Potraviny a vaření
Nakládání zeleniny - Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2310x
Červená řepa ve sladkokyselém nálevu - příprava: Nálev smíchejte a přiveďte k varu. Červenou řepu nakrájejte
na úzké špalíčky, smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi kromě nálevu a navrstvěte do sklenic. Červenou řepu
Číst dál: Nakládání zeleniny - Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Nakládání zeleniny - Nakládané okurky s koprem
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2262x
Okurky s koprem - příprava: Okurky očistěte a potřete solí, nechte 2 hodiny stát v misce a poté dobře omyjte. Okurky a všechny další ingredience (kromě nálevu) navrstvěte do sklenice. Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu a
Nakládání zeleniny - Nakládané salátové okurky
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3134x
Nakládané salátové okurky - příprava: Salátové okurky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na kousky zhruba o velikosti palce. Smíchejte všechny zbývající ingredience, přiveďte k varu a nechte vychladnout.
Grilování - Kachní prsa s pomerančovým dipem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2487x
Kachní prsa s pomerančovým dipem - příprava: Filety z kachních prsou opláchneme a osušíme. Stranu s kůží nařízneme ostrým nožem do mřížky. Opepříme a potřeme olejem. Filety grilujeme na předehřátém grilu po straně s kůží 10 minut, obrátíme a grilujeme po masité straně dalších 8 minut. Rošt sundáme nebo přemístíme do nejvyšší
Číst dál: Grilování - Kachní prsa s pomerančovým dipem - recept
Grilování - Kuřecí křidélka se zelným salátem - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2561x
Kuřecí křidélka se zelným salátem - příprava: Kuřecí křidélka omyjeme a osušíme. Dáme do mělké mísy. Pro přípravu marinády oloupeme a nasekáme česnek. Smícháme s kečupem, balzamikovým octem, limetkovou šťávou, paprikou, kajenským pepřem a javorovým sirupem a pikantně dochutíme tabaskem. Marinádu dáme na
Číst dál: Grilování - Kuřecí křidélka se zelným salátem - recept
Grilování - Sicilské kuře - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2604x
Sicilské kuře - příprava: Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme asi na 10 částí. Máslo smícháme se solí a tabaskem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vymícháme krémovou pastu, kterou potřeme kuřecí porce i pod kůží. Maso grilujeme na rozpáleném grilu 25 až 30 minut dokřupava.
Grilování - Česnekové kuře na plechovce piva - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2371x
Česnekové kuře na plechovce piva - příprava: Pro přípravu směsi na potření oloupeme česnek a nasekáme najemno. Smícháme s ostatním kořením. Kuře opláchneme studenou vodou a osušíme. Odřízneme biskupa. Kuře potřeme ze všech stran nejprve olivovým olejem, pak česnekovou směsí. Plechovku piva otevřeme, polovinu odlijeme.
Číst dál: Grilování - Česnekové kuře na plechovce piva - recept
Grilování - Kuřecí wrapy - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2515x
Kuřecí wrapy - příprava: Kuřecí filety opláchneme a osušíme. Do každého filetu vyřízneme kapsu. Pro přípravu marinády smícháme jogurt, sůl, pepř a kurkumu. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do marinády. Chilli papričku rozřízneme napůl, očistíme, omyjeme, nasekáme nadrobno a vmícháme. Kuřecí maso dáme do mikrotenového
Grilování - Pikantní kuřecí křidélka - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2640x
Pikantní kuřecí křidélka - příprava: Kuřecí křidélka opláchneme, osušíme a poklademe do mělké zapékací mísy. Pro přípravu marinády smícháme sójovou omáčku, med, mletý zázvor, chilli a koriandr a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a takto připravenou marinádou potřeme křidélka. Necháme hodinu v chladničce marinovat.
Grilování - Vepřové kotlety v alobalu - recept
Zveřejněno: čtvrtek 9. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2626x
Vepřové kotlety v alobalu - příprava: Kotlety opláchneme, osušíme, tučný okraj na několika místech nařízneme. Bylinky opláchneme, vodu otřepeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné proužky. Šunku nakrájíme na kostičky, houby očistíme, otřeme a nakrájíme také nadrobno. Pokapeme citronovou šťávou. Rajče krátce blanšírujeme
Další rady a tipy v této kategorii:
- GHrilování - Vepřová žebírka na medu - recept
- Grilování - Bifteky plněné ovčím sýrem - recept
- Grilování - Klobásky po španělsku - recept
- Grilování - Datle a švestky ve slanině - recept
- Grilování - Steaky z hovězí svíčkové s dvěma dipy - recept
- Grilování - Steaky z roštěnce s grilovanými rajčaty - recept
- Grilování - Hovězí karbanátky s ananasem - recept
- Grilování - Kreolské klobásky s mangovým relishem - recept
- Grilování - Vepřový bůček se zelným salátem - recept
- Grilování - Norimberské špízy s bylinkovými rajčaty - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)