Potraviny a vaření
Jak, k čemu lze využít pomerančovou kůru v koupelně- tipy, rady doporučení
Zveřejněno: pondělí 6. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2618x
Vložíme-li pomerančovou kůru do umyvadla a necháme-li ji tam po celou noc, provoní nám celou místnost.
Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2337x
Ořechové řezy z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 250 g margarínu, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 4 vejce, 200 g mletých ořechů, 125 g pohankové mouky, 125 g polohrubé mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 2 čajové lžičky instantní kávy, 3 polévkové lžíce brandy, 2 - 3 polévkové lžíce vody, ořechy na zdobení, tmavá čokoládová poleva, cukrátka, meruňkový džem, marcipán.
Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2686x
Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 200 g másla, 1 polévková lžíce moučkového cukru, 300 g pohankové mouky, 250 g ovesných vloček, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva, 100 g mletých lískových oříšků, 1 vanilkový cukr. Vínové pečivo z pohanky, pohankové mouky - recept: Ze všech přísad vypracujeme těsto, které rozválíme (ale ne tence).
Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2359x
Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 150 g pohankové mouky, 1 čajová lžíce kypřícího prášku, 150 g hladké mouky, 2 žloutky, 150 g másla, citronová šťáva a kůra, 100 g cukru, mandle na posypání. Žloutkové měsíčky z pohanky, pohankové mouky - recept: Vše smícháme dohromady a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3820x
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 150 g strouhané čokolády, 150 g moučkového cukru, 80 g pohankové mouky, 50 g neloupaných strouhaných mandlí, 2 bílky, 3 čajové lžičky rumu. Suroviny pro náplň: Kousek másla velikosti vlašského ořechu, 1 čajová lžička moučkového cukru, 1 vařený strouhaný žloutek, trocha rumu. Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept: Čokoládu smícháme s cukrem, mandlemi, bílky, moukou, rumem a spojíme v těstíčko.
Pohankové vykrajované cukroví - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2470x
Pohankové vykrajované cukroví - suroviny: 250 g másla, 250 g pohankové mouky, 125 g hladké mouky, 250 g cukru, 3 žloutky, čokoládová poleva, trochu nasekaných lískových oříšků a cukrlátek na ozdobu. Pohankové vykrajované cukroví - recept: Cukr utřeme s máslem a přidáváme žloutky jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku, přendáme na pomoučený vál a rozválíme silnější plát.
Číst dál: Pohankové vykrajované cukroví - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3629x
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - suroviny: 125 g másla, 200 g ovesných vloček, 100 g pohankové krupice, 250 g sušených datlí, 2 vejce, 100 g moučkového nebo ovocného cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva. Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept: Máslo zahřejeme, smícháme s vločkami a krupicí a necháme ztuhnout. Datle vypeckujeme a na drobno posekáme. Vejce, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva smícháme.
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 4117x
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - suroviny: 70 g másla, 2 vejce, 30 g droždí, 2 dl smetany, 100 g cukru, citronová kůra, vanilka, 300 g pohankové mouky, sůl, hrst oloupaných mandlí, máslo na formu. Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept: Do vlažné smetany přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme s cukrem a vejci, přidáme citronovou kůru a vanilku.
Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2414x
Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - suroviny: 4 vejce (žloutek oddělíme od bílku), 4 polévkové lžíce teplé vody, 215 g moučkové cukru, špetka soli, 50 g margarínu, 30 g instantního kakaa, 150 g pohankové mouky, 3 čajové lžičky prášku do pečiva, 400 g borůvek, 5 plátků bílé želatiny, 3/4 l smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 1 ztužovač šlehačky. Pohankový dort s borůvkami a se šlehačkou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny: Ze žloutků, vody, 175 g cukru, soli, margarínu, sněhu z bílků, instantního kakaa, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto.
Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Zveřejněno: čtvrtek 2. duben 2015 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2468x
Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - suroviny: 125 g pohankové krupice, 400 ml mléka, 70 g másla, 3 žloutky, 125 g cukru, kůra z poloviny citronu, 3 bílky, čokoládová nebo ovocná poleva, nebo sirup. Pudink z pohanky (pohankové mouky) a krupice - recept: Do mléka přidáme napěněné máslo, žloutky, cukr, citronovou kůru. Po uvaření vsypeme krupici, zamícháme, necháme chvíli odstát. Poté vmícháme sníh z bílků. Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, uzavřeme a pečeme 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě. Hotový pudink podáváme teplý nebo studený, přelitý polevou.
Další rady a tipy v této kategorii:
- Věnečky a větrníky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvarohová štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Vánoční pohanková štola z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Slané preclíky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Máslové pagáče z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Škvarkový pohančák z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Pivní tvarohová pomazánka s pohankou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
- Tvarohová pomazánka s pohankou a nivou - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
Další rady v kategorii
-
► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady
-
Aby se ovoce nekazilo - jak to udělat, co použít (česnek)
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Alkoholické a nealkoholické nápoje k jídlům - které pití se hodí k jakému jídlu?
