Potraviny a vaření
Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2275x
Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 100g rajčat, 100 g paprik, 150 g majolky, 50 g pohankové mouky, cukr, sůl, citronová šťáva. Tvarohová pomazánka s pohankou, paprikami a rajčaty - recept: Tvaroh ušleháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Přidáme majolku, pohankovou mouku, na kostičky nakrájenou papriku a rajčata.
Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2708x
Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 5 polévkových lžic mléka, 1 polévková lžíce pohankové mouky, 1 vejce natvrdo, pažitka, sůl. Tvarohová pomazánka s pohankou, vejcem a pažitkou - recept: Tvaroh ušleháme s mlékem a žloutkem, přidáme posekané bílky, mouku a pažitku, posolíme a promícháme.
Tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2245x
Tvarohová pomazánka s pohankou - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 cibule, 1dl šlehačky, 2 lžíce mléka, 1 lžíce olivového oleje, 1 polévková lžíce pohankové mouky. Tvarohová pomazánka s pohankou - recept: Tvaroh ušleháme s mlékem, osolíme přidáme strouhanou cibuli, kečup, mouku a promícháme. (Podle chuti můžeme přidat koření, např. oregano.)
Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2267x
Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - suroviny: 250 g měkkého tvarohu, 50 g šunky, 1 vejce natvrdo, cibule, sladkokyselá okurka, 2 lžíce kečupu, 6 polévkových lžic mléka sůl, polévková lžíce pohankové mouky. Tvarohová pomazánka s pohankou, šunkou a vejcem - recept: Tvaroh ušleháme s mlékem a kečupem, přidáme nadrobno nakrájené vejce, šunku, cibuli a okurku. Vmícháme pohankovou mouku a osolíme.
Pohankové smaženky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2869x
Pohankové smaženky - suroviny: 120 g pohanky, 1/4 l vody, 2 vejce, 20 g másla, sůl, olej na smažení. Pohankové smaženky - suroviny: Uvaříme pohankovou kaši, kterou ochladíme asi na 60 stupňů, přidáme rozšlehaná vejce a dobře promísíme. Rozhrneme na plech vymaštěný tukem. Když kaše ztuhne, rozkrájíme ji na čtverce asi 5x5 cm, které z obou stran osmažíme na oleji. Podáváme jako přílohu k masu.
Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2564x
Zapékaná pohanka s kyselým zelím - suroviny: 1/2 kg pohanky lámanky, sůl, 4 klobásy, 1kg kyselého zelí, sáček mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, cibule, květák), koření dle chuti, 2 střední cibule. Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept:
Číst dál: Zapékaná pohanka s kyselým zelím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Nadívané telecí hrudí s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2184x
Nadívané telecí hrudí s pohankou - suroviny: 1 1/2 telecí hrudi, sůl, masový vývar, 2 čajové lžičky pohankové mouky, 1 čajová lžička másla.
Nádivka: 100 g pohanky lámanky, 1 dcl mléka, 1 čajová lžička másla, 4 vejce, muškátový oříšek, zelená petrželka, sůl.
Číst dál: Nadívané telecí hrudí s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Pohanková kaše slaná se zeleninou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4289x
Pohanková kaše slaná se zeleninou - suroviny: 250 g pohanky, 0,5 l vody, 1 větší cibule, 50 g sádla nebo uzeného špeku, 2 rajčata, 2 papriky, sůl. Pohanková kaše slaná se zeleninou - recept: Špek nebo sádlo s nakrájenou cibulkou osmahneme dorůžova, zalijeme vodou s promytou pohankou, nakrájenými rajčaty, paprikou, osolíme a uvedeme do varu. Hrnec zabalíme do utěrky a pohanku v něm necháme změknout. Podáváme jako samostatný pokrm.
Pohanková kaše slaná (2) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2346x
Pohanková kaše slaná - suroviny: 250 g pohanky, 0,5 l vody, 50 g másla nebo sádla, sůl, vegeta, případně jiné koření. Pohanková kaše slaná - recept: Máslo nebo sádlo rozpustíme v hrnci a přidáme promytou a předem namočenou ochucenou pohanku, zalijeme vodou, osolíme a uvedeme do varu. Hrnec zabalíme do utěrky a pohanku v něm necháme dojít.
Pohanková kaše slaná (1) - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2769x
Pohanková kaše slaná - suroviny: 250 g pohanky, 0,5 l vody, 50 -70 g slaniny, 1 cibule, sůl. Pohanková kaše slaná - recept: Cibuli na slanině zpěníme, přidáme předem namočenou pohanku, v osolené vodě ji uvedeme do varu a necháme dojít zabalenou v utěrce. Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Pohanková polévka se smetanou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Zeleninová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Kopřivová polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Uzená polévka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Polévka s pohankovými knedlíčky a hráškem - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Polévka s pohankovými játrovými knedlíčky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Jak si vyrobit originální mističky na podávání ovocného salátu - tipy, rady (pomeranč)
- Přísada do pečiva z pomerančové kůry - postup, návod
- Jak skladovat, uchovávat pomeranče, aby co nejdéle vydržely - rady, doporučení
- Vývar s osmaženou zeleninou a protlakem - recept
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)