Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Máslo v utěrce - jak udělat, připravit

Máslo v utěrce - příprava: Smetanu naplňte do sklenice se šroubovacím uzávěrem maximálně do výše2/3, přidejte přírodní jogurt apod. , promíchejte a pouze volně přiložte víčko. Postavte na 12-24 hodin (např. přes noc) na teplé místo,

Číst dál: Máslo v utěrce - jak udělat, připravit

Domácí máslo - jak udělat, připravit

Domácí máslo - příprava: Smetanu naplňte do sklenice s vhodným šroubovacím uzávěrem. Sklenici dobře uzavřete a tak dlouho protřepávejte (alespoň 10 minut), až se smetana rozdělí na pevnou část, takzvané máslové jádro, a mléko,

Číst dál: Domácí máslo - jak udělat, připravit

Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit

Jogurt z kokosového mléka - příprava: Mléko a kokosové mléko ohřejte na 45 C. Udržujte teplo po dobu 10 minut, potom nechte vychladnout na 30-35 C. Přidejte jogurt, vše rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice

Číst dál: Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit

Domácí jogurt - jak udělat, připravit

Domácí jogurt - příprava: Ohřejte mléko cca na 40 C (teplotu otestujte pomocí malíčku: při 40 C je tekutina ještě příjemně teplá). Metličkou na sníh přimíchejte jogurt. Vše rovnoměrně rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem a po

Číst dál: Domácí jogurt - jak udělat, připravit

Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit

Svařené kysané mléko - příprava: Mléko svařte, promíchejte s kysaným mlékem a zakryjte, aby na ně nelétaly mouchy. Ve vodní lázni je rychle zchlaďte na pokojovou teplotu. Naplňte mléko do čisté nádoby a uzavřete. Nechte stát při

Číst dál: Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit

Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit

Kysané mléko - příprava: Ohřejte mléko zhruba na 25 C. Přimíchejte kysané mléko, přelijte do čisté nádoby a promíchejte. Nechte stát při teplotě 22-24 C.

Číst dál: Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit

Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit

Olivovo-česneková pasta - příprava: Vše smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě 2-3 dny

Číst dál: Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit

Hořčice z datlí - jak udělat, připravit

Hořčice z datlí - příprava: Datle rozmixujte. Smíchejte všechny ingredience. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě

Číst dál: Hořčice z datlí - jak udělat, připravit

Chilli salsa - jak udělat, připravit

Chilli salsa - příprava: Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 8-12 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Nechte dva dny stát a poté uchovejte v

Číst dál: Chilli salsa - jak udělat, připravit

Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky

Nakládané fazolové lusky - příprava: Fazolové lusky nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl a koření. Lusky navrstvěte do
nádoby, každou vrstvu osolte a posypte kořením a přidejte syrovátku. Vše zatižte a přikryjte. Nechte 1-3 týdny prokvasit

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny