříme do poloměkka, cibuli nakrájíme najemno a spaříme, očištěné zelí nakrouháme. Vše promícháme s kmínem, vložíme do sklenic, zalijeme přecezeným nálevem,
Číst dál: Sterilované hlávkové zelí s červenou řepou - jak připravit, udělat
Sterilované červené zelí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 17. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2370x
Sterilované červené zelí - příprava: Zelí najemno nakrouháme, vložíme do mísy, přidáme na tenká půlkolečka nakrájené cibule, kmín a zchladlý nálev a promícháme. Nandáme do sklenic, do každé sklenice na zelí nalijeme lžíci
Sterilované červené, bílé zelí - jak připravit, udělat
Zveřejněno: středa 17. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2573x
Sterilované zelí - příprava: Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Scedíme je a po vrstvách vkládáme do sklenic, každou vrstvu posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením.
Číst dál: Sterilované červené, bílé zelí - jak připravit, udělat
Zeleninový salát s celerem, mrkví a paprikami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2132x
Zeleninový salát s celerem mrkví a paprikami - příprava: Okrájený celer a mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme je doměkka. Přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a na půl kolečka nakrájenou cibuli, vše promícháme a
Číst dál: Zeleninový salát s celerem, mrkví a paprikami - jak připravit, udělat
Zeleninový salát se zelím a ředkvičkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2173x
Zeleninový salát se zelím a ředkvičkami - příprava: Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, kostičky, proužky, dle vlastního uvážení. Směs osolíme a dobře promícháme. Napěchujeme ji do sklenic, zalijeme nálevem a necháme alespoň
Číst dál: Zeleninový salát se zelím a ředkvičkami - jak připravit, udělat
Zeleninový salát s citronovou zálivkou - jak udělat, připravit
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1971x
Zeleninový salát s citronovou zálivkou - příprava: Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a povaříme asi 2 minuty v nálevu z citronové šťávy, cukru a soli. Nakonec přidáme olej, který už nevaříme. Hotový salát dáme do sklenic a
Číst dál: Zeleninový salát s citronovou zálivkou - jak udělat, připravit
Sterilovaný zeleninový salát - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2040x
Sterilovaný zeleninový salát - příprava: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci svaříme suroviny na nálev. Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky a opět necháme přejít
Číst dál: Sterilovaný zeleninový salát - jak připravit, udělat
Strouhaná čalamáda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2268x
Strouhaná čalamáda - příprava: Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ocet, cukr, sůl, olej a koření, promícháme a necháme do druhého dne rozležet. Poté čalamádu rozdělíme do sklenic, uzavřeme a sterilujeme
Další rady a tipy v této kategorii:
- Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
- Salát z červené řepy - jak připravit, udělat
- Sterilovaná červená řepa se zelím a křenem - jak udělat, připravit
- Lečo jako polotovar - jak připravit, udělat
- Sterilované domácí lečo - jak připravit, udělat
- Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
- Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
- Sterilovaná zelenina do bramborového salátu - jak připravit, udělat
- Sterilovaná zelenina pod svíčkovou - jak připravit, udělat
- Sterilovaná zeleninová směs na špagety - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)