-
Alkoholické nápoje připravené z medu
-
Ananas - proč nekrájet ananas stejným nožem, kterým jsme jej zbavovali slupky - tipy, rady, doporučení
-
Ananas vydrží déle čerstvý - jak skladovat, uchovat (citronová šťáva, alobal)
-
Ananasová marmeláda - recept
-
Ananasový džem, jam - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Ananasový kompot - recept
-
Angreštová marmeláda, marmeláda z angreštu - jak připravit, udělat
-
Angreštová šťáva - recept
-
Angreštový džem s banány - jak připravit, udělat
-
Angreštový džem, džem z angreštu s letním ovocem - jak připravit, udělat
-
Angreštový rosol - jak připravit, udělat
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Aromatické masové fondue - jak si vyrobit vlastní bylinkový olej na potírání - postup, návod
-
Arónie, černý jeřáb z trouby - recept
-
Arónie, černý jeřáb zavařený na způsob brusinek - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka kyprá, nadýchaná - jak, čím docílit (rum, koňak)
-
Bábovka připečená k formě - jak, čím pomoci (mokrá utěrka)
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Badyán a jeho využití v kuchyni - tipy, rady
-
Balený chleba orosený - co znamená, značí
-
Banán - proč podávat po ostrém jídle banán jako dezert - tipy, rady, doporučení
-
Banánová přesnídávka - recept
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Banánový džem, jam - recept
-
Banány - jak skladovat banány, aby déle vydržely - tipy, rady, doporučení
-
Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)
-
Banány nezhnědnou, déle vydrží - jak to udělat, co použít (sáček)
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Barevné koření - jak uchovávat, skladovat, aby neztratilo barvu, nežluklo
-
Barevný hroznový kompot - recept
-
Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bazalgrande s ginem - recept, postup, návod
-
Bazalka - její využití v kuchyni při vaření a vliv na zdraví člověka - tipy, rady
-
Bazalkový alkoholický drink, koktejl s ginem - recept, postup, návod
-
Bezinková marmeláda - recept
-
Bezinková marmeláda - recept, postup
-
Bezinková povidla - recept
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva s vanilkou - recept
-
Bezinkový džem - jak připravit, udělat
-
Bezinkový džem se špendlíky - recept
-
Bezinkový kompot - recept
-
Bezinkový likér - recept
-
Bezinkový rosol, rosol z bezinek - jak připravit, udělat
-
Bezinkový sirup - jak připravit, udělat
-
Bezová marmeláda s mrkví - recept
-
Bezová šťáva z květů - jak připravit, udělat
-
Bezová whisky - recept
-
Bezové perlivé víno - jak připravit, udělat
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (citronová šťáva)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (sůl)
-
Bílky vyšlehané, tuhé - jak, čím docílit (voda)
-
Bílý a zelený čaj lze použít opakovaně
-
Bio med - jaké podmínky musí splňovat med, aby získal toto označení
-
Blána na telecích játrech - jak odstranit snadno a rychle (vroucí voda)
-
Bledá kůrka na chlebu, bochníku - co značí, znamená
-
Bloody Mary - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda - jak připravit, udělat
-
Borůvková marmeláda s citronem - recept
-
Borůvková marmeláda s pomeranči - recept
-
Borůvková omáčka na tvarohové knedlíky "Žahour" - příprava
-
Borůvkový džem s jablky - jak udělat, připravit
-
Borůvkový džem se skořicí - recept
-
Borůvkový džem z domácí pekárny - recept
-
Borůvkový kompot - recept
-
Borůvkový likér - recept
-
Borůvkový rosol s malinami - jak udělat, připravit
-
Borůvkový sirup - recept
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Borůvkový žahour na knedlíky - recept
-
Borůvky ve vlastní šťávě - recept
-
Bowle ze zbytku šampaňského sektu a jablek
-
Bramborák chutnější, jemnější - jak to udělat, co použít (tvaroh)
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky lépe stravitelné - jak to udělat, co použít (prášek do pečiva)
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborová kaše jemná, vylepšená - jak to udělat, co použít (ovené vločky, máslo, mléko)
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové knedlíky kypré, nadýchané - jak to udělat, co použít (burisony)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (mouka)
-
Bramborové knedlíky oslizlé, ovařené - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Bramborové knedlíky rozvařené - jak, čím zabránit, zamezit (hladká mouka)
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové těsto - jak to udělat, co použít, aby se dobře rozvalovalo, válelo (ocet)
-
Bramborové těsto - jak, čím zpestřit, změnit složení (krupice)
-
Bramborové těsto na knedlíky - jak, čím dosáhnout žluté barvy (mrkev)