Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jablečný křen - recept, postup, návod

Jablečný křen
Potřebujeme 3 lžíce strouhaného křenu, 2 nastrouhaná jablka, šťávu z půlky citronu. Vše promícháme a podáváme jako ozdravnou přílohu k vařenému masu.

Grilovaný losos s italskou čočkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Grilovaný losos s italskou čočkou: čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky.

Číst dál: Grilovaný losos s italskou čočkou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Česnekový konfit - recept: dlaní pečlivě oddělte stroužky z palic česneku. Ostrým nožíkem ukrojte ze všech jejich konce a stroužky oloupejte. Do pánve vložte oloupané stroužky, přelijte olivovým olejem a za stálého míchaní restujte 12–18 minut (záleží na velikosti stroužků), dokud nebudou měkké, téměř uvařené, ale stále si ponechají tvar.

Číst dál: Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti

Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý a neuspěchaný vývar. Nejdříve pro vás máme několik obecnějších zásad. Rozhodně se jejich dodržování vyplatí!   Maso vždy vkládáme do studené vody (zajistíme tak výluh aromatických látek do tekutiny).   Nevaříme zprudka (necháváme jen „probublávat“ – maso zůstane šťavnaté a vývar není zakalený).   Nudličky, kapání nebo masové knedlíčky se hodí jako zavářka čistých vývarových polévek.

Číst dál: Kvalitní vývar - jak uvařit kuřecí, hovězí, zeleninový vývar - recept, posstup, tipy, zkušenosti

► Pečený losos s brokolicí a bramborami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Pečený losos s brokolicí a bramborami - recept: brambory uvaříme v osolené vodě, ne příliš do měkka. Brokolici povaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, aby nebyla příliš měkká.   Lososa osolíme a posypeme provensálskými bylinkami. Zabalíme do alobalu a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na cca 180-200 stupňů, záleží na troubě. Během pečení lososa zkontrolujeme, měl by být pěkně upečený, ale ne aby se rozpadal.

Číst dál: ► Pečený losos s brokolicí a bramborami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže

Na sushi se dá použít jakákoliv rýže, třeba basmati. Nejlepší je ale použít speciání itakomachi sushi rýži.

Číst dál: Jakou rýži použít na sushi, rýže vhodná na sushi - speciální itakomachi rýže

Hrudky v jíšce na zahuštění - jak se jim vyhnout?

Do uzavíratelné sklenice dáme vodu a pak mouku. Uzavřeme. Sklenicí třeseme, aby se mouka rozmíchala. Odvíčkujeme a zalijeme do polévky či omáčky. V jíšce nebudou hrudky a nemusíte používat cedník.

Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí bake rolls - recept: Bagetu ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. V jedné misce rozmíchejte 4 lžíce olivového oleje s jemně sekaným rozmarýnem a dvěma prolisovanými stroužky česneku, ve druhé 4 lžíce oleje, lžíci sekané bazalky a lžíci jemně strouhaného parmezánu.

Číst dál: Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup

Pokud brambor před vařením naříznete dokola po menším obvodu a uvaříte, po schlazení slupku velmi snadno sloupnete z brambory. Podívejte se na video.

Číst dál: Jak snadno a ryhle odstranit slupku z bramboru vařeného ve slupce do bramborového salátu - postup

Marakujové marshmallow s aloí pravou - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Marshmallow jsou žvýkací bonbony pěnovité konzistence, základem jejichž složení je cukr, želatina a voda. Podle následujícího receptu se obohacují o marakuju, která jim dodává exotickou chuť, a podávají se s plátky aloe pravé.

Číst dál: Marakujové marshmallow s aloí pravou - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny