Potraviny a vaření
Ostružinová marmeláda - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2508x
Ostružinová marmeláda - příprava: Ostružiny přebereme, jen krátce propláchneme, necháme okapat, dáme do hrnce odpovídající velikosti a rozmačkáme mačkadlem na brambory. Z citronů vymačkáme a šťávu přilijeme k ostružinám.
Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1909x
Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - příprava: Ostružiny přebereme, jen krátce propláchneme, necháme okapat, rozmačkáme a prolisujeme přes síto. Angrešt přebereme, opereme, necháme okapat, rozmačkáme a rovněž
Číst dál: Ostružinová marmeláda s angreštem bez jader - jak připravit, udělat
Mirabelkový džem s broskvemi - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2214x
Mirabelkový džem s broskvemi - příprava: Mirabelky omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Citrony vymačkáme a šťávu přilijeme k mirabelkám. Broskve na chvíli ponoříme do horké
Číst dál: Mirabelkový džem s broskvemi - jak připravit, udělat
Mirabelkový džem s jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2121x
Mirabelkový džem s jablky - příprava: Mirabelky opereme, necháme okapat, zbavíme stopek a pecek, nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Vymačkáme citrony a šťávu přidáme k ovoci. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky,
Mirabelková marmeláda - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2458x
Mirabelková marmeláda - příprava: Mirabelky opereme, necháme okapat, zbavíme stopek a pecek a rozmělníme v mixéru. Ovoce zvážíme s dáme do hrnce. Odvážíme speciální želírovací cukr v doporučeném poměru a přimícháme k
Meruňková povidla - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4551x
Meruňková povidla - příprava: Meruňky omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a vložíme do hrnce. Několik meruňkových pecek otevřeme louskáčkem na ořechy a jádra přidáme k ovoci. Meruňky bez vody za stálého míchání
Marmeláda ze sušených meruněk - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2355x
Marmeláda ze sušených meruněk - příprava: Meruňky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme přes noc máčet. Druhý den vymačkáme citron. Pomeranče omyjeme a kůru tence seřízneme, aby na ní nezůstala bílá vnitřní
Číst dál: Marmeláda ze sušených meruněk - jak připravit, udělat
Meruňkový džem s mandlemi - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2149x
Meruňkový džem s mandlemi - příprava: Meruňky omyjeme, necháme okapat a zbavíme pecek. Polovinu meruněk rozmělníme v mixéru, zbylé nakrájíme na malé kousky. Ovoce dohromady zvážíme a dáme do hrnce. V předepsaném
Meruňkový džem - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2210x
Meruňkový džem - příprava: Meruňky omyjeme, zbavíme pecek, nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Přimícháme želírovací cukr. Hrnec zakryjeme pokličkou a směs necháme při pokojové teplotě asi čtyři hodiny proslazovat.
Malinový džem s jahodami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 16. červenec 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2071x
Malinový džem s jahodami - příprava: Maliny a jahody přebereme, propláchneme, necháme okapat a očistíme. Polovinu malin a všechny jahody dáme do hrnce a vidličkou nebo lisem na brambory jemně rozmačkáme. Zbylé maliny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Malinový džem s jablky - jak připravit, udělat
- Malinový rosol - jak připravit, udělat
- Malinová marmeláda - jak připravit, udělat
- Džem z kiwi s jablky - jak připravit, udělat
- Marmeláda z kiwi - jak připravit, udělat
- Nevařená jahodová marmeláda - jak připravit, udělat
- Jahodový džem s rybízem a angreštem - jak připravit, udělat
- Jahodový džem s rebarborou - jak připravit, udělat
- Kořeněná jablková povidla - jak připravit, udělat
- Jablková marmeláda s bezinkami - jak připravit, udělat
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)