Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Čím potírat kuře během pečení, grilování, aby bylo hnědé a křupavé (pivo)

Během pečení nebo grilování kuře často potírejte pivem, bude pak pěkně hnědé a křupavé.

► Co udělat šťavnatou sekanou - co do ní přidat?

Do sekané pečeně kromě v mléce namočených a posléze vymačkaných housek přidejte i trochu minerálky. Bude krásně šťavnatá.

Jak naložit játra, ledvinky, aby byly jemné a šťavnaté (mléko)

Vnitřnosti jako játra nebo ledvinky před přípravou naložte asi na dvě hodiny do mléka - budou obzvlášť jemné a šťavnaté.

Jak zabránit prasknutí uzenek při pečení (propíchnutí, vřelá voda)

Aby uzenky při pečení nepraskly, propíchněte je na obou koncích, nebo je před pečením přelijte vařící vodou
a osušte (aby tuk neprskal). Dbejte na to, aby teplota pečení nebyla příliš vysoká, protože jinak se uzenky sice opečou, ale neprohřejí.

Jak zabránit prasknutí párků při ohřívání (mléko)

Přiveďte vodu k varu, stáhněte plamen na minimum a přidejte do vody trochu mléka - párky pak nepopraskají.

Jak nakrájet slaninu snadno a jednoduše (horká voda)

Před krájením slaniny namočte nůž do horké vody. Půjde snadno nakrájet.

Jak zabránit připalování tuku při smažení (mrkev)

Do pánve při smažení vložte několik koleček syrové mrkve - tuk se nebude připalovat.

Jak zabránit prskání tuku při smažení (sůl)

Dno pánve před smažením posypte špetkou soli - tuk nebude vystřikovat.

Jak vylepšit šťávu z pečeného masa (jablko)

Do šťávy z pečeně vložte kousky jablka a pečte je s masem. Šťáva bude chutnější.

Jak to udělat, aby hovězí pečeně nebyla po upečení tuhá a suchá

Aby hovězí pečeně nebyla tuhá a suchá, neservírujte ji ihned po dopečení, ale nechte ji asi pět minut odpočívat. Potom ji znovu vložte na horkou pánev a krátce prohřejte.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny