Potraviny a vaření
Kovové předměty, příbory - jak, čím naleštit (sůl, ocet)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3366x
Smícháme jeden díl octa a jeden díl soli. Směs naneseme na kovový předmět, který chceme vyčistit, a silně třeme. Opláchneme octem a nakonec vycídíme obvyklým čisticím prostředkem na kov.
Připalování jídla při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (sůl)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3287x
Hrnce či pánve dobře umyjeme a poprášíme je hrstkou soli. Několik minut je zahříváme v teplé troubě a pak sůl odstraníme. Tímto jednoduchým způsobem dosáhneme toho, že se nám jídlo při dalším použití nádobí nebude připalovat.
Mastné nádobí - jak, čím vyčistit, zbavit mastnoty, umýt (sůl)
Zveřejněno: neděle 3. duben 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4599x
Na mytí mastných pánví nebo hrnců použijeme lžíci soli a vodu. Směs necháme působit asi půl hodiny. Potom tuk snadno odstraníme.
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
Zveřejněno: pondělí 28. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3158x
Česnekové polévky pomáhají potírat chudokrevnost.
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
Zveřejněno: pondělí 28. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3145x
Toast ptoi zánětu dásní - příprava: Teplý toast natřeme česnekem a rajčetem. Posypeme nasekanou petrželí a nakonec podle chuti pokapeme olivovým olejem. Tyto toasty denně přikusujeme k jídlu.
Číst dál: Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
Revma, revmatismus - pomazánka proti potížím - recept
Zveřejněno: pondělí 28. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2373x
Pomazánka proti revmatismu - příprava: Na kousky nakrájený česnek dáme do hrnce s vodou. Přidáme pokrájené kopřivové listy a nasekanou cibuli. Přisypeme špetku soli a necháme vařit. Scedíme a zakápneme trochou oleje. Jíme s toasty s česnekem, petrželí a olivovým olejem.
Pomazánka proti revmatismu - suroviny:
- 1 l vody
- 1 hrst kopřivových listů
- 3 stroužky česneku
- půl cibule
Revma, revmatismus - salát proti potížím - recept
Zveřejněno: pondělí 28. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2406x
Proti revmatismu pomáhá i správná strava. Třikrát týdně si připravíme salát z 1-2 rajčat, 1 hlávkového salátu a 1-2 stroužků česneku.
Salát proti nespavosti - recept
Zveřejněno: neděle 27. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2456x
Salát proti nespavosti - příprava: Z česneku, hlávkového salátu, rajčete, kukuřice a cibule připravíme salát. Tento salát
jíme těsně před spaním.
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
Zveřejněno: neděle 27. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3860x
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - příprava: V nádobě na pečeiří smícháme sójovou omáčku, zázvor, cukr, kajenský pepř a česnekový prášek. Poté do nádoby vložíme kuřecí maso tak, aby je připravená směs pokrývala.
Hrnce, nádoby z pálené hlíny - jak, čím prodloužit životnost (česnek)
Zveřejněno: neděle 27. březen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3952x
Hrnce z pálené hlíny budou odolnější vůči ohni a nárazům, jestliže je před použitím zevnitř i zvenčí potřeme rozpůleným
stroužkem česneku. Poté odstraníme vlhké stopy po česneku a celou nádobu ponoříme na 24 hodin do vody. Nakonec ji
Číst dál: Hrnce, nádoby z pálené hlíny - jak, čím prodloužit životnost (česnek)
Další rady a tipy v této kategorii:
- Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
- Kocovina - jak, čím zbrzdit účinky alkoholu (citronová šťáva)
- Ruce páchnoucí od česneku - jak, čím odstranit (voda)
- Skladování česneku - jak vyrobit výtažek, výluh z česneku
- Skladování česneku - jak skladovat, uchovávat česnek v podobě prášku
- Olivy - jak, čím vylepšit chuť (česnek, paprika, majoránka)
- Česnekový prášek - jak připravit, udělat snadno a jednoduše
- Zápach z česneku na nožích - jak, čím odstranit (mrkev)
- Jehněčí žebírka se zeleninou - recept
- Zelené tagliatelle se špenátem - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)