Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

► Jak zabránit padání drobenky z koláče - tipy, rady

Dobré je těsto před posypáním drobenkou potřít vodou. Drobenka nebude padat.

► Jak připravit chutnou měkkou drobenku na koláče, buchtu (nepoužijte máslo)

Když uděláme drobenku z margarínu nebo oleje namísto másla, bude báječně měkká.

► Jak vyrobit kypré těsto na koláče - zlepšovák

Zaděláváme-li těsto na koláče kyselým mlékem místo obyčejným, bude mnohem kypřejší.

► Jak vymačkat z citronu více šťávy - tipy, rady

Z citrónu vymačkáme mnohem víc šťávy, položíme-li ho před použitím do teplé vody.

Jak zabránit zhnědnutí, banánu, jablka v ovocném salátu (citronová šťáva, pomeranč)

Aby banány a jablka v ovocném salátu nezhnědly, pokapeme je po nakrájení trochou citronové šťávy. Stačí ale také, když k nim hned přimícháme nakrájené dílky pomeranče.

Jak předejít ztvrdnutí sýra (plátěná utěrka, slaná voda)

Sýr chráníme před ztvrdnutím, když ho zabalíme do plátěné utěrky, kterou předtím namočíme ve slané vodě.

Jak vrátit vláčnost ztvrdlému sýru (čerstvé mléko)

Ztvrdlý sýr položíme na chvíli do čerstvého mléka a bude zase chutný. Jinak můžeme ztvrdlý sýr dobře nastrouhat.

Jak nasekat zelenou petrželku snadno a rychle - tipy, rady

Zelenou petrželku ponoříme na okamžik do horké vody, omyjeme ve vlažné vodě a pak teprve sekáme.

Jak zabránit hořknutí jídla při použití cayenského pepře - tipy, rady

Cayenským pepřem kořeníme jídla, teprve když jsou hotová, jinak hořkne.

Jak uvařit bílou rýži (citronová šťáva)

Když do vody, v níž rýži vaříme, přidáme několik kapek citronové šťávy, zůstane pěkně bílá.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny