Potraviny a vaření
Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3479x
Chceme-li použít bílek bez žloutku, pomůžeme si tím způsobem, že na obou koncích vajíčka uděláme silnou jehlicí dírky. Vejce postavíme na malý hrneček nebo sklenici, aby bílek zvolna vytékal. Žloutek pak zůstane ve skořápce. Zalepíme-li dírky vejce, uchováme tak žloutek po několik dní.
Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4853x
Sníh z bílků bude pěkně tuhý, pokud bílky předem hodně vychladíme. V žádném případě se však do bílků nesmí dostat část žloutku. Také tempo šlehání je rozhodující – začínáme zvolna a poté neustále zrychlujeme.
Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4515x
Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …
Jak, čím šlehat šlehačku, aby se nám nesrazila - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: sobota 14. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3251x
Šlehačku šleháme metlou a zvolna, aby se nám nesrazila.
Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
Zveřejněno: pátek 13. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4848x
Koláč nebo buchtu snadno dětem nakrájíte pomocí kulatého kráječe na pizzu.
Číst dál: Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu
Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
Zveřejněno: čtvrtek 12. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3727x
Plastové víčko od kávy může pomoci k tomu, aby vaše dítě nebylo špinavé od kapek nanuku.
Číst dál: Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu
Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
Zveřejněno: úterý 3. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4516x
Čerstvé vejce má po vyklepnutí do misky bílek, který udrží svůj tvar. Čím více je bílek rozteklejší, tím je vejce starší.
Číst dál: Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)
Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3671x
Ryby grilujeme vždy kůží dolů, celou rybu lehce na hřbetu nařízneme, aby se nekroutila.
Jak, čím potlačit, odstranit z rybího masa rybí zápach - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3295x
Rybí maso před tepelnou úpravou pokapeme citronovou šťávou nebo octem. Potlačíme tak pro něho nepříjemný rybí pach.
Jak vylepšit, zvýraznit chuť uzené ryby - tipy, rady
Zveřejněno: pondělí 2. březen 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2490x
Chuť uzené ryby můžeme ještě vylepšit tím, že ji prohřejeme buď v troubě při 50°C nebo v mikrovlnné troubě při středním výkonu.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Nač si dávat pozor při vaření ryby namodro - tipy, rady, doporučení
- Jak to udělat, co použít, aby byla ryba po osmažení křehká - tipy, rady (slané mléko)
- Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení
- Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení
- Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady
- Jak v létě uchovávat ryby, aby déle vydržely čerstvé - tipy, rady
- Jak to udělat, aby přesolené ryby ztratily slanost, přestaly být slané - postup, návod
- Jak to udělat, aby se ryba při vaření nerozvařila, jak poznat, zda je již ryba uvařená - tipy, rady
- Jak to udělat, aby ryba nepáchla bahnem - tipy, rady
- Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)