Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Zavařený jitrnicový, jelítkový prejt - jak zavařit, uchovat

Prejt, na který nám už nevybyla střívka, namačkáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 50 minut při teplotě 100 C.

Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat

Domácí lančmít - příprava: Maso nakrájíme na malé kousky, prosolíme rychlosolí a necháme 4-5 dní rozležet. Pak vše semeleme, přidáme trochu vody, vejce, mouku a prolisovaný česnek a důkladně prohněteme, podle chuti osolíme a

Číst dál: Domácí lančmít - jak udělat, zavařit, uchovat

Domácí vepřová konzerva - jak udělat, zavařit, uchovat

Dno 0,7 l sklenic vyložíme kousky vepřové kůže, na ně namačkáme na kostky nakrájené pokmínované a osolené maso a asi 1 cm nad povrch masa zalijeme masovým vývarem. Uzavřeme víčky s červeným těsněním a vaříme 2 hodiny při teplotě 100 °C.

Zavařování gulášů, omáček, polévek - jak zavařit, nač si dát pozor

Guláše, omáčky, polévky a další hotová jídla, která budeme zavařovat nezahušťujeme moukou, protože by v průběhu skladování mohlo dojít k jejich zkysnutí. Zahuštění provedeme až před konzumací.

Zavařování masa - jak zavařovat, nač si dát pozor, co použít

Maso a masné výrobky, obsahující tuk, zavařujeme do sklenic s víčky s červeným těsněním, ale také do speciálních zavařovacích plechovek. Vyplatí se vždy používat víčka nová, nepoužitá. Sklenice či plechovky a víčka musí být absolutně čisté.

Zavařování masa - jak zavařovat, přichystat

Maso zavařujeme vždy vykostěné, očištěné od tužších částí, jako jsou blány, šlachy či chrupavky. Z odřezaných částí si můžeme připravit vývar, kterým maso částečně zalijeme.

Zavařování jídel, potravin - jak, kdy zavařovat, nač si dát pozor

Vždy zavařujeme pouze čerstvé a kvalitní potraviny. Hotová jídla a polévky zavařujeme ihned po jejich uvaření.

Zavařené smažené řízky - jak zavařit, uchovat

Naklepané a osolené maso obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Ještě horké řízky vložíme do sklenic, do každé sklenice nalijeme asi 1dl vody, uzavřeme víčky s červeným těsněním a

Číst dál: Zavařené smažené řízky - jak zavařit, uchovat

Zavařené syrové kuře - jak zavařit, uchovat

Syrové kuřecí porce (4 vykostěné porce) osolíme, vložíme do 0,7 l sklenice, zalijeme 3 lžícemi studené vody, uzavřeme víčkem s červenou gumičkou a sterilujeme 2 hodiny při 100 C. Takto zavařené kuře uskladněné na temném místě vydrží i rok.

Uzené maso se zelím - jak připravit, zavařit, uchovat

Uzené maso uvaříme do poloměkka, nakrájíme na porce a vložíme do sklenic. Poklademe povařeným kyselým zelím, zalijeme troškou vývaru z uzeného, uzavřeme víčky s červeným těsněním a sterilujeme hodinu při 100 °C, druhý den

Číst dál: Uzené maso se zelím - jak připravit, zavařit, uchovat

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny