Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Umletý, mletý mák - jak to udělat, co použít, aby nezhořkl (cukr)

Umletý mák nám nezhořkne, když do něj přidáme trochu cukru.

Půlení mandlí - jak, čím snadno rozpůlit (voda)

Mandle se dobře rozpůlí, když je dáme na několik hodin do studené vody, potom je spaříme, oloupeme a nožem rozpůlíme.

Tvrdé ořechy - jak snadno rozlousknout a neporušit jádra

Tvrdé ořechy lehce rozloupeme, když je vložíme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, přikryjeme a necháme v ní 20 minut. Vodu potom slijeme. Poloviny ořechů se lehce oddělí hrotem nože a jádra z nich vyloupneme celá, neporušená.

Ořechy, mandle - jak nasekat, aby neodskakovaly z prkénka (moučkový cukr)

Ořechy a mandle při sekání neodskakují, když je posypeme moučkovým cukrem.

Loupání vlašských ořechů - jak oloupat, zbavit skořápky snadno a rychle

Jádra vlašských ořechů zbavíme snadno skořápky, když ořechy v nádobě zalijeme vařící vodou a necháme stát pod pokličkou asi 15 - 20 minut

Ořechy hořké, trpké - jak, čím odstranit hořkost (slaná voda)

Ořechy zbavíme hořkosti, když je ponoříme do slané vody.

Luštěniny rychleji uvařené - jak, čím docílit (soda)

Chceme-li mít luštěniny dříve uvařené, přidáme k nim trochu jedlé sody.

Květák bílý i po uvaření - jak, čím docílit (ocet)

Květák si zachová bělejší barvu, když ho uvaříme v okyselené vodě.

Zápach při vaření květáku, kapusty - jak, čím odstranit, zabránit, zamezit (cukr)

Kapusta a květák při vaření nebudou zapáchat, když do vařící vody přidáme kostku cukru.

Křen - dráždění očí při strouhání - jak, čím zabránit, zamezit (voda)

Křen méně štípe, když ho před strouháním nahřejeme ve vodě.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny