Potraviny a vaření
Grilování - Rostbíf na grilu - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2692x
Rostbíf na grilu - příprava: Rostbíf necháme v mrazničce namrazit. Poté jej nakrájíme asi na 5 mm silné plátky a naskládáme do ploché mísy. Olej smícháme s grilovacím kořením a směsí potřeme maso. Necháme odležet asi 30
► Grilování - Medailonky se šalvějí a rebarborovym čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2383x
Medailonky se šalvějí - příprava: Pro přípravu čatní omyjeme rebarboru, osušíme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s citronovou kůrou dáme do hrnce. Zázvor oloupeme, nasekáme nadrobno a s ostatními přísadami na přípravu
Grilování - Čevapčiči s ajvarem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2757x
Čevapčiči s ajvarem - příprava: Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme s oběma druhy mletého masa, červeným vínem, oreganem, pálivou paprikou, solí a pepřem a zpracujeme na hutné těsto. Navlhčenýma rukama
Grilování - Steaky z krkovice se slaninou a chilli - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2838x
Steaky z krkavice se slaninou a chilli - příprava: Pro přípravu marinády nalijeme olej a červené víno do vyššího kelímku. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a přimícháme. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka
Číst dál: Grilování - Steaky z krkovice se slaninou a chilli - recept
Grilování - Vepřová žebírka se zázvorem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2615x
Vepřová žebírka se zázvorem - příprava: Žebírka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a opepříme. Zázvor oloupeme a lisem na česnek z něj vymačkáme šťávu, kterou smícháme s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, sherry, medem,
Grilování - Hovězí medailonky s chlebovým salátem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2425x
Medailonky s chlebovým salátem - příprava: Rajčata necháme na cedníku okapat a nakrájíme je nadrobno. Česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a spolu s rajčaty a 2 lžícemi vody rozmixujeme. Bazalku opláchneme, otřepeme a
Číst dál: Grilování - Hovězí medailonky s chlebovým salátem - recept
Grilování - Telecí steaky s tuňákovým dipem - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2260x
Telecí steaky s tuňákovým dipem - příprava: Telecí steaky omyjeme a osušíme. Limety omyjeme horkou vodou a nakrájíme na dílky. Steaky dáme do mísy a poklademe limetovými dílky. Zalijeme olivovým olejem a necháme asi 2
Číst dál: Grilování - Telecí steaky s tuňákovým dipem - recept
Grilování - Hovězí steaky se sardelovou krustou - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2463x
Hovězí steaky se sardelovou krustou - příprava: Česnek a šalotky oloupeme. Česnek nasekáme najemno. Na pánvi rozpálíme olivový olej, ve kterém za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Do pánve přilijeme červené víno a
Číst dál: Grilování - Hovězí steaky se sardelovou krustou - recept
Grilování - Hovězí souvlaki s cuketou - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2340x
Hovězí souvlaki s cuketou - příprava: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 kusů. Cuketu očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Každý kousek masa obalíme plátkem cukety a navrch plátkem slaniny. Cibuli a
Grilování - Jehněčí špízy s tzatziki - recept
Zveřejněno: sobota 4. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2343x
Jehněčí špízy s tzatziki - příprava: Jehněčí kýtu a vepřový bůček nakrájíme na kostky a uložíme do chladu. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme. Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém 3 minuty smažíme cibuli, česnek a bylinky. Přelijeme
Další rady a tipy v této kategorii:
- Grilování - Jehněčí panenky s dipem z ovčího sýra - recept
- Grilování - Jemný hovězí filet s omáčkou z červeného vína - recept
- Grilování - Hovězí roláda na špízu - recept
- Grilování - jak poznat správnou teplotu rozpáleného dřeva při grilování
- Grilování - správné roztápění grilu, jaké dřevo použít
- Grilování - jak správně grilovat, aby se maso nevysušilo
- Bezinkový džem - jak připravit, udělat
- Hořčice ostrá, štiplavá - jak, čím zjemnit chuť (med)
- Sůl tvrdá, kamenná - jak, čím zabránit, zamezit tvrdnutí (rýže)
- Mák - mletí máku bez mlýnku - jak to udělat, co použít (mléko, mixer)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)