Potraviny a vaření
Octová omáčka se sýrem s modrou plísní - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2360x
Octová omáčka se sýrem s modrou plísní - příprava: Pomocí šlehače smícháme česnek, hořčici, citronovou šťávu a ocet. Za stálého šlehání zapracujeme sýr a jogurt a pomalu přiléváme olej. Přidáme trochu čerstvě mletého pepře a
Sladkokyselá řepa - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2332x
Sladkokyselá řepa - příprava: Do kastrolu nasypeme kukuřičnou mouku a postupně přiléváme vodu. Neustále promícháváme, aby se mouka ve vodě rozpustila. Přidáme cukr, arašídové máslo a ocet. Dáme vařit a dál mícháme,
Argentinská marináda chimichurri - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3293x
Argentinská marináda chimichurri - příprava: Všechny suroviny smícháme. Tato omáčka je vhodná ke krvavým steakům a grilovaným uzeninám.
Octová omáčka po kreolsku - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2161x
Octová omáčka po kreolsku - příprava: V kastrole smícháme 2 naběračky vývaru, ocet, špetku soli, pepř podle chuti, rozmačkané stroužky česneku a dostatečné množství nasekané petržele. Vaříme, dokud se suroviny nespojí. Podáváme
Avokádová octová omáčka - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3057x
Avokádová octová omáčka - příprava: Pomocí šlehače utřeme avokádo s octem a olejem. Postupně přidáváme jogurt, dokud omáčka nezhoustne v krém. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme worcesterovou omáčku.
Mrkev s balzamikovým octem a máslem - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2411x
Mrkev s balzamikovým octem - příprava: Na mírném ohni rozehřejeme kastrol a rozpustíme máslo. Přidáme mrkev a za stálého míchání ji 5 minut vaříme. Kastrol přiklopíme a za občasného míchání vaříme, dokud mrkev trochu nezměkne.
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3156x
Carpaccio - příprava: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Umyjeme salát a odložíme stranou. Umyjeme řepu a nakrájíme ji na tenká kolečka. Řepu rozložíme na talíře a nahoru navrstvíme žampiony a salát. Nakonec
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3150x
Bruschetta - příprava: Všechny suroviny (samozřejmě kromě bruschetty) smícháme. Necháme 1 hodinu odpočívat a poté slijeme tekutinu. Na každý krajíček bruschetty naneseme 1 lžíci směsi. Podáváme jako předkrm.
Číst dál: Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
Langustový salát - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2302x
Langustový salát - příprava: Hlavu a krunýř langusty otevřeme a opatrně vyjmeme maso z hlavy a ocasu. Poté maso rozdrolíme na drobné kousky a smícháme s natvrdo uvařenými vejci nakrájenými na kostičky. Nasekáme cibuli a rajčata
Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept
Zveřejněno: neděle 1. květen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2008x
Tuňákové carpaccio - příprava: Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Nasypeme je do misky a přidáme
ocet, olej, majoránku a pistáciové oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivka je připravena, jakmile rajčata
Číst dál: Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept
Další rady a tipy v této kategorii:
- Vodní kámen v konvici - jak, čím vyčistit, odstranit (ocet)
- Skvrny, fleky na konvici na kávu (venkovní strana) - jak, čím odstranit (sůl, ocet)
- Páchnoucí pánev po smažení jídel - jak, čím odstranit (ocet)
- Kachní játra na soli - recept
- Paštika ze pstruha - recept
- Paštika z černých oliv - recept
- Pomerančová sůl vhodná do kuchyně, na vaření - jak udělat, připravit
- Sůl se šalvějí a rozmarýnem vhodná do kuchyně, na vaření - jak připravit, udělat
- Sůl se sušenými bylinkami vhodná do kuchyně, na vaření - jak vyrobit, udělat
- Zápach v domácnosti, bytě - jak vyrobit domácí osvěžovač vzduchu (pomeranč, sůl)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)