Potraviny a vaření
Míchaný kuřecí salát - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2624x
Míchaný kuřecí salát - příprava: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Opečeme na pánvi dozlatova a necháme vychladnout. Omyjeme špenát a polníček a vložíme je do salátové mísy. Přidáme rajčata nakrájená na
Číst dál: Míchaný kuřecí salát - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Treska po baskicku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3034x
Treska po baskicku - příprava: V pánvi s dvojitým dnem rozehřejeme olej a přidáme pálivou papričku a česnek nakrájený na tenké plátky. Když plátky česneku zezlátnou, vyjmeme je spolu s papričkou a dáme stranou. Počkáme, dokud olej v pánvi nevychladne. Dáme na pánev tresku kůží dolů a na mírném plameni smažíme 10 minut. Tresku vyndáme
Číst dál: Treska po baskicku - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3180x
Dýňová krémová polévka s ementálem - příprava: Dýni nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a povaříme. Když je dýně hotová, rozmixujeme ji se sýrem a mlékem, takže vznikne hladký krém. Před podáváním ochutíme několika kapkami oleje.
Číst dál: Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Rajská polévka s mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2497x
Rajská polévka s mátou - příprava: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme papriku a cibuli nakrájené na kostičky. Když cibule zezlátne, přidáme rajčata a pomalu vaříme asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a rozmixujeme. V hrnci
Číst dál: Rajská polévka s mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Rajčata s mangovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2244x
Rajčata s mangovou omáčkou - příprava: Rajčata omyjeme, odřízneme svrchní část a lžící odstraníme dužinu. Položíme je odkrojenou částí na prkénko, aby z nich odtekla šťáva. Dužinu nakrájíme najemno a uschováme. V pánvi rozehřejeme
Číst dál: Rajčata s mangovou omáčkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Tatarský biftek z lososa - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2117x
Tatarský biftek z lososa - příprava: Nakrájíme cibulku, polovinu kaparů a 4 snítky pažitky. Z lososa pečlivě odstraníme kůži a šupiny, omyjeme ho velmi studenou vodo a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme maso na co nejmenší
Číst dál: Tatarský biftek z lososa - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Olivy ochucené listy pomerančovníku (chuťovka pro návštěvy) - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1992x
Olivy ochucené listy pomerančovníku - příprava: Všechny přísady smícháme v míse. Olivy rozmačkáme nebo nakrájíme na kousky, abychom je mohli konzumovat už za 2 až 3 dny.
Olivy s kmínem jako chuťovka pro návštěvy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2575x
Olivy s kmínem - příprava: Všechny přísady smícháme ve skleněné nádobě a necháme měsíc uležet.
Číst dál: Olivy s kmínem jako chuťovka pro návštěvy - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3702x
Domácí octová zálivka - příprava: Ocet nalijeme do misky, osolíme a přidáme olej. Dobře promícháme. Pokud si přejeme použít další přísady, přidáme je dříve než olej. Podle tradičního receptu na octovou zálivku se smíchá jeden díl
Číst dál: Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Jak udělat, vyrobit skořicový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Zveřejněno: neděle 21. únor 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2797x
Skořicový olej - příprava: Skořici vložíme do skleněné lahve s olejem. Uzavřeme a necháme na tmavém místě
louhovat po dobu několika měsíců.
Číst dál: Jak udělat, vyrobit skořicový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak udělat, vyrobit rozmarýnový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit olej s česnekem a limetou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit petrželkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit bazalkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak vyrobit, udělat vanilkový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit lanýžový olej - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak udělat, vyrobit různé domácí oleje s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Jak vyrobit, udělat feferonkový olej, vhodný do polévek - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Olej se šunkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
- Olej s klobásou a koprem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)