Potraviny a vaření
Jablkový džem s hruškami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2159x
Jablkový džem s hruškami - příprava: Jablka a hrušky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na malé kousky. Asi polovinu ovoce dáme do mixéru nebo je rozmačkáme mačkadlem na brambory a
Hrušková povidla - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3020x
Hrušková povidla - příprava: Citrony umyjeme. Jeden citron oloupeme (bez bílé vnitřní vrstvy). Oba citrony vymačkáme. Citronovou šťávu a kůru dáme do hrnce. Hrušky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a přidáme skořici, hřebíček a vodu,
Hruškový džem s jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3124x
Hruškový džem s jablky - příprava: Hrušky a jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Polovinu hrušek a všechna jablka pokrájíme a rozmělníme v mixéru. Hmotu vložíme do hrnce. Zbylé hrušky nakrájíme
Hrušková marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3145x
Hrušková marmeláda - příprava: Hrušky omyjeme a oloupeme. Odstraníme jádřince, dužninu nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Citrony umyjeme, osušíme, vymačkáme a šťávu přimícháme k nakrájeným hruškám. Kousky hrušek
Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3094x
Džem z broskví, meruněk a manga - příprava: Broskve na chvíli ponoříme do vařící vody a oloupeme. Plody rozkrájíme na půlky a odstraníme pecky. Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky. Polovinu rozpůlených broskví,
Číst dál: Džem z broskví, meruněk a manga - jak připravit, udělat
Marmeláda z nektarinek s pomeranči - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2634x
Marmeláda z nektarinek s pomeranči - příprava: Nektarinky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na půlky a odstraníme pecky. Nakrájíme na malé kousky, rozmělníme v mixéru a vložíme do hrnce. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k
Číst dál: Marmeláda z nektarinek s pomeranči - jak připravit, udělat
Broskvový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3201x
Broskvový džem - příprava: Broskve na chvíli ponoříme do vařící vody (blanšírujeme), oloupeme, rozkrojíme na polovinu a odstraníme pecku. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k broskvím.
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2844x
Borůvkový rosol s malinami - příprava: Borůvky a maliny přebereme, propláchneme, necháme odkapat, vložíme do hrnce a s vodou vaříme, až ovoce změkne. Rozvar společně s vodou, ve které se ovoce vařilo, necháme překapat přes
Číst dál: Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3478x
Borůvkový džem s jablky - příprava: Borůvky přebereme, propláchneme a necháme okapat. Jestliže jsou přezrálé a pouštějí šťávu, jen je lehce opláchneme a nenecháme okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3218x
Borůvková marmeláda - příprava: Borůvky přebereme, opereme, necháme okapat a vložíme ho hrnce. Jestliže jsou plody přezrálé a pouštějí šťávu, stačí je jen krátce propláchnout a nenechají se okapat. Borůvky rozmačkáme vidličkou
Další rady a tipy v této kategorii:
- Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
- Marmeláda z bezinek a jablek - jak připravit, udělat
- Pomazánka z banánů a malin bez vaření - jak připravit, udělat
- Marmeláda z banánů a pomerančů - jak přípravit, udělat
- Marmeláda z banánů a kiwi - jak připravit, udělat
- Angreštový rosol - jak připravit, udělat
- Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
- Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
- Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
- Grilování - Grilované meruňky s jogurtem a medem - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)