Potraviny a vaření
Máslo v utěrce - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2249x
Máslo v utěrce - příprava: Smetanu naplňte do sklenice se šroubovacím uzávěrem maximálně do výše2/3, přidejte přírodní jogurt apod. , promíchejte a pouze volně přiložte víčko. Postavte na 12-24 hodin (např. přes noc) na teplé místo,
Domácí máslo - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3083x
Domácí máslo - příprava: Smetanu naplňte do sklenice s vhodným šroubovacím uzávěrem. Sklenici dobře uzavřete a tak dlouho protřepávejte (alespoň 10 minut), až se smetana rozdělí na pevnou část, takzvané máslové jádro, a mléko,
Jogurt z kokosového mléka - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2652x
Jogurt z kokosového mléka - příprava: Mléko a kokosové mléko ohřejte na 45 C. Udržujte teplo po dobu 10 minut, potom nechte vychladnout na 30-35 C. Přidejte jogurt, vše rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice
Domácí jogurt - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3345x
Domácí jogurt - příprava: Ohřejte mléko cca na 40 C (teplotu otestujte pomocí malíčku: při 40 C je tekutina ještě příjemně teplá). Metličkou na sníh přimíchejte jogurt. Vše rovnoměrně rozdělte do sklenic se šroubovacím uzávěrem a po
Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
Zveřejněno: středa 15. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1963x
Svařené kysané mléko - příprava: Mléko svařte, promíchejte s kysaným mlékem a zakryjte, aby na ně nelétaly mouchy. Ve vodní lázni je rychle zchlaďte na pokojovou teplotu. Naplňte mléko do čisté nádoby a uzavřete. Nechte stát při
Číst dál: Svařené kysané mléko s dlouhou trvanlivostí - jak udělat, připravit
Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4007x
Kysané mléko - příprava: Ohřejte mléko zhruba na 25 C. Přimíchejte kysané mléko, přelijte do čisté nádoby a promíchejte. Nechte stát při teplotě 22-24 C.
Číst dál: Kysané mléko, kysaná smetana - jak udělat, připravit
Olivovo-česneková pasta - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3001x
Olivovo-česneková pasta - příprava: Vše smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě 2-3 dny
Hořčice z datlí - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2874x
Hořčice z datlí - příprava: Datle rozmixujte. Smíchejte všechny ingredience. Přikryjte plátýnkem a postavte na 36 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Před první konzumací nechte ještě
Chilli salsa - jak udělat, připravit
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3382x
Chilli salsa - příprava: Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte. Přikryjte plátýnkem a postavte na 8-12 hodin na teplé místo (např. na topení). Naplňte hmotu do sklenic a vzduchotěsně uzavřete. Nechte dva dny stát a poté uchovejte v
Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky
Zveřejněno: sobota 11. červen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2794x
Nakládané fazolové lusky - příprava: Fazolové lusky nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl a koření. Lusky navrstvěte do
nádoby, každou vrstvu osolte a posypte kořením a přidejte syrovátku. Vše zatižte a přikryjte. Nechte 1-3 týdny prokvasit
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nakládání ovoce - Nakládaný medový meloun
- Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí
- Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky
- Nakládání zeleniny - Kysané zelí
- Nakládání zeleniny - Nakládané okurky
- Nakládání hub - Houby v balzamikové octě
- Nakládání zeleniny - Výraznější sladkokyselý nálev
- Nakládání zeleniny - Jemný sladkokyselý nálev
- Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice
- Nakládání zeleniny - Dýně v pikantním kyselém nálevu
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)