Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Gazpacho - recept

Gazpacho se doporučuje jíst hodně studené, někdo ho má dokonce rád s ledem. Aby bylo červenější, můžeme použít polovinu salátových rajčat a polovinu rajčat švestkových.

Číst dál: Gazpacho - recept

Fazolový krém s česnekem a vejcem - recept

Fazolový krém s česnekem a vejcem - příprava: Vyloupané a čisté fazole dáme na 5 minut vařit do hrnce s lehce osolenou vodou. Do kastrolu dáme trochu oleje. Nasekáme šalotku a dáme na olej. Očistíme a nasekáme čerstvý

Číst dál: Fazolový krém s česnekem a vejcem - recept

Česneková polévka s vejcem - recept

Česneková polévka s vejcem - příprava: Na pánvi dozlatova osmažíme velmi tenké krajíčky chleba ve velkém množství oleje. Dáme stranou a olej slijeme. Ponecháme jen trochu na osmažení česneku. Osmažíme celé stroužky česneku a

Číst dál: Česneková polévka s vejcem - recept

Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept

Česneková polévka se slávkami a krevetami - příprava: Pilovitým nožem nakrájíme veku na kostičky a dáme osmahnout do kastrolu s trochou oleje. Neustále mícháme. Na veku scedíme zeleninový vývar. Okořeníme a vaříme 15

Číst dál: Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept

Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept

Česneková polévka se zakysanou smetanou - příprava: Česnek a brambory nasekáme a 5-7 minut smažíme na másle. Poté zalijeme vývarem a stáhneme z ohně. Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do hrnce, přidáme petržel a

Číst dál: Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept

Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Domácí kečup - recept: vše pokrájíme, vložíme do velkého hrnce a přidáme koření, ocet a sůl. Vaříme přikryté 1,5 hodiny. Poté vmícháme cukr a ještě 15 minut vaříme bez pokličky, aby kečup zhoustl. Můžeme i déle podle toho, jak chceme mít kečup hustý. Vše rozmiujeme, přecedíme a nalijeme do sklenek. Sterilujeme 15 minut při 80°C.

Číst dál: Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Jak, čím vylepšit palačinky

Pokud chcete vylepšit palačinky, použijte celozrnnou mouku. Palačinky budou výrazně lahodnější.

Jak ochránit potraviny před potravinovými moly - tipy, rady, doporučení

Před potravinovými moly se ochráníme jedině tím, že napadenou potravinu vyhodíme, ani prosátím neodstraníme nakladená vajíčka. Někdo doporučuje potravinu propařit, ale už jen to vědomí, co potravina obsahuje, asi nepříspěje k dobré chuti.

Jak skladovat, uchovávat potraviny, aby se do nich nedostali potravinoví moli - tipy, rady, doporučení

Potravinoví moli nejčastěji napadají mouku, těstoviny, rýži, koření nebo oříšky, prostě suché potraviny. Pokud možno je uchováváme v uzavřených nádobách, co jde, pro jistotu před uskladněním prosijeme, můžeme k nim také přidat bobkový list nebo stroužek česneku, který moly odpuzuje.

Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - příprava: Pro přípravu palačinkového těsta smícháme všechny přísady (kromě čokolády) a dobře rozkvedláme, aby bylo těsto hladké a bez hrudek. Necháme 15 minut odpočinout. Na

Číst dál: Karamelové palačinky s čokoládou a rumem - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny