Potraviny a vaření
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo svěží - tipy, rady (víno, pivo)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3569x
Maso telecí a vepřové uchováme svěží, když jej ponoříme do bílého nebo červenho vína, světlého piva.
Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo co nejdéle svěží - tipy, rady (mléko, podmáslí)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3673x
Maso telecí a vepřové uchováme svěží, když jej ponoříme do mléka nebo podmáslí.
Jak uchovávat syrové maso čerstvé bez použití lednice - tipy, rady (ocet)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2594x
Abychom udrželi syrové maso déle čerstvé i bez ledničky, zabalíme je do čisté utěrky namočené v octě. Kdyby utěrka vysychala, znovu ji namočíme do octa.
Jak vařit přesolené maso, jak odstranit z přesoleného masa slanost - rady, doporučení (cukr)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6883x
Maso předem nasolené, je-li příliš slané, vaříme s kouskem cukru. Přitahuje sůl, aniž by cukr maso sladil.
Jak, čím odstranit zápach ze zvětralého masa - postup, návod (heřmánek, voda)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 8481x
Maso zvětralé nepříjemně páchne, aniž by bylo zkažené. Zápach odstraníme, ponoříme-li je na 10 minut do přecezeného odvaru z heřmánku. Potom maso vypereme v čisté vodě.
Jak odstranit sliz z masa - postup, návod
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 6543x
Maso oslizlé nejdříve oškrábeme nožem, potom promneme solí, aby se sliz rozpustil. Pak teprve maso omyjeme.
Jak to udělat, aby nám maso na pánvi při smaní neprskalo - tipy, rady, doporučení (sůl)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 5343x
Aby nám maso na pánvi nestříkalo, dáme na pánev nejdřív trochu soli, potom teprve tuk nebo olej a nakonec maso.
Jak to udělat, aby se nám maso při klepání nelepilo na paličku - rady, doporučení (voda)
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2607x
Maso, které naklepáváme paličkou se na ni nelepí, když ji na chvíli namočíme do studené vody.
Jak péct kůzlečí maso, aby bylo měkké a šťavnaté - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3675x
Kůzlečí maso se musí péci zprudka a je brzy měkké. Zvolna pečené vyschne.
Jak vypadá polévka z koňského masa
Zveřejněno: neděle 29. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3824x
Maso koňské je nasládlé a i proto polévka z koňského masa je velmi mastná a podivně žlutá.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Jak to udělat, aby se nám mleté maso dobře spojilo - tipy, rady, doporučení (syrový brambor, kysaná smetana)
- Pasta, pesto z česneku medvědího - recept, postup, návod, recept, suroviny
- Pečená jablka se skořicí a medem - recept, postup, návod, suroviny
- Jarní bylinková polévka, polévka z jarních bylinek - recept, postup, návod, suroviny
- ► Jak se zbavit pálení v puse po chilli papričkách - tipy, rady, návod, zkušenosti
- Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
- Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
- Polévka z červené řepy s křenovými knedlíčky - recept, postup, návod, suroviny
- Jak uchovávat syrové hovězí maso, aby zůstalo déle čerstvé - rady, doporučení
- Kazivost mraženého a čerstvého masa, které maso se kazí dřív
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)