Potraviny a vaření
Grilování - Ananas se strouhanou čokoládou - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2480x
Ananas se strouhanou čokoládou - příprava: Ananas oloupeme, odstraníme očka a dřevnatý střed a dužinu nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Plátky pak potřeme olejem a položíme na horký gril. Grilujeme dozlatova po obou stranách,
Číst dál: Grilování - Ananas se strouhanou čokoládou - recept
Grilování - Grilované zeleninové balíčky s mozzarellou - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2637x
Grilované zeleninové balíčky - příprava:
Grilované zeleninové balíčky - suroviny:
- 250 g mozzarelly
- 400 g cukety
- 300 g cherry rajčátek
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 lžíce provensálských bylinek
- 6 lžic olivového oleje
- sůl, pepř
Grilování - Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2790x
Brambory v alobalu - příprava: Brambory omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Položíme do výhně a grilujeme do změknutí, asi 20 až 30 minut. Smícháme tvaroh a smetanu. Bylinky opláchneme, oklepeme dosucha a nasekáme
Číst dál: Grilování - Brambory v alobalu s bylinkovým tvarohem - recept
Grilování - Grilovaná paprika - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2496x
Grilovaná paprika - příprava: Paprikové lusky omyjeme, přepůlíme. Semínka a vnitřní žebra odstraníme a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a po dávkách v ní papriku asi 3 minuty blanšírujeme. Vyjmeme z
Grilování - Cukety s ovčím sýrem - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2424x
Cukety s ovčím sýrem - příprava: Cukety očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Cukety okořeníme solí, pepřem a paprikou a potřeme olivovým olejem. Kolečka cukety klademe na horký gril a grilujeme z každé strany asi 3
Grilované žampiony s bylinami, bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3028x
Grilované žampiony - příprava: Žampiony očistíme, nožičky vytočime z kloboučků. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Bylinky opláchneme a oklepeme dosucha, listky resp. jehličky otrháme a nasekáme najemno. Smícháme s
Grilování - Brambory plněné mozzarellou - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2408x
Brambory plněné mozzarellou - příprava: Brambory důkladně omyjeme a uvaříme neoloupané ve slané vodě (nedovaříme úplně doměkka). Slijeme, necháme vychladnout a podélně přepůlíme. V mezičase nakrájíme mozzarellu na
Grilování - Pstruzi v marinádě - recept
Zveřejněno: neděle 19. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2575x
Pstruzi v marinádě - příprava: Pstruhy zevnitř i zvenči důkladně omyjeme a osušíme. Vetřeme sůl a pepř. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na 8 tenkých plátků. Bylinky opláchneme a vyklepeme. Ryby naplníme
Grilování - Makrela v šunce - recept
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2658x
Makrela v šunce - příprava: Makrely omyjeme a osušíme. Zevnitř i na povrchu potřeme solí a pepřem. Každou makrelu naplníme plátkem šunky a snítkou estragonu. Zbylými plátky šunky rybu ovineme. Upevníme kuchyňskou nití. Makrely
Grilování - Tuňák po Portugalsku - recept
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2671x
Tuňák po Portugalsku - příprava: Chilli papričky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka. Česnek oloupeme. Chilli a česnek nasekáme nadrobno. Koriandr opláchneme, otřepeme do sucha a nasekáme. Polovinu dáme
Další rady a tipy v této kategorii:
- Grilovaná krůtí stehna - recept
- Grilování - Plněné krůtí řízky - recept
- Plíseň na sýru - jak zabránit, zamezit výskytu, vzniku
- Kmínový sýr - jak udělat, připravit
- Pikantní čerstvý sýr - jak udělat, připravit
- Tvaroh s kysanou smetanou - jak udělat, připravit
- Jednoduchý tvaroh - jak udělat, připravit
- Čerstvý sýr bleskurychle hotový - jak udělat, připravit
- Jednoduchý tvaroh z mléka - jak udělat, připravit
- Přepuštěné máslo - jak udělat, připravit
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)